maritbet girişmaritbet
Autoshow, Mersin 2012 CNR Expo Fuar Merkezi'nde başladı!

Autoshow, Mersin 2012 CNR Expo Fuar Merkezi'nde başladı!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'ye fren değil, gaza basmak yakışır. İleri sürüş tekniği almış şoföre sahibiz " diye konuştu

 

Türkiye'nin üretim ve ihracatta ilerlemesi için frene basmadan çalışmalarını tamamen gaza basarak devam ettirmesi gerektiğini kaydeden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2023 hedeflerine ulaşımın bu sayede gerçekleşebileceğini söyledi. Mersin'de Autoshow 2012 Fuarı'nın açılışına katılan Çağlayan, "Türkiye'ye fren değil, gaza basmak yakışır. Gidecek çok daha yolumuz var çünkü. Allah'a şükürler olsun şoförümüz kuvvetli. İleri sürüş tekniği almış şoföre sahibiz ve dünyada bir ekonomik mucize gerçekleştirmişiz" dedi.
 
'Daha gidecek çok yolumuz var'
 
Autoshow Mersin 2012 CNR Expo Fuar Merkezin'de başladı. 21 Ekim'e kadar devam edecek olan fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Veli Doğan ile birlikte gerçekleştirdi.
 
Fuarın açılış konuşmasını yapan Bakan Çağlayan, tüm dünyada ekonomik ve siyasi sıkıntılar varken Türkiye ekonomisindeki olumlu tablo hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin üretim ve ihracatta ilerlemesi için frene basmadan çalışmalarını tamamen gaza basarak devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan Çağlayan, 2023 hedeflerine ulaşımın bu sayede gerçekleşebileceğini anlattı. Çağlayan, "Türkiye'ye fren değil, gaza basmak yakışır. Gidecek çok daha yolumuz var çünkü. Allah'a şükürler olsun şoförümüz kuvvetli. İleri sürüş tekniği almış şoföre sahibiz ve dünyada bir ekonomik mucize gerçekleştirmişiz. Tüm dünya, bugün Türkiye'nin ekonomik mucizesini konuşuyor. Gittiğimiz her ülkenin bakanları bizden bunu anlatmamızı istiyor" diye konuştu.
 
Üretim ve ihracattan sonra Türkiye'yi dünyanın fuar merkezi haline getirmek  istediklerini de vurgulayan Çağlayan, yeni teşvik sisteminde fuarları da  desteklediklerini ifade etti.
 
'AB'ye ikiyüzlülük ödülü verilmeli'
 
Türkiye'nin hızla gelişen, istikrarlı bir ülke olduğunu ancak zaman zaman işadamlarının moralini bozmak isteyenlerin çıktığını ifade eden Zafer Çağlayan şunları söyledi: "Nobel Barış Ödülü'ne eskiden saygım vardı artık hiç saygım kalmadı. Benim işadamıma vize ayıbı uygulayan, vatandaşıma vize vermeyen, onları ülkesindeki fuarlara sokmayan bir AB'ye Nobel Barış Ödülü veriliyor. 17 yıldır gümrük birliği anlaşması yaptığı Türk işadamına vize uygulanırken Brezilya'ya Paraguay'a, Arjantin'e vize uygulanmıyor. Onlar AB'ye girdi de benim mi haberim yok? AB'ye versek versek ikiyüzlülük ödülü verilir."
 
'Otomotivde babayiğit bulamadık'
 
Otomotiv sektörüne de değinen Zafer Çağlayan, "Halen otomotiv üretimi gerçekleştirecek bir babayiğit bulamadık" dedi. Otomotiv yan sanayisinin yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiğini kaydeden Çağlayan, gerekli teşviklerin de verileceğini ve bu imkanları kullanacak bir yatırımcı beklediklerini söyledi.
 
Toyota'dan hibrit araç
 
Mersin Otomobil Fuarı'nda Toyota, B segmentindeki ilk hibrit aracı otomobilseverlerle
buluşturdu Toyota Pazarlama ve İletişim Müdürü Ziya Burnaz, "Hibrit bugüne kadar daha lüks araçlarda, C sınıfı araçlarda kullanıldı ancak B segmentindeki ilk hibrit Toyota Yaris" dedi.
 
 
'ODD hurda desteği bekliyor'
 
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv sektörünün ilk 9 ayda yüzde 12 oranında küçüldüğünü kaydeden Bayraktar, bu daralmanın hafif ticarilerde ise yüzde 21'in biraz üzerinde olduğunu anlattı. Hafif ticarideki daralmanın ticaretin de sıkıntı yaşadığının sinyalini verdiğini kaydeden Bayraktar, ÖTV gibi önlemlerin sıkıntısının ise kendisini 2013'te göstermeye başlayacağını söyledi. Dünyada iç tüketimin hurda teşvikleriyle canlandırılmaya çalışıldığına işaret eden Bayraktar, Türkiye'de de hurda teşvikinin kapsamının genişletilerek uygulanmasını beklediklerini ifade etti.
 
'Kimse balata koklamaya gelmez'
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz teşvik ssitemini açıkladık ama bu tek başına yetmez. Benim diğer organlarım, kuruluşlarım da senkronize olarak Türkiye'ye yeni yatırımların gelmesinin sinyallerini vermeli. Merkez Bankası bundan 3 ay önce faizleri düşürse, yatırımcı bu sinyali dikkate alacaktı. Ekonomi küçülteceğim, daraltacağım derseniz, fazilerden vazgeçmem derseniz, fren yaparsanız, frene basan bir ülkeye kimse balata koklamaya gelmez" diye konuştu.
 
Derya EĞRİCAN GÜLEÇ/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Havalimanı
  • 01.02.2012 16:39

Çukurova Havalimanı

Çukurova Havalimanını Afyonkarahisar'lı işadamı Şükrü Koçoğlu yapacak ...

Türk müteahhitler Libya'da
  • 05.11.2011 13:36

Türk müteahhitler Libya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte 270 Türk işadamı Libya'ya çıkarma yap ...

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor
  • 11.03.2016 17:01

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan ve oğlu Salih Kaan ...

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler bakanlık görevlerinden istifa etti
  • 25.12.2013 10:03

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler bakanlık görevlerinden istifa etti

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevi ...

Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanlığı'ndan istifa etti
  • 25.12.2013 08:36

Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanlığı'ndan istifa etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bakanlık görevinden istifa etti ...