maritbet girişmaritbet
Bağcılar’daki buz pistine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor!

Bağcılar’daki buz pistine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor!

Bağcılar Belediyesi’nin, ilçedeki gençlerin buz pateni sporuna ilgisini arttırmak ve çevreye duyarlılığını geliştirmek amacıyla Demirkapı ve Kirazlı mahallelerindeki buz pistlerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor. Hürriyet Mahallesi’nde yapımı 15 içerisinde tamamlanacak üçüncü buz pistinin de hizmete girmesiyle her gün ortalama 1500 ilçe sakini buz pistinden faydalanma imkanı bulacak

Bağcılar Belediyesi'nin “sosyal sorumluluk projelerinden” olan Demirkapı ve Kirazlı mahallelerinde kurulan buz pistlerinden her gün yüzlerce ilçe sakini faydalanıyor. Bu yılın sonuna kadar hizmet verecek olan pistlere devam eden ilçe sakinleri buz pateni yapma ve buz hokeyi oynama keyfini yaşıyor. 

Son yıllarda hayata geçirilen kültürel ve sosyal tesislerle değişim ve dönüşüm geçiren Bağcılar'da her yıl olduğu gibi bu yıl da buz pistleri hizmet vermeye devam ediyor. Bağcılar Belediyesi'nce hizmete geçirilen Demirkapı ve Kirazlı mahallelerindeki buz pistlerine her gün ortalama bin kişi geliyor. Ücretsiz olarak dağıtılan malzemeleri kullanan ilçe sakinleri yaz sıcağında hem eğleniyor hem de sportif faaliyette bulunuyor. İki buz pistinden her gün 100 kişinin yararlandığı ilçede, yakında Hürriyet Mahallesi'nde inşa edilen pistin de hizmete girmesiyle bu sayı 1500'e ulaşacak. Her yaştan ilçe sakininin spor yaptığı buz pistinde profesyonel buz hokeyi oyuncuları tarafından gençlere eğitim veriliyor. Eğitim süreci sonunda öğrencilerden buz hokeyi takımı oluşturulacak.
Buz pistinden her gün saat 10.00 ile 18.00 arasında yararlanabiliyor.

Hem spor yapacaklar hem de çevreyi koruyacak

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sporu desteklemek için 20'ye yakın branşta faaliyette bulunan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü'nü kurduklarını ifade etti. İlçeyi uluslararası, ulusal ve il bazında başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirdiklerini belirten Çağırıcı, futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi branşlarda geçtiğimiz yıl Yaz Spor Okulları'nda 20 bin öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı. Üç buz pisti ile başta gençler ve öğrenciler olmak üzere ilçe sakinlerine sportif faaliyetlerde bulunma imkanı sağladıklarını ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda atık pil, plastik ve kapakları geri getiren gençler bu pistten ücretsiz yararlanabilecek. Bu anlamda hem çevreye zarar vermemiş hem de buz pateni yapma imkânına kavuşmuş oluyorlar. Gençlere seslenen Çağırıcı, “Benim sizlerden ricam, çevre duyarlılığınız, sadece buz pateni pisti döneminde değil yılın 365 günü aynı olmalı. 1 ton kullanılmış atık kağıdın dönüşümden sonra yeniden kullanılması tam 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor.” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...