maritbet girişmaritbet
Akçakoca Araplar’ın radarına takıldı!

Akçakoca Araplar’ın radarına takıldı!

Son dönemde yerli ve yabancı yatırımcılardan ilgi gören Akçakoca’da Arap yatırımcılar otel satın almak için harekete geçti

Son dönemde yerli ve yabancı yatırımcılardan ilgi gören Akçakoca'da Arap yatırımcılar otel satın almak için harekete geçti. Konut yatırımlarıyla da piyasanın hareketlendiği bölgede fiyatlar yüzde 60 artmış durumda

Batı Karadeniz'in sahil kenti ve bölgenin tek mavi bayraklı denizine sahip Akçakoca'da, bir yandan yeni otel yatırımları dikkat çekerken, diğer yandan da mevcut otellerde restorasyon çalışmaları göze çarpıyor. Otel yatırımlarının yanı sıra yeni konut yatırımlarıyla emlak piyasasında da hareketlilik yaşanıyor.  Hareketliliğin gayrimenkul fiyatlarına da yansıdığı Akçakoca'da son bir yıl içinde gayrimenkul fiyatlarında yüzde 40 ile 60 arasında fiyat artışları yaşanıyor.

Akçakoca'da bir yandan belediyenin sahil düzenlemesi, kordon boyu yapımı, tarihi varlıkların gün yüzüne çıkarılması ve restorasyonu gibi turizmi canlandırmaya yönelik yatırımlar devam ederken, diğer yandan da özel sektör yatırımları hız kazandı.
Özel sektör yatırımları içinde ise en dikkat çekici olanı, E-7 Şirketler Grubu tarafından inşa edilen ve önümüzdeki günlerde açılacak 5 yıldızlı otel oldu. Yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırım değerine sahip, Karadeniz bölgesinin en büyük 5 yıldızlı oteli olan Sky Tower Hotel'e satın alma teklifleri de geliyor. Yerli ve uluslararası otel zincirleri de E7 Şirketler Grubu ile oteli satın almak ya da işletmek için görüşmeler yapıyor.

Arap yatırımcılar talip
E7 Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekayi Aydeniz, Akçakoca'nın geleceğine yatırım yaptıklarını belirterek, “Yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırımla bölgenin en büyük 5 yıldızlı otel yatırımını gerçekleştirdik. Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız dedi. 
Otele yerli ve uluslararası yatırımcılar ile otel zincirlerinin ilgisinin büyük olduğunu kaydeden Aydeniz, aralarında Mısırlı KarraGroup üst düzey yöneticisi EmadKarra, Suudi Arabistanlı yatırım şirketi Al-Mosa'nın üst düzey yöneticisi MosaAbdulaziz Al-Mosa'nın da yer aldığı Arap yatırımcıların oteli ziyaret ettiklerini ve satın alma görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Aydeniz, son olarak da geçtiğimiz hafta, Suudi Arabistan'ın önde gelen şirketlerinden Alkair'in temsilcilerinin otele gelerek incelemelerde bulunduğunu söyleyerek, “Şirket Genel Koordinatörü AhmadMohammad Al-Jarboave beraberindeki heyete otelimizi gezdirdik. Oteli beğendiklerini ve talip olduklarını açıkladılar” diye konuştu.

189 odalı lüks otel
Aydeniz, 33 bin metrekare kapalı alanı ve 17 bin metrekare bahçesi bulunan SkyTowerHotel'in 189 oda ve 550 yatak kapasitesine sahip olduğu bilgisini verdi. Otel'de ayrıca, 600 kişilik büyük restoran, 500 kişilik orta restoran, 150 kişilik alacarte restoran, 800 kişilik büyük toplantı salonu, 400 kişilik çok amaçlı salon, 70 ve 50 kişilik iki VIP toplantı salonu, 1.000 kişilik konferans salonu, SPA salonları yer alıyor.

 ‘Turizmin yeni merkezini kuruyoruz'
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, turizm geçmişi olan Akçakoca'nın 80'li yıllardan önce yerli ve yabancı turistlerin geldiği önemli bir turizm merkezi olduğunu hatırlatarak, değişen turizm anlayışına uygun olarak Akçakoca'yı yeniden turizm destinasyonu haline getirmeyi hedeflediklerini anlattı. Küresel Isınmaya bağlı olarak, Türkiye'nin geleceğinde turizm bölgesi olarak Karadeniz'in öne çıkacağını dile getiren Albayrak, “Yeni turizm anlayışına uygun olarak yapacağımız ve ön ayak olacağımız yatırımlarla Akçakoca'yı önemli bir turizm merkezi haline getireceğiz” dedi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi
  • 06.05.2022 16:28

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safra ...

Yabancı konut satışında hileli vatandaşlık kampanyası!
  • 28.10.2020 11:30

Yabancı konut satışında hileli vatandaşlık kampanyası!

Mars Investment’ın Kurucusu Hakan Bucak, “Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 1 ...

Akçakoca sahiline turist akını
  • 27.07.2014 17:04

Akçakoca sahiline turist akını

Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca'daki oteller, bayram tat ...

Düzce Akçakoca’da falezlerdeki evler ya uçacak ya da yıkılacak
  • 28.02.2014 10:47

Düzce Akçakoca’da falezlerdeki evler ya uçacak ya da yıkılacak

Akçakoca’da 12 Kasım 1999 yılında yaşanan depremden sonra falezde yıkılma meydan ...

Bahar havası turist artışını beraberinde getirdi
  • 22.02.2014 16:07

Bahar havası turist artışını beraberinde getirdi

Karadeniz Bölgesinin en önemli turistik alanlarından gelen Düzce Akçakoca’da hav ...

Araplar Osmanlı tarzı konut istiyor
  • 20.01.2014 16:09

Araplar Osmanlı tarzı konut istiyor

Türkiye, yabancıya gayrimenkul satışından beklediği 10 milyar dolarlık gelir hed ...