maritbet girişmaritbet
Arap ve Körfez ülkelerinin Türkiye büyükelçileri Ordu'da toplandı!

Arap ve Körfez ülkelerinin Türkiye büyükelçileri Ordu'da toplandı!

Körfez sermayesinin çekilmesi çalışmaları kapsamında 10 ülkenin büyükelçisi Ordu'da

 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğa ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla Körfez sermayesinin bölgeye çekilmesi çalışmaları kapsamında 10 ülkenin büyükelçi, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları eşleriyle birlikte 3 günlük ziyaret, inceleme ve gezi için Ordu'ya geldi.
 
Akşam saatlerinde havayolu ile önce Trabzon'a daha sonra karayolu ile Ordu'ya gelen Arap ve Körfez ülkelerinin Türkiye büyükelçileri, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları Anemon Otel'de ağırlandı. Cezayir Maslahatgüzarı Said Meziane eşi Karima Meziane'nin 2 yaşındaki oğlu Muhammed Arslan Meziane'nin Ordu'nun plaka numarası olan 52 numaralı tişört giymesi dikkat çekti.
 
Arap misafirlerin otele yerleşmelerinin ardından Ordu Valisi Orhan Düzgün bir akşam yemeği verdi. Anemon Otel havuz başında gerçekleşen yemeğe Arap Devletler Ligi Büyükelçisi Muhammed El Fetih Naciri ve eşi, Bahreyn Büyükelçisi İbrahim Yusuf Abdullah ve eşi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Halid Halife Raşid El Mualla ve eşi, Fas Büyükelçisi Lütfi Aouad, Sudan Büyükelçisi Ömer Haydar El Şerif, Cezayir Maslahatgüzarı Said Meziane eşi ve oğlu, Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Leyla Bent Moulay Adriss, Libya Büyükelçilik Müsteşarı Muhammed Alabedi, Somali Maslahatgüzarı Nur Sheikh Hamid Mursal, Suudi Arabistan Büyükelçilik Müsteşarı Abdullah M. El Hamdi ve eşi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışması Erşad Hürmüzlü ve eşleri katıldı.
 
Yemeğe ayrıca Giresun Valisi Mehmet Ali Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve protokol mensupları ile daire müdürleri katıldı.
 
ARAP TURİSTLERİ BEKLİYORUZ
 
Yemekte bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun Türkiye ve Karadeniz'de çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu doğal güzelliklerimizi size anlatmak, Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyelinden bölgemizin hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla 3 gün sürecek olan geziye katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yaz mevsiminin sıcak ikliminden kurtularak serin bir tatil geçirmek isteyen turistlerimiz için yaylalarımız çok rahat imkanlar sunuyor. Yeşil ile mavinin büyüleyici güzelliğine sahip bölgemizde Arap turistleri de görmeyi arzu ediyoruz” dedi.
 
TÜRK-ARAP İLİŞKİLERİ GELİŞECEK
 
Yemekte Arap diplomatları temsilen bir konuşma yapan Bahreyn Büyükelçisi İbrahim Yusuf Abdullah, Ordu ve Giresun illerinin turizm potansiyellerini Arap dünyasına tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükelçi İbrahim Yusuf Abdullah, “Türkiye, Arap ülkeleriyle ilişkilerinin geliştirilmesine büyük gayret sarf ediyor. İnşallah bu ilişkiler gelişecektir. Özellikle AK Parti'nin iktidara gelmesinde sonra Türk - Arap ilişkileri çok üst düzeye gelmiştir ve bu ilişkiler güçlenerek devam edecektir” diye konuştu.
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışması Erşad Hürmüzlü de Türkçe ve Arapça yaptığı konuşmada, Ordu ve Giresun illerinin doğal turizm imkanlarının çok yüksek olduğunu vurguladı. Hürmüzlü, “Ordu ve Giresun illerinin doğal güzelliklerini görmek ayrıcalıktır. Hem yatırımlar için hem de serin ve doğal bir tatil için bölge Arap dünyası için bulunmaz bir imkandır” şeklinde konuştu.
 
Arap büyükelçi, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları eşleriyle birlikte 3 günlük ziyaret ve gezi kapsamında Ordu'nun önemli turistik mekanlarını gezecekler.
 
Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor
  • 12.10.2020 10:32

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke'nin Körfez ilçesi için çok önemli bi ...

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor
  • 10.10.2019 09:39

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da yıkımlar sürüyor
  • 01.10.2019 11:18

Bodrum'da yıkımlar sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu
  • 21.08.2019 08:56

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Bodrum ilçesinde incelemelerde ...

THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti!
  • 17.04.2021 11:58

THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Türk Hava Yolları (TH ...

Filyos Limanı, Türkiye'nin enerji üssü olacak!
  • 01.01.2021 11:39

Filyos Limanı, Türkiye'nin enerji üssü olacak!

405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Filyos'ta karaya çıkacağını açıklama ...