maritbet girişmaritbet
Bağcılar Belediyesi 26 bin metrekarelik alana başkanlık binası yapacak!

Bağcılar Belediyesi 26 bin metrekarelik alana başkanlık binası yapacak!

Yüzyıl Mahallesi’nde düzenlenen “Halk Meclisi Toplantısı”nda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı hemşehrilerinin görüş ve düşüncelerini dinleyerek soruları cevapladı. Başkan Çağırıcı 26 bin metrekarelik alana yeni belediye binası inşa edeceklerini bunun 20 bin metrekaresinin yeşil alan olacağını söyledi

Yüzyıl Mahallesi'nde düzenlenen “Halk Meclisi Toplantısı”nda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı hemşehrilerinin görüş ve düşüncelerini dinleyerek soruları cevapladı.

Başkan Çağırıcı 26 bin metrekarelik alana yeni belediye binası inşa edeceklerini bunun 20 bin metrekaresinin yeşil alan olacağını söyledi. Çağırıcı, “İlçemize yakışır bir hükümet konağının yanı sıra sağlık meslek, endüstri kız meslek, imam hatip, fen ve turizm otelcilik liseleri inşa edeceğiz. Dört metro hattı ve bir tramvay hattıyla ilçemiz modern bir görüntüye kavuşacak.” diye konuştu. 

Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi'ndeki “Halk Meclisi Toplantısı”nda hemşehrilerinin karşısına çıkarak çalışmaları ile ilgili geniş bilgi verdi. Konuşmasında kapalı spor salonunun hizmete girdiğini hatırlatan Çağırıcı, elektrik hatlarının yer altına alınması işleminin ilk kez bu mahallede başladığını hatırlattı. BEDAŞ müteahhidinin işi bırakması sebebiyle gecikme yaşandığını da belirten Çağırıcı, yeniden ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede mahalledeki elektrik kablolarının yerin altına alınacağını kaydetti. İSKİ ve diğer kurumların da alt yapı çalışmalarını süratle devam ettirdiğini kaydeden Çağırıcı, mahallenin önemli sorunlarının tek tek çözüldüğünü belirterek, “Kırk iki Evlerimizin çevresindeki 32 bin metrekarelik alanı yeşillendirdik. Çok kullanışlı ve göz alıcı parkı hizmetinize sunduk. Aileler burada hoşça vakit geçiriyorlar. Yedi adet yüzme havuzu inşa edeceğiz. Bir havuzun inşaatını da bu mahallemizde başlattık. Öğrenciler ücretsiz yüzme imkanı bulacak. Yetişkinler de akşamları havuzdan faydalanabilecek.  İnşa edeceğimiz spor salonu da çok yönlü kullanılabilecek. Aynı zamanda Okul Aile Birlikleri burada kermes düzenleyecek ve toplantı yapacaklar.” 

Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı'nın da çok önemli sosyal ve yeşil alanı barındıracağına dikkat çeken Çağırıcı, yakında Gençlik Merkezi'ni de hizmete geçireceklerini ifade etti. Çağırıcı, ayrıca Kışla Caddesi'nin de çevre düzenlemesi yapılarak ışıklandırılıp prestij caddeye dönüştürüleceği müjdesini verdi. 

“1999'dan önceki binalar mutlaka kontrol edilmeli”

Bu Halk Meclisi'nde de yine önemli projelerden olan Kentsel Dönüşüm'e değinen Çağırıcı, hiç kimseyi yerinden etmeyeceklerini vurgulayarak, “Hiçbir hemşehrimi bir yerden alıp başka yere götürme niyetimiz yok.  Herkes kendi olduğu yerde daire sahibi olacak. Üç, dört, beş bina sahibi komşular bir araya gelerek istedikleri müteahhitlere başvurabilirler. Kentsel Dönüşüm Ofisimizde de size yardımcı olacağız. Deniz kumuyla hazır beton kullanılmadan 10 yılda inşa edilen binaların dayanıklılığı yok. 1999 yılından önce inşa edilen binaların mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiğini  ifade eden Çağırıcı, “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye olarak bir kat fazla imar hakkı veriyoruz. Devletimiz de kredi yardımı yapıyor. Her daire başı 10 bin 800 TL karşılıksız kira yardımı yapıyor. Kredi yardımı almak isteyenlere vade farklarının yarısını ödüyor. 50 bin TL'yi 10 yıl vadede 60 bin TL ödüyorsunuz. 

