maritbet girişmaritbet
Antalya’da 2B’yi 82 bin kişi kullanıyor!

Antalya’da 2B’yi 82 bin kişi kullanıyor!

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da bugüne kadar yürütülen çalışmalarla toplam 26 bin 120 hektar alanda, 72 bin 53 2B vasıflı taşınmazda, yaklaşık 82 bin kullanıcı belirlendiğini açıkladı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da bugüne kadar yürütülen çalışmalarla toplam 26 bin 120 hektar alanda, 72 bin 53 2B vasıflı taşınmazda, yaklaşık 82 bin kullanıcı belirlendiğini açıkladı. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenecek güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına göre kullanıcı veya muhdesat sahibi olduğa ifade eden vatandaşların ise askı ilan listelerinin kesinleştiği tarihten itibaren 8 ay içinde gerekli başvurulan yapacaklarını belirten Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İdarece belirlenen bedele itiraz ve dara konusu etmemesiyle hukuki bir engelinin olmadığının belirlenmesi halinde hak sahibi olacak kullanıcılara, taşınmazların satış bedelleri, idarece belirlenmiş olan rayiç değerin yüzde 70'i üzerinden hesaplanarak belirlenecektir. Satış bedellerinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20, bedelin yansının peşin ödenmesi halinde ise yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemenin tercih edilmesi halinde satış bedelinin yüzde 10'u, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde, kalanı ise belediye ve mücavir alan sınırlan içinde en fazla 3 yılda 6 eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitle faizsiz ödenebilecektir." Hidayet Mat, Antalya'da bugüne kadar yürütülen çalışmalarla toplam 26 bin 120 hektar alanda, 72 bin 53 2B vasıflı taşınmazda, yaklaşık 82 bin kullanıcı belirlendiğini vurguladı. Mat, kullanıcı ve taşınmaz bilgilerini içerir listelerin, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından ilgili taşınmazların bulunduğu mahalle veya köylerin muhtarlıklarında askıya çıkarılacağını, ayrıca defterdarlığın www.antalyadefterdarligi.gov.tr internet sitesinden de duyurulacağını kaydetti. Başvurular esnasında yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların kuyruklarda bekletilmemesi amacıyla ayrı ayrı başvuru tarihleri belirleneceğini belirten Mat, bu süreçte vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri amacıyla Antalya Defterdarlığı'nda 5 başvuru masası oluşturulduğunu açıkladı. Defterdar Hidayet Mat, il merkezi dışında en fazla 2B arazisinin bulunduğu Alanya, Manavgat, Kaş, Demre, Serik ve Kemer ilçelerinde de benzeri başvuru masaları oluşturulduğunu bildirdi. 
Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Mat, başvuru sahibinin nüfus cüzdanının fotokopisi, başvuru bedelinin yatırıldığına dair dekont veya belge, kanuni mirasçılarda mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesinin onaylı örneği, akdi haleflerden kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenen hak sahibinin veya mirasçılarının noter tasdikli yazılı muvafakati, tüzel kişiler için imza sirkülerini gösterir yetki belgeleriyle başvurularını yapacaklarım belirtti. Mat, başvuru bedelleri yatırılırken dekontların üzerine başvuru bedellerinin hangi mahalle/köy ve ada/parsel numaralan ile kullanıcı şahsın TC kimlik numarasının ayrıca belirtilmesi gerektiğini vurgulayarak, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren defterdarlıkça yapılacak duyurulann takip edilmesini istedi.

Antalya Gündem

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...