maritbet girişmaritbet
Başkentray projesinin açılışı, 2013'ü geçebilir!

Başkentray projesinin açılışı, 2013'ü geçebilir!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2013 yılının sonunda bitirmeyi hedeflediği Kızılay- Çayyolu ve Batıkent- Sincan metro hattı (Başkentray) projesinin süresinin uzayabileceği belirtildi

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2013 yılının sonunda bitirmeyi hedeflediği Kızılay- Çayyolu ve Batıkent- Sincan metro hattı (Başkentray) projesinin süresinin uzayabileceği belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri'nce, buna gerekçe olarak proje ihalesine katılıp da kazanamayan bazı firmaların itirazları gösterildi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, söz konusu gelişmelerle yaptıkları değerlendirmede "İhale kazanamayan bazı şirketlerin süreç bütünüyle eksiksiz yürütülmüş olsa bile, 'Ben kazanamadım, başkası da kazanmasın' diyerek haksız yere dava açtığını" belirttiler.

Bakanlık yetkilileri, Başkentray Projesinin de buna örnek oluşturduğunu kaydederek, yapılan tespitleri şöyle dile getirdiler: "Bu itirazlar açılırken bir teminat yatırılmalı. Haksız yere işi engelleme için dava açılırken teminat yatırılmalı. Bütün süreç baştan sona eksiksiz yapılıyor.

İhale yapılana kadar itiraz edilmiyor. Hiç bir firma tek kelime etmiyor. Ancak ihalede zarflar açılıp kaybedilince gidip dava açılıyor, itiraz ediliyor. Bu anlayış, işi ancak dinamitliyor.

Başkentray yapımını geciktirmek halka eziyetten başka bir şey değildir. Varsa elinde güçlü deliller koyarsın ortaya, herkes sonucuna razı olur. 'ben kazanamadım başkası da kazanmasın' mantığıyla hareket etmek doğru değil. İtirazların bir çoğu reddediliyor. "

REDDEDİLEN İTİRAZLAR

 Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı'ndan alman bilgilere göre, Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından gerçekleştirilecek, maliyeti 351 milyon Avro (864 milyon Türk Lirası) olan söz konusu ihaleye "Sincan-AnkaraKayaş Hattının Yeniden İnşa Edilmesi (Başkentray) Yapım İşi" ihalesi ile ilgili yeni gelişmeler de kaydedildi. Kamu İhale Kurumu (KİK), Azer İnşaat-Özgün Yapıortak girişiminin SincanAnkara-Kayaş hattının yeniden inşa edilmesi ihalesinin sonucu için yaptığı itirazı reddetti, Rhomberg Bau Ag-Çelikler Taahhüt İnşaat ortak girişiminin itirazına cevap bekleniyor.

Daha önce de KİK, Porr Bau Gmbh firmasının Sincan- Ankara hattının yeniden inşa edilmesi ,ihalesinin sonucuna yaptığı itirazı reddederken, Comsa SAAçılım -Seza İnşaat ortak girişimi ve özaras- İntekar-Uyum Yapı ortak girişimi itirazında düzeltici işlem yapılmasına karar vermişti.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri yarın ücretsiz olacak!
  • 18.05.2022 09:21

Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri yarın ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Ma ...