maritbet girişmaritbet
Aziz Yeniay’dan kentsel dönüşüm yorumu!

Aziz Yeniay’dan kentsel dönüşüm yorumu!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçede devam eden projelerin yatırım bedelinin 5 milyar doları geçtiğini belirterek” Bölgemiz çok hızlı yenileniyor” dedi.

 

KÜÇÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçede devam eden projelerin yatırım bedelinin 5 milyar doları geçtiğini belirterek, "Bölgemiz çok hızlı gelişiyor ama kentsel dönüşümle birlikte yenilenecek binalardan sonra dünyanın örnek alacağı bir ilçe haline gelecek. Çok ciddi yatırımlar yapılıyor" dedi.

TÜRKİYE'nin nüfus olarak en büyük ikinci ilçesi olan Küçükçekmece'nin Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçede şu anda devam eden projelerin yatırımlarının 5 milyar doları geçtiğini söyledi. Özellikle Halkalı ve Atakent bölgelerinin lüks projelere ev sahipliği yaptığını, bununla beraber otel zincirleri, vakıf üniversiteleri ve farklı yatırımları da buraya çektiğini dile getiren Yeniay, "Küçükçekmece'de devamlı olarak inşaat sürüyor.

Şu anda devam eden projelerin bitimiyle birlikte 3 yıl içerisinde nüfusumuz 50 bin kişi daha artacak. Ancak eski bölgelerin kentsel dönüşümle birlikte yenilenmesi gerekiyor. Son 8 yıl içerisinde eski binaların yüzde 20 si yenilendi ama dönüşümün başlamasıyla birlikte ilçedeki binaların üçte birinin daha yenilenmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

Üçte biri yenilenir

Yeniay,Küçükçekmece'de şu anda 220 bin konut bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Küçükçekmece hızlı dönüşüyor. Gecekonduların yüzde 90 ı son 8 yılda yenilendi. Geçmişte çok kaçak yapılaşma olmuş. I Dönüşümü süre istiyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte burada da ciddi anlamda bir dönüşüm yaşanacak. 15-20 yıllık binaların neredeyse tamamının ele alınması gerekiyor. Son 5 yıl içerisinde eski binaların yüzde 20'si zaten yenilendi. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölgedeki 'binaların üçte biri yenilenme işlemine gireceğini öngörüyoruz.

 Metrekareler 1500 TL'den başlıyor

İlçedeki satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili bilgi veren Yeniay, "Küçükçekmece, özellikle de Atakent bölgesi, yapılan prestijli projeler sayesinde, çevre ilçelerden ciddi sayıda göç alan bir yer haline geldi. Şu anda , bölgede devam eden projelerin toplam yatırımı 5 milyar doların üzerinde. Şu anda 220 bin konut var ama 2-3 yıl içerisinde 60 bin konut daha gelecek. Nüfusumuz I ise 850 bin civarında olacak. Değer artışı yaşanıyor.

Eski bölgelerde metrekare satış değerleri 1.500 TL. Yeni l binalar için minimum 2 bin 500 TL olurken, metrekare fiyatları 6 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bölgede 3 yıl içinde en az 6-7 bin yeni konut yapılıp teslim edildi. Satış oranları yüzde 95 oldu. Kiralarda ise 100 metrekarelik bir dairede 1250-1750 TL aralığında değişiyor.

 715 bin kişi yaşıyor

Küçükçekmece'nin yeni halinin 50-60 yıl önceye dayandığını belirten Yeniay, şöyle devam etti: "Bu bölgeye o yıllarda Balkanlardan ve Batı Trakya'dan gelen vatandaşların yerleşimleriyle oluşmaya başlamış. Daha sonra özellikle Doğu illerden gelen göçle birlikte son şeklini kazanmış. Şu anda 715 bin kişilik bir nüfusla İstanbul'un bu anlamda en büyük ikinci büyük ilçesi durumunda.

Malta'nın 400 bin nüfusu var. Bizden neredeyse iki tane Malta çıkıyor. Küçükçekmece her anlamda çok avantajlı bir bölge. Özellikle lokasyonu son yıllarda tüm yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. E-5 karayolu ve havaalanının hemen yanı başında bir ilçe. Halkalı ve Atakent bölgesi çok planlı gidiyor. Şu anda Küçükçekmece İstanbul'un en değerli ilçelerinden birisi haline geliyor.

Kültür sanata yılda 25 milyon TL

ALTYAPI projeleri haricinde ciddi anlamda kültür, sanat ve spor faaliyetleri için de yatırım yaptıklarım belirten Aziz Yeniay, şöyle devam etti: "Küçükçekmece'de dönüşüm hızla devam ediyor. Biz de belediye olarak değer katacak projelere veriyoruz. 25 milyon TL'lik kültür ve sanat yatırımı yapıldı. 3 büyük kültür sanat merkezimiz bulunuyor. Küçükçekmece'ye sadece kültür sanat faaliyetleri için gelenlerin sayısı 400 bine ulaştı. 8 yılda Küçükçekmece'ye 2.5 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Kamu eliyle yapıldı. Merkezi yönetimin yapmış olduğu projeler de var.

Bunları da eklediğimizde yapılan yatırımın miktarı 3.5 milyar dolara yaklaşıyor."

Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'
  • 12.05.2016 16:54

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde k ...

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!
  • 31.03.2016 10:03

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, emlak fiyatlarının yükselmeye ...

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!
  • 22.01.2015 13:41

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, rant vergisi sürecinde en öne ...

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı
  • 21.10.2014 11:55

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 24 Gayrimenkul'ün yönetim kurulu ...

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti
  • 16.09.2014 11:54

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti

24 Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda e ...

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!
  • 01.11.2012 17:17

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Arkitera'nın düzenlediği Başkanlar Ko ...