maritbet girişmaritbet
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya arasında park alanı gerginliği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya arasında park alanı gerginliği!

Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda başlayan park kavgasının ikinci raundu önceki gece yaşandı

Büyükşehir ekipleri gece yarısı, Çankaya Belediyesi'nin yaptığı inşaat çalışmasını ‘korsan' olduğu gerekçesiyle yıktı. Çukurambar'da, Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda boş bir alan üzerinde başlayan ‘park kavgası'na bir yenisi daha eklendi.

 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçen ayki oturumunda, 10 parçadan oluşan yeşil alanın birleştirilerek ‘bölge parkı' ilan edildiği alan üzerinde önceki gece 23.30 sıralarında Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında arbede yaşandı. Büyükşehir ekipleri, Çankaya Belediyesi'nin park ve amfi yapmak amacıyla temelini attığı alanı yıktı. İnşaat temelinin yıkılıp, kalıpların söküldüğü olayda Çankaya Belediyesi, müteahhit firma bekçisinin darp edildiğini iddia etti.
 
Gökçek incelemeye gitti
 
Bölge Parkı ilan ettikleri alanı incelemek amacıyla öğle saatlerinde Çukurambar'a giden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alan üzerinde inşaat çalışması olduğunu gördü. Çankaya Belediyesi'nin üç ay kadar önce ihalesini yaptığı müteahhit firmaya çalışmanın durdurulması gerektiğini söyleyen Gökçek, gece yarısı yaptıkları yıkımın ardından Ankara Hürriyet'e konuyla ilgili şunları söyledi:
 
Korsan inşa ediyorlar
 
“Önceki gün, bölge parkı yapacağımız Çukurambar'a inceleme için gittiğimizde bizim alanımız üzerine bir bina temeli atıldığını gördüm. Orası bölge parkı ilan edildi. Ama buna rağmen korsan olarak bina inşaa etmeye devam ediyorlar. Açıkça yasalara karşılar, ‘biz yasaların üzerindeyiz' diyorlar. Biz kendilerine oraya park yapamayacaklarını bildirdik. Gereğinin yapılması talimatını verdim ve yıkıldı. Aralarında milletvekillerinden bulunduğu parti grubunu doldurmuşlar. Bizden kaynaklı herhangi bir arbede yaşanmadı. Sıkı sık kontrol ediyoruz yine bir şeyler yapmasınlar diye. Bugün (dün) suç duyurusunda bulunduk. Yaptıklarının cezasını yasa önünde çekecekler.”
 
Kavga çıkarmaya çalışıyor
 
Daha önce Çukurambar Bölgesi'nde yer alan Kızılırmak Mahallesi üzerindeki boş bir alana park yapmak isterken, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiklerini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, “Büyükşehir Belediyesi kavga çıkarmaya çalışıyor. Burada üç aydır devam eden bir çalışmamız var. Büyükşehir'in ‘bölge parkı' ilan ettiği bölgenin sınırları belli değil. Yani elinde bir belge yok. Olayın meydana geldiği noktadaki çalışmalarımızla ilgili Büyükşehir'in elinde durdurma kararı dahi yok” dedi.
 
Suç duyurusunda bulunduk
 
Park alanındaki çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydeden Tanık, “Yüklenici firmanın bekçisinin darp edildiği olayla ilgili hem bekçi, hem firma hem de biz suç duyurusunda bulunduk. Burada yaşanan olayda kamu malına zarar verilmiştir. O bölgede park yapılacak o kadar alan varken bizim çalışma yapmamızın önüne geçilmek istenmesinin altında başka bir niyet var. Hükümet kanadının da bu olaya onay vereceğini düşünmüyorum. Büyükşehir bu bölgede Birlik Parkı'nda yaptığı usulsüzlüğün çığlıklarını atıyor.”
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...