maritbet girişmaritbet
Antalya Safranbolu Evleri'ne bürünecek!

Antalya Safranbolu Evleri'ne bürünecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın Elmalı, Akseki, Korkuteli ve İbradı ilçeleri ile Ormana beldesini alternatif turizme kazandırmada ikinci Safranbolu yapacaklarını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın Elmalı, Akseki, Korkuteli ve İbradı ilçeleri ile Ormana beldesini alternatif turizme kazandırmada ikinci Safranbolu yapacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür turizmini yaygınlaştırmada sivil mimari eserlerini koruma ve gelecek nesillere taşımada özen gösterdiğini belirten Arıcı, Elmalı, İbradı, Korkuteli ve Ormana beldesinde bulunan asırlık taş hatıl ve cumbalı evlerini kültür turizmine kazandırma kararlı olduklarını kaydetti. 3 ilçede bulunan sivil mimari eserlerinin korunması ile ilgili açıklamada bulunan Arıcı, buralardaki tarihi konakları kültür turizmine, sivil mimari eserleri de dünya turizmine kazandıracaklarını ifade etti.

Arıcı, " Bakan Ertuğrul Günay, tarihi Elmalı evlerinin turizme kazandırılmasına özel önem veriyor. Elmalı'nın tarihi dokusu Antalya'nın Safranbolu'su olmaya çok uygun. Korkuteli Alaaddin Mahallesi'ndeki Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini de restore ederek kültür turizmine kazandırdık. Mahallenin Selçuklu dokusu aradan asırlar geçmesine rağmen orijinalliğini koruyor. Bu 4 ilçemiz kültür turizmi yanı sıra botanik, doğa sporları ve ekoturizmi içinde çok elverişli." dedi.

Tarihi evleri kültür turizmine açarak Çinli, Japon, Güney Kore, Tayvan ve Singapurlu turistleri bölgeye çekmeyi hedeflediklerini belirten Arıcı, Kapadokya bölgesinde çoğu tarihi evlerin kültür turizmine kazandırılmasıyla son 5 yıldır çok iyi şekilde Uzak Doğulu turist hareketliliği yakalandığını kaydetti.

Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, beldelerinde 115 yıllık 100 tarihi hatıllı evin bulunduğunu söyledi. Kültür turizmine açtıkları evlere ABD, Almanya, İngiltere ve Belçika'da turist geldiğini belirten Keskin, evlerin kışın ve baharda doğa ve bisiklet sporuna hizmet verdiğini ifade etti.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...