maritbet girişmaritbet
Aydın Bayındır'ın yatırım şansı duble yol ile açıldı!

Aydın Bayındır'ın yatırım şansı duble yol ile açıldı!

Bayındır'ın 50 yıldan beri yapılmayan yol çalışmalarının başlama müjdesini verilmesinden sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 14. Bayındır Çiçek Festivalinde verdiği müjdeli haber sonrasında duble yol çalışmaları başladı.

 

Bayındır'ı adeta şaha kaldıracak olan duble yol yapım çalışmaları devam ederken Bayındır'a yatırımlar da gelmeye başladı. İzmir'de günlük ürettiği süt miktarı ve canlı hayvan varlığı ile ikinci sırada olan Bayındır günümüze kadar bu potansiyeli süt ve et ürünleri olarak üretimini yaparak değerlendirememiş, çevre ilçelerdeki süt firma ve kooperatiflerin süt tedarikçisi konumunda kalmıştı. Bayındır-Torbalı duble yol çalışmalarının başlaması ve Bayındır'ın çiçekçilikle birlikte süt ve et potansiyeli firmaların ilgisini çekmeye başladı.
 
gerçekleştirilecek.Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ve Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in girişimleri sonucu İzmir'in en büyük süt ve et entegre tesisi Bayındır, canlı semtinde temeli atılacak.350 kişinin çalışacağı tesislerde süt ürünleri ve et ürünleri üretimi 
 
BAYINDIR'IN HAYALİ MALLARI TAŞIYACAK DUBLE YOL
 
Bayındır'ın kabuğunu kırmasını sağlayacak yatırımların önünü açan duble yol çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, "Bayındır'da çocukluğumdan itibaren halkımızda bir hayal vardı. Bayındır'ı İzmir'e bağlayacak, üreticimizin ürününü rahat bir şekilde İzmir'e götürebileceği, yatırımcıların memleketime gelip, ürettilen malı Türkiye'nin en önemli Limanına ulaştırmasını sağlayacak bir yol hayalimiz vardı. Allaha şükürler olsun ki bu hayal gerçek oldu." diye konuştu.
 
AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ da duble yol çalışmaları hakkındaki açıklamasında yolla ilgili kısa süreli teknik sıkıntılar olduğunu, Bayındır'ın 30 yıl sonrasına hitap eden duble yolda zahmet olmadan rahmetin olamayacağını, rahmetin olması içinde zahmetin olması gerektiğini ifade etti.
 
EXPO 2020'YE BİLE FAYDASI VAR
 
Duble yolun tek şeridinin Ramazan Bayramı arifesinde asfaltlanmış bir şekilde hizmet vermeye başlayacağını belirten Hamza Dağ, "Diğer şeritlerin yapım çalışmaları yüklenici firma tarafından hemen başlatılacak. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'a, Karayolları Bölge Müdürümüze halkım adına teşekkür ederim. Bayındır'ın 30 yılı sonrasına hitap eden duble yolumuz şehrin gelişmesine ön ayak olmasının yanında EXPO 2020 içerisinde Bayındır'ın çiçekçilik organize bölgesi ve termal turizm işletme alanları ile yer almasını sağlayacaktır." dedi.
 
VAHAP DABAKAN / Yenişafak 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...