maritbet girişmaritbet
Akhisarspor 3 otopark geliriyle Süper Lig'de!

Akhisarspor 3 otopark geliriyle Süper Lig'de!

Ege'nin Süper Lig'deki tek takımı ilçede bayram havası estiriyor Ege ekibi şampiyonluk kupasını dün yaptığı görkemli kutlamaların ardından aldı

 

İşlettiği üç otopark ve üç halı sahanın geliri yanında bir de forma reklamları var. Bütçesi hepsi hepsi 9 milyon lira. Süper Lig'e çıkmayı başaran Akhisarspor, ilçeyi karnaval yerine çevirdi. Herkesin dilinde ise aynı cümle var: "Herkes Aksaray'la karıştırıp duruyordu. Bu başarıyla birlikte işte şimdi Akhisar olduk!"
 
Ege'nin Süper Lig'deki tek takımı ilçede bayram havası estiriyor Ege ekibi şampiyonluk kupasını dün yaptığı görkemli kutlamaların ardından aldı. Üstü açık araba ile şehir turu yapan takım, akşam saatlerinde Akhisar Belediye Stadı'na ulaştı. Akhisar ekibi, şampiyonluk kupasını Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar'ın elinden aldı.
 
Zeytin, tütün, köfte ve tavuk, şimdi de futbol... Bir ilçeden beklenmeyen büyük işlere imza atan Manisa'nın Akhisar ilçesi, bugünlerde futbol kulübü ile Türkiye'ye nam salıyor. Geçen yıl ilk kez Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve tek sezonda Süper Lig'e çıkmayı başaran Akhisarspor, önümüzdeki sezon, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele verecek. Takım sadece kendisi için değil, bölge için de önemli bir başarıya imza atıyor. Gelecek sezon Ege Bölgesi'ni Süper Lig'de temsil edecek tek takım olacak kulüp, Manisa'yı aşarak tüm Ege'nin de gururu oldu. Başarının arkasında müthiş bir dayanışma, azim ve heyecanlı çabaların bulunduğu 105 bin nüfuslu ilçede her yer bayrak, herkes 'yeşil-siyah' olmuş. Koca koca adamların çocuklar gibi sevindiği ilçede her sohbetin ucu Akhisarspor'a gidiyor. Geçen hafta 2-1'lik Rizespor galibiyetiyle birlikte Bank Asya Kupası'nı evine götüren yeşil-siyahlı ekibin dünkü kupa kutlaması ise dillere destan düğünleri aratmadı. Konserli havai fişekli kutlama için 5 bin kişilik sahaya 15 bin kişi sığmakta güçlük çekti. Yaşlı-genç, herkesi sokağa döken Akhisarspor'un korsan formaları da ilçede peynir ekmek gibi satıyor.
 
BİRÇOK İLDEN DAHA BÜYÜK
 
İzmir'e 80, İstanbul'a 470 kilometre mesafede bulunan Akhisar, Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 13. büyük ilçesi... İlçe deyip geçmeyin, Akhisar ekonomisi 42 ilden daha büyük. Ekonomisinin yüzde 70'i tarıma dayanan ilçede Türkiye'nin sofralık siyah zeytin üretiminin yüzde 35'i, yeşil zeytinin ise yüzde 70'i karşılanıyor. Tarımdaki toplam geliri ise 613,5 milyon liraya ulaşmış. Yılda 100 milyon dolar olan sofralık zeytin ihracatının 14 milyon doları ilçeden gerçekleştiriliyor. Sadece zeytin değil, Türkiye'nin toplam tütün üretiminin yüzde 10,3'ünü de Akhisar karşılıyor.
 
EGE'NİN YENİ ŞAMPİYONU
 
Geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig'de son haftalardaki performansıyla ligde tutunmayı başaran Akhisar Belediyespor, bu yıl teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başarılı bir sezon geçirdi. Ligde son haftaya 60 puanla Çaykur Rizespor'un 1 puan önünde 2. sırada giren Ege temsilcisi, final niteliğindeki maçta rakibini 2-1 yenerek, sezonu 63 puanla şampiyon tamamladı ve Elazığspor'la birlikte adını Süper Lig'e yazdırdı. Sadece Akhisar ya da Manisa değil, Ege bölgesinin Süper Lig'deki tek temsilcisi olacak yeşil siyahlıları evinde ziyaret ettik. İlçeyi adım adım dolaştık, havayı kokladık. Burada olup biteni görünce, insanın 'futbol nelere kadir' diyesi geliyor. Yeşil siyaha boyanmış caddeler, akın akın ilçeye gelen ziyaretçiler ve 7'den 70'e sevinç yumağı... Konuştuğumuz herkesin hemfikir olduğu tespit ise oldukça anlamlı... "Yahu Türkiye'de adımızı söylemek isteyenler Akşehirle, Aksarayla karıştırıp duruyordu. Bu başarıyla birlikte şimdi Akhisar olduk."
 