Başkan Çağırıcı soruları cevapladı

Çağırıcı'nın konuşmasının ardından sorunlarını dile getiren mahalle sakinleri görüş ve düşüncelerini de dile getirdiler. İbrahim Çeçen, yeni yapılan yolların eskisinden daha sağlam ve kullanışlı olması gerektiğini belirtirken, Sevim Sarıçiçek de elektrik, su ve doğalgaz faturalarının fazla geldiğini ifade etti. Vezir Yeten, Mehmet Tüzel ve Ali Kaya adlı sakinler de bazı madde bağımlısı gençlerin rahatsızlık verdiklerini ifade etti. Yusuf Yalçın adlı mahalle sakini de 27. Sokak'taki çalışmalardan memnun olduğunu belirteren elektrik kablolarının yerin altına alınması çalışmasının tamamlanmasını istedi. Bazı sakinler de Mecidiyeköy ve Beyazıt'a otobüs konulmasını istediler.  35 Yıldır  51. Sokak'ta oturduğunu belirten Nagehan Aktaş ise komşularından çevrelerine daha hassas ve duyarlı davranmaları ricasında bulundu. Mahalle sakinlerine seslenen Aktaş, “Esnaf çöplerini kutulara koymalı. Çocuklarımıza çevre temizliği bilinci kazandırılmalı. Mahallemizdeki tekstil firmaları da çöplerini gelişigüzel konteynırlara doldurmamalı.  Belediyemizin 42. Evlerde hizmete geçirdiği parklardan çok memnunuz. Buraları korumak ve temiz tutmak biz mahalle sakinlerine düşüyor.Artık doğayı, çevreyi ve hayvanları sevmeliyiz. Çünkü Bağcılar bizim.” 

Soruları cevaplayan Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm kapsamında kiracı olanlara indirimli daire sağlanması için çalışma yaptıklarını belirtti. Ayrıca Beyazıt ve Mecidiyeköy'e otobüs konulması için İETT'ye yazı yazılacağını da belirten Çağırıcı, önceki yıllarda elektrik, su ve doğalgaz faturalarına sıkça zam yapıldığını hatırlattı. Çağırıcı, “Tesisatlarınızı kontrol ettirin. Şimdi artık sıkça zam yapılmıyor” dedi.  Mahalle sakinlerinden çevreye duyarlı olmaları ricasında da bulunan Çağırıcı, ‘Ne olur çevreyi kirletmeyelim. Sadece sokaklardaki çöpleri toplamak için her yıl 12 trilyon para harcıyoruz. Bu da üç tane okul demek. En güzel temizlik kirletmemektir.” diye konuştu. Barbaros Caddesi'nin komple yenileneceği müjdesini de veren Çağırıcı, iskanı olmayan yerlere kat tapusu verilmediğini de belirterek “Ancak bu sorunu da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çözeceğiz” dedi. 

“24 saat sizin için çalışıyoruz”

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan da göreve başlayalı 60 gün olduğunu belirterek, “İlçenin asayiş sorunlarını çok iyi biliyorum. İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu ve Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın da destekleriyle sorunları mutlaka çözeceğiz. Şu an ilçede 33 MOBESE kamerası var. 5 adet daha kurulacak.  Ayrıca belediyemiz de 22 tanesini istediğimiz yere kuracak. Bu yılın ilk ayından günümüze kadar 1765 adet uyuşturucu madde yakaladık. Bu olaylarla bağlantılı olarak 39 kişiyi adli mercilere sevk ettik ve 16'sı tutuklandı. Sizler bizim kulağımız, gözümüzsünüz.” dedi. 

Toplantıya ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma
  • 30.09.2020 12:43

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar Euro'luk yeniden borç yapılandırması ...