maritbet girişmaritbet
Ankara Mamak’ta yapılacak Kartaltepe Kent Parkı projesiyle gondollar dolaşacak!

Ankara Mamak’ta yapılacak Kartaltepe Kent Parkı projesiyle gondollar dolaşacak!

Gecekondunun Başkent’i olarak bilinen Mamak’ta, 60 bin civarında olan gecekondu sayısı 40-45 bin aralığına düştü

Ankara Mamak'ta yapılacak Kartaltepe Kent Parkı projesiyle gondollar dolaşacak!

Gecekondunun Başkent'i olarak bilinen Mamak'ta, 60 bin civarında olan gecekondu sayısı 40-45 bin aralığına düştü. Gecekonduların yerine ilçede gondollar yüzdüreceklerini belirten Başkan Akgül, “Hedefimiz önümüzdeki beş yıl içerisinde görüntü anlamında gecekondu ağırlığını tamamen silmek” dedi.

Başkent'te son yıllarda önemli değişim ve gelişim kaydeden ilçe sıralamasında ilk sıralarda gösterilen Mamak, uygulanan projeler ve yapılan yatırımlarla kabuk değiştiriyor.

‘Gecekondunun Başkent'i' olarak adlandırılan ilçede hayata geçirdikleri ve yapımı süren projelerle, gecekondu sayısında ciddi bir azalma olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak'ta yer alan gecekondu sayısı 60 bin civarındaydı. Şu an bu rakam 40-45 bin aralığında. Hedefimiz önümüzdeki beş yıl içerisinde görüntü anlamında gecekondu ağırlığını tamamen silmek” dedi.

Nefes aldıracak

Başkan Akgül, yıkımı gerçekleşen gecekondu alanlarının yerine, Mamak'ı ‘cazibe merkezi' haline getirebilmek amacıyla birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Akgül, “Mamak'a nefes aldıracak proje” dediği kent merkezinde çalışmaları devam eden ‘Kartaltepe Kent Parkı' projesinin ayrıntılarını Ankara Hürriyet'e anlattı. Toplam 160 bin metrekarelik iki etaptan oluşan projenin ilk etabında sona yaklaştıklarını belirten Akgül, şöyle konuştu:

Gondollar yüzecek

Projenin ilk etabı, yürüyüş yolu, spor alanı, çocuk oyun alanları ve değirmen kafeler gibi sosyal unsurları içeriyor. Proje çalışmasını tamamlayıp ihlale aşamasına geldiğimiz ikinci etapta ise Hatip Çayı'nı ıslah ederek burada gölet oluşturacağız. Burada gondollar yüzecek. Yaz akşamları ise su ve ışık gösterileri ile eski görünümünden tamamen uzak yeni bir Mamak ortaya çıkaracağız. Amacımız, Başkent'in dört bir yanından Mamak'a insanların gelmesini sağlamak ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak.

Elektrik üretecek

Bu projenin en önemli iki özelliğinden birincisi, kendi elektriğini kendi üretebileceği olması. İkinci özelliği ise kuracağımız arıtma tesisi ile Hatip Çayı'nın suyunu arıtacağız. Proje içinde 70 bin metrekare yeşil alan olacak. Bir yandan çayın suyunun temizlerken, bir yandan da yeşil alan sulamasını yapacağız. Bu iki unsur için harcayacağımz ücret bir, bir buçuk yıl içinde kendini amorti edecek. Proje tamamlandığında Ankara'nın çekim merkezi olacak.”

 Yürüyen asansörle ulaşım

Mamak'ın Kartaltepe bölgesinde hayata geçecek olan, ‘Kartaltepe Kent Parkı' projesi kapsamında alana 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirilecek. Ayrıca ‘yürüyen asansörler' ile zirveye ulaşımın sağlanacağı projede bir de Başkent manzarası seyretme imkanı sunan ‘seyir terası' oluşturulacak.

Mamak değerini ikiye katladı

SON yıllarda büyük bir değişim içerisine giren Mamak'ın yatırımcılar tarafından tercih edilen bir nokta haline geldiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Akgül, “Bir bölgenin gelişmişliğini gösteren en önemli kriterlerden bir tanesi, yatırımcının o bölgeyi tercih etmesidir. Yatırımlarla birlikte bölge insanının da bakış açısı değişiyor. Mamak'a yapılan İKEA ve Nata Vega gibi yatırımlar sonucunda bölge değerini ikiye katladı.

Bu iki yatırımın olduğu alanın karşısı eskiden çöplüktü. Bu adla anılmaması da benim ve Mamak adına çok önemli. Yatırım bu imajı değiştirdi. Projeye başladığımız alanın etrafında mantar gibi inşaatlar yükseliyor. Hem bölge hem de vatandaşların gayrimenkulleri değer kazanıyor. Hedefim Mamak'a üniversite kazandırmak” diye konuştu.

Fatih Tekeci/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnci Yaka Ankara projesinin fiyat listesi!
  • 20.07.2017 13:47

İnci Yaka Ankara projesinin fiyat listesi!

Ender İnşaat ve Kıbrıs İnşaat imzası taşıyan İnci Yaka Ankara projesinde daire f ...

İnci Yaka Ankara’da yaşam Aralık 2019’da başlıyor
  • 17.07.2017 12:55

İnci Yaka Ankara’da yaşam Aralık 2019’da başlıyor

Ender İnşaat ve Kıbrıs İnşaat imzası taşıyan İnci Yaka Ankara projesi 276 konut ...

TOKİ, Anakara Mamak’ta 66 daire satacak
  • 14.07.2017 15:34

TOKİ, Anakara Mamak’ta 66 daire satacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara Mamak’ta 66 adet konutu satışa çıka ...

Ankara Mamak'ta 215 milyon liraya arsa satışı!
  • 19.06.2017 10:39

Ankara Mamak'ta 215 milyon liraya arsa satışı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak’ta bulunan 3 arsasını toplam 215 lira tahmin ...

Ankara Mamak'ta 1.4 milyon liraya satılık dükkan-arsa!
  • 24.04.2017 09:09

Ankara Mamak'ta 1.4 milyon liraya satılık dükkan-arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü tarafından Mamak'ta satışa konulan dükkan-arsa vasıflı ...

Ankara Belediyesi 18 adet gayrimenkulü satılığa çıkardı!
  • 31.03.2017 08:56

Ankara Belediyesi 18 adet gayrimenkulü satılığa çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ankara'nın belirli ilçelerin yer alan 1 ...