maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası cazibesini artırıyor!

Anadolu Yakası cazibesini artırıyor!

‘Gayrimenkul Avrupa’dan mı yoksa Anadolu’dan mı alınmalı?’ derken, Anadolu Yakası ön plana çıkmaya başladı. Nüfusun arttığı bölge, yeni projeler, metro ve altyapı çalışmalarıyla cazibesini artırıyor

 

KDV  ile ilgili gelişmelerle birlikte hareketli günler yaşayan gayrimenkul sektöründe İstanbul'un bazı bölgeleri ön plana çıkıyor. Gayrimenkul yatırımında prim avantajı kazandıran bölgeleriyle birlikte İstanbul'un cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş. kurucusu Ahmet Temeltaş, yeni yatırımlara ev sahipliği yapan şehrin jeopolitik yönden ve gelişim açısından en çok tercih edilen şehirlerin başında geldiğini belirtti.
 
Temeltaş, Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren İstanbul'un yatırım için ideal bir şehir olduğunu söyleyerek, “Anadolu ve Avrupa yakaları arasında ayrım yapmak doğru olmaz. Zira detaylara inildiğinde her iki bölgenin de kendine haz özellikleri olduğunu söylemek mümkün” dedi.
 
İki yakanın da farklı avantajlara sahip olduğunu ifade eden Temeltaş, “Ancak ‘eğitim' faktörü değerlendirildiğinde Anadolu Yakası, Avrupa Yakası'na nispeten kendini daha geliştirmiş ve eğitimde önceliği benimseyen taraf olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Temeltaş, bu nedenle ilerleyen dönemlerde yeni yapılan düzenlemelerde eğitime yoğunluk veren kesimin gözdesinin Anadolu Yakası olacağını söyledi.
 
Nüfus artıyorsa prim de artar
Gayrimenkul yatırımı yapılırken esas dikkate alınması gereken konunun ise ‘nüfus' faktörü olduğuna dikkat çeken Temeltaş, şunları söyledi: “Edindiğim tecrübelere dayanarak nüfus nerede artıyorsa, orada aynı oranda primin de artacağını söyleyebilirim. Elbette sadece nüfus yoğunluğu yetmiyor. Fakat küresel platformda farklı ülkelerin gayrimenkul dünyasında rekabet edebilmek için nitelikli iş gücüne sahip olmak, teknoloji ve bilişime dayalı hareket etmek, finans gibi günümüzün önemli sektörlerine hizmet veriyor olmak ön plana çıkan detaylar arasında yer alıyor.”
 
Yatırımcıların üzerinde durduğu bir diğer önemli hususun da ‘güvenlik' olduğunu söyleyen Temeltaş, “Gece gündüz polisiye olayların içinde yaşamak zorunda kalmayı kimse istemez. Bu nedenle suç oranı yüzdesi açısından da Anadolu Yakası bir adım öne çıkıyor” diye konuştu.
 
Altyapı çalışmaları önemli
Yatırım için ‘ulaşım' konusuna da değinen Temeltaş, “Ulaşım nerede rahat ise konut sahibi yaşam yerini de orada belirler. Bu nedenle yatırımcılar uzun vadede daha büyük düşünebilirler. Gayrimenkul sektörüne kattığı değer ile her geçen gün daha çok prim kazandıran Sabiha Gökçen Havaalanı bu anlamda verilebilecek en güzel örnek” diye konuştu.
 
Kozyatağı, Kartal ve Ataşehir'in bu açından da ön plana çıktığını belirten Ahmet Temeltaş, bu bölgelerde ciddi miktarda ofis binası inşasının devam ettiğini, alt yapı çalışmalarının hızla tamamlanarak ulaşım kolaylıklarının sağlandığını ve firmalar için tercih edilen bölgeler arasına girdiğini belirtti.
 
Ahmet Temeltaş, “Tüm bunları değerlendirdiğimizde, bir kent nereye doğru kendini geliştiriyorsa yatırımlar yine o yöne yapılmalıdır. Yapılan yatırımları incelendiğimizde ise geçmiş dönemlerden farklı olarak artık Anadolu Yakası'nın yüzünün gülmeye başladığını ve bu gelişmenin artarak devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.
 
Ataşehir'in cazibesi artıyor
Yatırım tercihi yapılırken bütüne odaklanmak gerektiğini vurgulayan Ahmet Temeltaş, Ataşehir'in önemine bu anlamda dikkat çekti. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin hayata geçirildiği bölgenin önemine değinen Temeltaş, “On yıl içinde dünyanın önde gelen finans merkezleri arasında yer alacağı düşünülen Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi projesine ev sahipliği yaparken, bölgeye kamu kuruluşları, özel bankalar ve finans kuruluşlarının genel müdürlüklerinin taşınması da bekleniyor. Böylece, özellikle ofis ve ticari birim yatırımı açısından Ataşehir'in cazibesi her geçen gün biraz daha artıyor” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi
  • 14.01.2022 10:33

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin ima ...

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"
  • 07.01.2022 13:02

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"

TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel ...

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.01.2022 19:40

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!

Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metreka ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor
  • 07.06.2021 17:29

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan ve halk arasında "deniz salyası" olarak da bi ...