maritbet girişmaritbet
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi, Gaziantep'te açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi, Gaziantep'te açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Gaziantep'te yapılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi bakanların katılımıyla törenle açıldı

 

Açılışı yapılan merkezde 'Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü, Yaşlı ve Şehit Yakınları ile Gazilere Yönelik Danışma Hattı' ile 'Alo 144 Sosyal Yardım Hattı' üzerinden gelen tüm çağrılar karşılanacak. Vatandaş temsilcilerinin yüzde 30'unun engellilerden oluştuğu iletişim merkezi toplam 101 kişi ile vatandaşa hizmet sunacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi'nin işbirliği ile Gaziantep'te açılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi, bakanlık mevzuatına ait bir çok konuda arayanlara hizmet ve destek verecek. Çağrı merkezi, 'Alo 183 Danışma Hattı' üzerinden özürlü, istismara uğrayan veya uğrama riski taşıyan, desteğe gereksinimi olan kadınlara, çocuklara ve yaşlılara, şehit yakınları ile gazilerimize danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulacak. 'Alo 144 Sosyal Yardım Hattı' üzerinden ise maddi durumu yeterli olmayan vatandaşların soru, şikayet ve önerileri karşılanacak. Çağrı merkezine başvuran mağdurlara psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmanın yanında; gereksinim duydukları hizmet türüne en kısa zamanda ulaşmaları konusunda da yardım edilecek. 
 
Açılışta yaptığı konuşmada 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün önemine değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bugün 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. 
 
Bizim için, toplumumuz için çok önemli bir gün. Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha beterdir diyerek yola çıktık. Şiddeti insan hakları ihlali olarak görüyoruz. Bunun için zihinsel dönüşüm gerekli dedik ve şiddete karşı hukuki alt yapımızı güçlendirdik sonra uygulama kapasitemizi artırdık. Şiddetle mücadeleyi toplumsal seferberliğe dönüştürdük. Ancak böyle, insani değerleri güçlendirebilir, şefkatli, merhametli, dayanışma içinde olabiliriz" dedi. 
 
Böylesine önemli bir gün olan 25 Kasım'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi'ni yenilenen ve güçlenen yapısıyla hizmete açmanın mutluluğunu duyduklarını belirten Bakan Fatma Şahin, "Çağrı merkezimiz. Gaziantep'teki çağdaş ve modern binasında, konusunda yetişmiş personeliyle en iyi hizmeti vermeye odaklandı. Açtığımız bu merkez, bakanlığımız ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görecek. Bu merkez ile kontrollü ve kaliteli bir iletişim sağlayacağız, verimliliğimiz artacak. Teşkilatlarımızın da iş yükünü hafifletecek olan merkezimiz sayesinde, hizmete daha çabuk ulaşacak olan vatandaşımız daha memnun olacak. '183 Aile, Kadın, Çocuk, Yaşlı, Özürlü ve Şehit yakınları ile Gazilerimize Yönelik Danışma Hattı' ve '144 Sosyal Yardım Hattı'mızı, en iyiye, en mükemmele ulaştırmak için daha çok gayret edeceğiz. Hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağız. Yenilenen sistemi ile 7 gün 24 saat esasına göre çalışılıyor, çağrılar içerisinde acil müdahaleyi gerektiren vakalarla ilgili, o ildeki Emniyet, Jandarma ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Acil Müdahale Ekip Sorumlusu ile irtibata geçiliyor" diye konuştu. 
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önemli projelere imza atarak insan odaklı yapılan çalışmalar takdirle karşıladıklarını söyledi. 
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de iyi niyetle ve büyük bir gayretle Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. İnsanların ve kurumların hayatında sunulan hizmetle fark yarattıklarını söyleyen Ciliv, "Doğuya ilk büyük teknoloji yatırımı Erzurum ve Diyarbakır çağrı merkezlerimizle yaptık. Böylece sektörün diğer oyuncularının yatırımlarını Anadolu'ya kaydırmasına ön ayak olduk. Bugün Gaziantep'le birlikte yurt içinde 15, yurt dışında ise 5 olmak üzere toplam 20 çağrı merkezimizle müşterilerimize en iyiyi sunma çabasındayız. Anadolu'daki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, ülkemize katma değerli hizmetler sunma gayreti ile çalışmalarımızı şekillendiriyoruz" dedi. 
 