Halı sahadan Süper Lig'e
 
Akhisarspor'da yönetim kurulunun tamamı esnaf... Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel mimar mesela. Yönetim içinde doktor ve diş hekimi de var. Kulübün genel bütçesi 9 milyon TL. 367,4 milyon liralık Fenerbahçe bütçesi yanında bu rakam devede kulak kalıyor. Başarıdaki en önemli faktör belediye desteği. Yasal olarak maddi destek veremese de belediye altyapı ve tesislerde büyük kolaylık sağlıyor. Kulübün tüm geliri kiraladığı üç cadde üzerinde verdiği otopark hizmeti gelirleri, üç tane halı sahadan elde ettiği kazançlar ve formasına aldığı göğüs ve sırt reklamlarından oluşuyor.
 
Araştırın bulun ligde kalıcı olun
 
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başarıdan memnun... Başarının birlik ve beraberliğin, dayanışmanın bir sonucu olduğunu söylüyor. 20 milyon dolar harcayarak yapılamayacak tanıtımı Akhisar'ın 3 günde yaptığını söylüyor. "Bugün kaç gazeteciyle röportaj yaptığımı bile hatırlamıyorum" diyerek başarı öyküsünün tanıtıma katkısını vurguluyor. Akhisarspor formasını bize imzalayarak verirken bile diğer taraftan da telefonla gelen tebrikleri kabul ediyor. Ama başkanı en fazla onurlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebriği olmuş. Başbakan Erdoğan, telefonda Hızlı'ya "Sorumluluklarınız artık daha da arttı. Başarıyı yakalayabilmek için bundan sonra süreci daha dikkatli yönetmeniz gerekiyor. Araştırın bulun, ligde kalıcı olmaya çalışın" mesajı iletmiş.
 
Hakemler 'hakemlik' yapıyor
 
Akhisarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, takımın muazzam başarısını "Türkiye normalleşmeseydi bu başarı olmazdı" ifadesiyle yorumluyor. 'Normalleşme'den kastını sorduğumuzda ise Eryüksel, şu ilginç tespitleri aktarıyor: "Türkiye'de bu değişim olmasaydı, bir ilçe takımını hiç kimse buralara getirmezdi. Futbol adeta arındı.
 
Şike ve teşvikle ilgili gelişmeler bizi bile etkiledi. Tüm radarlar futbola çevrilince hakemler de sahada sadece 'hakemlik' yapmaya başladı. Biz birkaç yıl önce hakemlerle mücadele veriyorduk. Türkiye'deki değişimin yüzü olduk diyebilirim. Değişim sadece futbolda yaşanmadı. Ticarette, siyasette her alanda Türkiye değişti."
 
Yıldızlar altyapıdan
 
Akhisar'ın spordaki başarısı yalnızca futbolla sınırlı değil. Akhisar Grekoromen Güreş Takımı da geçen yıl 1. Lig'e çıkmış. Akhisar Basket Takımı ise 2. Lig'de mücadelesini veriyor. BEKO Basket Ligi'ne çıkmak için mücadele veren takım 2 sezondur play-off oynuyor. Akhisar bu başarıları altyapısına borçlu. İlkokuldan itibaren altyapılara alınan genç futbolcular U-12, 13, 14, 15, 16, 17'ye kadar altı farklı kategorilerde eğitiliyor. A-2 ve PAF takımıyla birlikte 170 kişiden oluşan altyapı kadrosu takımın adeta dinamosu gibi. Şampiyon Akhisar'ın 4 futbolcusu da altyapıdan gelme...
 
Alternatif takım Köfteci Ramiz'de
 
Akhisar deyince elbette köfteyi de atlamamak lazım. 1928'den bugüne faaliyet gösteren Köfteci Ramiz Usta oldukça meşhur. Sadece meşhur değil, aynı zamanda Akhisarspor'un resmi sponsoru. İşletmeci Birol Taşkınlar, takıma Bank Asya'da mücadele verdiği süre boyunca ana sponsor olduklarını söylüyor. Kendisi aynı zamanda takımın yönetiminde. Net bir rakam vermiyor ama "Bundan sonra da destek oluruz" diyor. Süper Lig'de federasyon ve yayın gelirlerinin de ekleneceğini söyleyen Taşkınlar, bu yıl ana sponsor olmasalar bile desteği esirgemeyeceklerinin altını çiziyor. Köfteci Ramiz'de çalışanların üstündeki formalar da dikkat çekici. Ramiz Köfte ikinci bir takımı adeta salonda hazır tutuyor.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...