maritbet girişmaritbet
Ataşehir Belediyesi kız yurdunu depo olarak kiraya mı verdi?

Ataşehir Belediyesi kız yurdunu depo olarak kiraya mı verdi?

İstanbul’un gözde ilçelerinden Ataşehir’de yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlükler yargıya taşındı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili yolsuzluk iddialarını İlgezdi'nini ieski yardımcısı Erdal Ilıköz ve belediye çalışanları yargıya taşıdı. İddialardan ilki bir ihalenin istenen firmaya verilmesi ve buna şerh düşen Ilıköz'ün imzasının yerine sahte imza atılması. Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi'nin adının karıştığı bir diğer yolsuzluk dosyası da Mustafa Kemal Mahallesindeki "kız yurdu" binası. 

İlgezdi seçimi kazandıktan sonra, 1 Ocak 2010'da bina sahibi Ali Der ve Musa Nazmi Örmeci'yle bir kira sözleşmesi düzenliyor. Sözleşme imzalanan bina dört duvardan ibaret. İçinde tadilat yapılması, dışının kaplanması gerekiyor. İlgezdi Ataşehir'de lüks konutlar yapan inşaat firmalarıyla görüşüyor. Bu binayı kız yurdu yapmak istediğini belirtip, kendilerinden yardım talep ediyor. Firmalar da binayı baştan aşağı tamamlıyorlar. Yaklaşık iki milyon liralık binaya masraf ediliyor. Binanın bitmesinin ardından İlgezdi ani bir kararla burayı yurt yapmaktan vazgeçiyor ve yolsuzluk ve usulsüzlük de işte bu kararla birlikte ortaya çıkıyor. 
 
Boş binaya 180 bin TL 
 
Kız yurdu yapılacak diye kira sözleşmesi yapılan bina, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in kardeşi Ali Der'e ait. Bu boş binaya aylık 30 bin lira kira ödenecek diye üç yıllık sözleşme imzalanıyor. Yurt yapılacak diye de Başkan Yardımcısı'nın kardeşinin binası inşaat firmalarının yardımıyla tamamlanıyor. Binanın altı ayda bitmesiyle birlikte de İlgezdi kararından vazgeçiyor. Bir gün bile girilmeyen Belediye Başkan Yardımcısı'nın kardeşinin binasına 180 bin lira ödeniyor. Bina da baştan aşağı yenilenip, bitiriliyor. Usulsüzlük bununla da bitmiyor. Biten bina düğün salonu yapılıyor. Binaya bir de Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in çocuklan "Winsa" adlı şirketlerini taşıyorlar. Tabela halen binanın üstünde. Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in kardeşi Ali Der de binayı düğün salonu olarak işletiyor. Der aynı zamanda CHP İl Başkan Yardımcısı ve Kurultay delegesi. Düğün salonunun gizli ortaklarının da belediyede görevli bazı bürokratlar olduğu iddiaları var. Şirket henüz yedi aylık ve devamlı ortakları değişiyor. İstanbul Ticaret Odası'ndaki son kayıtlara göre düğün salonunu işleten şirketin ortaklarından biri Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in oğlu Gökhan Der. 
 
Battal İlgezdi ne diyor?
 
İlgezdi'ye bu binayı ve kira sözleşmesini de sordum. Cevap olarak şunu söyledi: "Binayı kız yurdu yapmadım ama altı ay içine malzemelerimi koyup depo olarak kullandım" İlgezdi, "Dört bir tarafı açık olan binanın nasıl depo olarak kullanıldığını, yurt olarak sözleşmesi yapılan binanın nasıl farklı amaç için kullanıldığı" şeklindeki sorularımı ise cevapsız bıraktı. Başkan Yardımcısı'nın kardeşinin binasının yurt yapılacak adı altında tamamlanması, altı ay buraya para aktarılması gibi sorularım karşısında yine sessizliği tercih etti.
 
Mehmet Baransu/Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi
  • 14.01.2022 10:33

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin ima ...

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"
  • 07.01.2022 13:02

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"

TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel ...

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.01.2022 19:40

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!

Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metreka ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

ATAŞEHİR
  • 28.11.2011 12:08

ATAŞEHİR

İstanbul'un parlayan yıldızı Ataşehir' Türkiye'nin yeni finans merkezi konumunda ...

İstanbul Finans Merkezi şantiyesi
  • 01.03.2018 19:18

İstanbul Finans Merkezi şantiyesi

Ataşehir'de inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi şantiyesinden kareler. ...