Ciliv, "Bugün burada, kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı ve engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren çok önemli bir yatırımı hayata geçirmek için bulunuyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Gaziantep'te açtığımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi, inanıyorum ki vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, etkin ve hızlı çözümleriyle çok önemli başarılara imza atacaktır. Yeni iletişim merkezimizin hem Gaziantep halkına hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 
 
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi'nde, şartlı nakil transferi, engelli maaşı, yaşlılık aylığı, engelli yakın aylığı, muhtaç engelli aylığı, silikosis hastalığı aylığı, aile yardımı, çocuk hizmetleri, kadınlara yönelik hizmet, özürlü hizmetleri, aile hizmetleri, yaşlı hizmetleri, erkeğe yönelik hizmetler, toplum hizmetleri, özel amaçlı yardımlar, şehit ve gazi hizmetleri konularına yönelik, arayanlara bilgi ve destek verilecek. 
 
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Bakan Şahin ve Şimşek beraberindeki heyetle birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Şahin ve Şimşek daha sonra merkezin birimlerini dolaşarak incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Şahin daha sonra bir telefona cevap vermek istedi. Çağrı merkezi görevlisi yerine telefonu açan Bakan Şahin, kendisini tanıtarak nereden aradığını sordu. Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde arayan kadınlar sohbet eden Bakan Şahin, "Bakanımız Mehmet Şimşek ile birlikte bu sistemi yeniden güçlendik. Sizin talebiniz çocuklara yardımı istiyorsunuz? Şimdi size çocuklarınız için kaymakamlıktan eğitim paranızı alacaksınız. Çocuklarınızı mutlaka okutun ve paranızı PTT'den alabilirsiniz. Çocuklarımızı okutuyoruz ve eğitimlerini yarım bırakmıyoruz" dedi. 
 
Arayan bayanın okutmayı düşünüyorum demesi üzerine bakan Şahin, "Hayır düşünmeyeceksiniz okutacaksınız. Bizlerde sizlere her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu. 
 
Açılış töreninin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basın mensuplarının bütçe açığıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, 2012 yılının sonunda Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki 27 ülkeden en düşük bir açığa sahip olacaklarını hatırlatarak, "Bu yıl nispeten ekonomideki yavaşlama ve AB'deki sorunlar rağmen Türkiye'nin açığı zaten tolere edilebilir bir düzeyde. 2012 yılında Türkiye'nin makro ekonomik dengeleri ve bundan daha önemlisi kamu finansman dengeleri iyileşmeye devam etti. 2013 yılında bütçe açığını biraz daha düşüreceğiz. Ama ülkemizin 4 bir yanında ihtiyaç duyduğu yatırımları da yapacağız" diye konuştu. 
 
Yeni çağrı merkezinin açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Erdal Ata, milletvekilleri, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
 
Sondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dar gelirliye devletten ev!
  • 10.02.2018 11:11

Dar gelirliye devletten ev!

Bakanlık tarafından dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için başlattıl ...

Konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi!
  • 10.07.2017 08:52

Konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi!

Hükümetin dar gelirli vatandaşlar için uygulamaya koyduğu konut hesabına 12 bin ...

Koğuş tipi yurt sistemi tarihe karışıyor
  • 06.02.2017 10:19

Koğuş tipi yurt sistemi tarihe karışıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre; yetiştirme yu ...

Konut hesabı için bankalar yarışta!
  • 13.07.2016 08:57

Konut hesabı için bankalar yarışta!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ağustos'ta hayata geçirilecek ‘Konut He ...

Garanti Mortgage, konut hesabı ile ev sahibi yapacak!
  • 01.03.2016 11:12

Garanti Mortgage, konut hesabı ile ev sahibi yapacak!

Konutta devlet desteğinde detayların belli olmasından sonra Garanti Bankası, kon ...

Gurbetçi çocuklar için sevgi evleri açılacak
  • 08.12.2014 09:25

Gurbetçi çocuklar için sevgi evleri açılacak

Hükümet, Avrupa'da Türk çocuklarının çeşitli bahanelerle ailelerinden alınarak y ...