maritbet girişmaritbet
Aydın'da Didim Çiçek Şenliği başladı!

Aydın'da Didim Çiçek Şenliği başladı!

Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyinin işbirliği ile başlatılan Didim Şenliğinin 3.sü Didim'in ilk yerleşim alanı olarak bilinen Eskiköy'de başladı

 

Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyinin işbirliği ile başlatılan Didim Şenliğinin 3.sü Didim'in ilk yerleşim alanı olarak bilinen Eskiköy'de başladı.
 
Aydın'ın Didim ilçesinde Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyinin işbirliği ile başlatılan Didim Şenliğinin 3.sü Didim'in ilk yerleşim alanı olarak bilinen Eskiköy'de başladı. Şenlik 'Apollon Tapınağıo Çevre düzenlemesi ve Eskiköy Projesi' kapsamında düzenlemesi yapılan ve dünyaca ünlü Apollon Tapınağının üst paralelinde bulunan 1 kilometrelik yol üzerinde gerçekleşti. 
 
Şenliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız, Didim Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bankoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Şenliğin açılış kurdelesini kesen Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu şenliğin ilçeye ve Apollon Tapınağının tarihi dokusuna ayrı bir hava kattığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Emiroğlu açılışta yaptığı konuşmada'Umarım bu güzel görüntü Atatürk Bulvarından Altınkum'a kadar uzar' dedi.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Didim Belediye kursiyerleri tarafından şenliğin temasına uygun olarak resmedilmiş 'Çiçek' resimlerinin ve Didimli, çiçek üreticileri tarafından yetiştirilen çiçek ve bahçe ürünleri sergilerini gezdiler.
 
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız daha yeşil ve güzel görünümlü bir Didim oluşturma fikri ile çıktıkları yolda 3 yılı aştıklarını belirterek 'İnsanlarımız yapılan etkinliğe sahip çıktılar. İlk yıl bu etkinliği yaptığımızda çevre il ve ilçelerden çiçek yetiştiricileri ile bu etkinliği yapmıştık, şimdi kendi üreticilerimizin ürünlerini sergiliyor olmaktan onur duyuyoruz' dedi.
 
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise şenliğe Didim'in ilk yerleşim yeri olan Eskiköy'ün ev sahipliği yapmasının ayrı bir önemi olduğunu belirterek 'Mübadele ile gelen vatandaşlarımız ilçemizde ilk olarak burada yaşadı. Bu dokunun gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan başta Sayın Valimiz Kerem Al, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Kaymakamımız, Belediyemiz KUDEB çalışanlarına teşekkür ediyorum. Eskiköy'e sahip çıkın, Eskiköy hepimizin' dedi.
 
Şenlik alanın 3000 yıllık bir yaşam alanı olduğuna dikkat çeken Mümin Kamacı 'Bu yaşam burada Apollon Tapınağı'nın çevresinde yeniden canlandırılmalı. Bunun için restorasyon ve sokak güzelleştirme çalışmalarının ve diğer çalışmaların hepsinin bitmesi lazım' dedi.
Kamacı şenlik ile ilgili ise 'Didim büyüdü genişledi, turizme bağlı olarak tüketim toplumu olmaktan çıkıp üretime geçmemiz lazım. Herkes turizm işletmeciliği yapacak diye bir şey yok. Çiçekle ilgili ilçemizde ciddi bir sirkülasyon var. Önümüzde ki yıl daha güçlü şekilde gerçekleştireceğimize inandığım bu şenlikte bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim' dedi.
 
Kaymakam Ersin Emiroğlu ise yaptığı konuşmada 'Eskiköy'ün bu taşlarının yağılması ve çevre düzenlemesi yöreye bambaşka bir hava kattı' dedi. Aydın İl Özel İdaresinden 630 Bin liralık ödenek çıktığını hatırlatan Kaymakamı Ersin Emiroğlu aktarılan kaynağın yüzde 25'inin Didimlilerin emlak vergisi ile karşılandığını söyleyerek 'Bu eser sizin eseriniz, sizleri tebrik ediyorum' dedi.
 
Katılımcılara hayata keyif katmak istiyorlarsa çiçek almalarını öneren Ersin Emiroğlu, Osmanlı'da bayların bayanlara olduğu gibi 'dostluk ve muhabbetin' simgesi olarak bayların baylara da çiçek hediye ettiği bilgisini aktardı.
 
Kaymakam Ersin Emiroğlu, Eskiköy'de ki dokunun tüm kente yayılması temennisi ile konuşmasını tamamladı.
 
Konuşmaların ardından öğrenci gruplarının dans gösterileri ve İzmir Karşıyaka Belediye Bandosu'nun müzik dinletisi gerçekleşti.
 
Etkinliğin ilk gününde çocuklar için sihirbaz gösterileri ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirilirken katılımcılara Didim Belediyesi tarafından 2000 adet fıstık çamı fidanı hediye edildi.
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı
  • 06.11.2023 15:49

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar ...

Emina Jahovic, evini Türk Konsolosluğu'na kiraya verdi
  • 21.04.2021 10:21

Emina Jahovic, evini Türk Konsolosluğu'na kiraya verdi

Emina Jahovic’in, Sırbistan Yeni Pazar’daki aile yadigarı evi, Türkiye Cumhuriye ...

Kıvanç Tatlıtuğ'un Etiler turu!
  • 21.11.2020 14:08

Kıvanç Tatlıtuğ'un Etiler turu!

Elinde alışveriş çantasıyla Akmerkez'e doğru yürürken görüntülenen Kıvanç Tatlıt ...

Kuşadası Tariş projesine ilk kazma 1 Ekim'de vuruluyor
  • 01.10.2020 09:28

Kuşadası Tariş projesine ilk kazma 1 Ekim'de vuruluyor

Tariş arazisi, yer altı otoparkı, yeşil alanları, sosyal tesisleri ve meydan düz ...

Giresun'da konut satışları yüzde 12 azaldı
  • 26.09.2020 07:30

Giresun'da konut satışları yüzde 12 azaldı

Giresun’da Ağustos ayında satılan toplam konut sayısı Temmuz ayına göre yüzde 12 ...

Kiptaş’tan kampanya! 100 konut öncelikli satışta!
  • 25.09.2020 09:12

Kiptaş’tan kampanya! 100 konut öncelikli satışta!

Kiptaş, Yeşilce Aydos projesindeki 100 daireyi kampanya kapsamında satışa sunuyo ...