Antalya Safranbolu Evleri'ne bürünecek!

Antalya Safranbolu Evleri'ne bürünecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın Elmalı, Akseki, Korkuteli ve İbradı ilçeleri ile Ormana beldesini alternatif turizme kazandırmada ikinci Safranbolu yapacaklarını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın Elmalı, Akseki, Korkuteli ve İbradı ilçeleri ile Ormana beldesini alternatif turizme kazandırmada ikinci Safranbolu yapacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür turizmini yaygınlaştırmada sivil mimari eserlerini koruma ve gelecek nesillere taşımada özen gösterdiğini belirten Arıcı, Elmalı, İbradı, Korkuteli ve Ormana beldesinde bulunan asırlık taş hatıl ve cumbalı evlerini kültür turizmine kazandırma kararlı olduklarını kaydetti. 3 ilçede bulunan sivil mimari eserlerinin korunması ile ilgili açıklamada bulunan Arıcı, buralardaki tarihi konakları kültür turizmine, sivil mimari eserleri de dünya turizmine kazandıracaklarını ifade etti.

Arıcı, " Bakan Ertuğrul Günay, tarihi Elmalı evlerinin turizme kazandırılmasına özel önem veriyor. Elmalı'nın tarihi dokusu Antalya'nın Safranbolu'su olmaya çok uygun. Korkuteli Alaaddin Mahallesi'ndeki Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini de restore ederek kültür turizmine kazandırdık. Mahallenin Selçuklu dokusu aradan asırlar geçmesine rağmen orijinalliğini koruyor. Bu 4 ilçemiz kültür turizmi yanı sıra botanik, doğa sporları ve ekoturizmi içinde çok elverişli." dedi.

Tarihi evleri kültür turizmine açarak Çinli, Japon, Güney Kore, Tayvan ve Singapurlu turistleri bölgeye çekmeyi hedeflediklerini belirten Arıcı, Kapadokya bölgesinde çoğu tarihi evlerin kültür turizmine kazandırılmasıyla son 5 yıldır çok iyi şekilde Uzak Doğulu turist hareketliliği yakalandığını kaydetti.

Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, beldelerinde 115 yıllık 100 tarihi hatıllı evin bulunduğunu söyledi. Kültür turizmine açtıkları evlere ABD, Almanya, İngiltere ve Belçika'da turist geldiğini belirten Keskin, evlerin kışın ve baharda doğa ve bisiklet sporuna hizmet verdiğini ifade etti.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya-Alanya Otoyolu’nda seyahat süresi 36 dakikaya düşüyor
  • 03.11.2026 11:35

Antalya-Alanya Otoyolu’nda seyahat süresi 36 dakikaya düşüyor

Antalya ile Alanya arasında yapımı süren 122 kilometrelik yeni otoyol projesiyle ...

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu
  • 02.11.2026 10:38

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 etkinlikleri i ...

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı
  • 10.09.2026 10:50

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı

2028 yılında açılması planlanan The Ritz-Carlton, Kemer, All-Inclusive otelinin& ...

Kaleseramik “Yaşayan Mekânlar”ı Antalya’ya taşıdı
  • 30.05.2026 00:40

Kaleseramik “Yaşayan Mekânlar”ı Antalya’ya taşıdı

Kaleseramik, perakende alanında başlattığı dönüşüm yolculuğuna 2026 yılının ilk ...

İzocam bayileriyle Antalya'da buluştu
  • 13.04.2026 17:25

İzocam bayileriyle Antalya'da buluştu

İzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Kökle ...