maritbet girişmaritbet
Bağcılar'ın klimalı çadırında ilk gün 2 bin 500 kişi iftar yaptı!

Bağcılar'ın klimalı çadırında ilk gün 2 bin 500 kişi iftar yaptı!

Bağcılar Belediyesi geleneksel Ramazan etkinliklerine ilk orucun tutulması ile başladı. Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda 2 bin 500 kişinin katılımı ile iftar yapıldı.

 

Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerine 17'inci yılında devam ediyor. Tutulan ilk orucun ardından Ramazan çadırında 2 bin 500 kişinin katılımı ile iftar yapıldı. 
 
Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz katıldı. 
 
İftarın ardından Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Çağırıcı, “İrfan soframızda, farklı konularda bize konferans verecek bakanlarımızı ağırlayacağız” dedi. 
 
BU YIL ÇANAKKALE YERİNE EDİRNE'DE İFTAR…
 
Ramazan çadırın yanı sıra her mahallede iftar sofralarının kurulacağını söyleyen Çağırıcı, “Yurt dışı iftarlarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya'da iftar sofralarımızı kuracağız. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz Çanakkale iftarlarına bu yıl Edirne Selimiye Camii'nin bahçesinde devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Ramazan çadırında her akşam verilen iftar menüsünün bir hayırsever tarafından karşılandığı bilgisini veren Çağırıcı, “Hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş yaptığı kısa konuşmada, dünyada yaşanan kronik açlık sorununa dikkat çekti. Dünyada 1 milyar insanın kronik açlık yaşadığına değinen Muş, “Bizlerle beraber iftarınızı açtığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul yaptığı konuşmada, “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin” derken, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Ramazan çadırı geleneğinin 17 yıl önce başladığını hatırlattı ve “O gün kucağında bir çocukla gelen anne şimdi yanında bir gençle buraya geliyor” diye konuştu. 
 
İÇDAŞ firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen ilk iftar programı Mısırlı Hafız Ali Mahmut Faraç'ın Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başladı. Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin'in Ramazan'ın önemine ilişkin konferans verdiği program özgün müzik sanatçısı Eşref Ziya Terzi'nin konseri ile sona erdi. 
 
HER GÜN 5 BİN KİŞİ İFTAR SOFRASI ETRAFINDA BİR ARAYA GELİYOR
 
Bağcılar İnönü Mahallesi'nde 24 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Ramazan etkinlik alanında Ramazan çadırı dışında alışveriş stantları ve lunapark bulunuyor. 16 klima tarafından serinletilen Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda aynı zamanda Ramazan ayı boyunca sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. 
 
Bağcılar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Ramazan çadırı iftar programlarının yanı sıra her akşam bir mahallede gönül sofrası kuracak ve 5 bin kişi iftar sofralarında bir araya getirilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt dışı iftarlarına Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya'da iftar programları düzenlenecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak
  • 11.08.2020 09:07

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak

Kastamonu Acem Hanı'nda kurulacak gastronomi merkezinde bölgenin yöresel lezzetl ...