maritbet girişmaritbet
Ahmet Nazif Zorlu, Denizli’de tarihi eserlerin sergileneceği iki müze yaptıracak!

Ahmet Nazif Zorlu, Denizli’de tarihi eserlerin sergileneceği iki müze yaptıracak!

Denizli'nin 60 yıldır hayali olan müzenin yapılması için Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında protokol imzalandı

 

Denizli'nin 60 yıldır hayali olan müzenin yapılması için Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında protokol imzalandı. Denizli'de gün yüzüne çıkartılan ancak sergileneceği yer olmadığı için depolarda tutulan 29 bin parça eser Zorlu Grubu'nun Pamukkale ve Denizli merkezde yaptıracağı iki müzede sergilenecek.

Laodikya Antik Kenti'nde düzenlenen protokol törenine, Bakan Günay ve Denizlili işadamı Zorlu ile birlikte eşi Zülal Zorlu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Denizlili işadamı Zorlu, protokol töreni için Laodikya'ya yola çıktığı zaman neler konuşacağını düşündüğünü ancak böyle bir güzellikle karşılaşacağına inanamadığını söyledi. Zorlu, "Gerçekten ne kadar güzel bir iş yaptığımın şimdi farkındayım. Sayın Bakanım çok teşekkür ederim. Bana iki tane müze denmişti. Dedim ki; (Birer birer yapalım), Sayın Bakanım dedi ki; (İkisini de yapın.) Bugün ikisini de yapmaya söz veriyorum. Atatürk demiş ki (Kültür okumak, okuduğundan anlam çıkarmaktır.) Ben de diyorum ki şimdi: kültür görmek, gördüğünden anlam çıkarmaktır. Çünkü bunları göreceğiz ki geçmiş tarihler neler yapmış biz de onlardan örnek alarak önümüzdeki şeyleri yapmamız lazım" dedi.

ZORLU: "DÜŞMANLARIMIZ ÇATLASIN"

AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci'ye Laodikya'yı Denizli'ye kazandırdığı için teşekkür eden Zorlu, şöyle konuştu: "Biz yapmaya devam edeceğiz, inşallah ülkemiz bölünmeden ileriye gidecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, benimde şüphem yok. Biz Zorlu Grubu olarak 25 bin çalışanımızla bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü bundan 30 sene önce Türkiye'nin ihracatı 2 milyar dolardı, şimdi biz inşallah bu sene 4 milyar dolar ihracat yapacağız. Ülke böyle ileri gider, gençlik böyle ileri gider. Bundan düşmanlarımız çatlasın diyorum."

BAKAN GÜNAY'DAN ZORLU ESPRİSİ

Bakan Günay, Denizli'de uzun zamandan bu yana özlemi çekilen bir girişimin tanıklığını yaptıklarını belirtti. Günay, "Denizli'nin dünya kenti haline gelmesi için tarihsel eserlere sahip çıkması, ören yerlerini ayağa kaldırması, yeni müzelerle şehrin mücevher görüntüsünü değerlendirmesi ve gerçekleştirmesi gerekiyordu. Denizli'nin bu büyük ihtiyacını karşılaması konusunu sayın Zorlu'yla paylaştık. Sayın Zorlu soyadına rağmen beni hiç zorlamadı" demesi büyük alkış topladı. Zorlu'nun müze konusunda büyük bir anlayış, özveri ve güler yüzle karşıladığını anlatan Bakan Günay, "Ben minnetlerimizi ifade ediyorum. Sayın Zorlu, Denizli merkezde 10 bin metre kare kapalı alanı olan bir müze, Pamukkale'deki Hierapolis'e de 5 bin metrekarelik kapalı alanı olan başka bir müze yapıp Türkiye'nin kültürüne armağan etmeyi kabul etti" diye konuştu.

BAKAN GÜNAY KOYUNU KESTİRMEDİ

Bakan Günay, temel atma törenine katıldığı sırada bir koyunun kurban olarak kesileceğini gördü. Hemen koyunun kesilmemesi talimatını veren Bakan Günay, "Ben senin gözlerini yerim" diyerek kurbanın yanına gitti. Bir süre koyunu okşayan Bakan Günay, daha sonra temel atma törenine geçti.

Hacı Selamoğlu/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İnternet çıktı dünya bir köy haline geldi"
  • 01.05.2015 17:29

"İnternet çıktı dünya bir köy haline geldi"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Uluslararası Yatırım Zir ...

Zorlu Center AVM'de açılış 90 gün 90 gece sürecek!
  • 10.10.2013 17:20

Zorlu Center AVM'de açılış 90 gün 90 gece sürecek!

Zorlu Center'da 10 Ekim olarak belirlenen açılışın 90 gün 90 gece süreceği belir ...

Zorlu Center 15 Eylül'de açılıyor! 2.5 milyar dolarlık rüya gerçek oldu!
  • 15.09.2013 12:57

Zorlu Center 15 Eylül'de açılıyor! 2.5 milyar dolarlık rüya gerçek oldu!

Türkiye’nin en çok konuşulan projesi olan Zorlu Center eylül sonunda açılıyor. B ...

Avi Alkaş: Kanyon'un Özdilek'le, Zorlu Center'ın da Çiftçiler AVM ile birleşmesi lazım!
  • 13.05.2013 15:34

Avi Alkaş: Kanyon'un Özdilek'le, Zorlu Center'ın da Çiftçiler AVM ile birleşmesi lazım!

O perakende sektörünün en tecrübeli profesyoneli. Bugün birçok AVM onun onayladı ...

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi için Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) ile anlaşma yapıldı!
  • 11.02.2013 14:02

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi için Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) ile anlaşma yapıldı!

Yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı gayrimenkul projelerinden olan Zorlu C ...

Botanik Nevbahar Konutları'nda 265 bin TL'ye 3+1!
  • 23.12.2012 11:45

Botanik Nevbahar Konutları'nda 265 bin TL'ye 3+1!

3 farklı konut alternatifinden meydana gelen Nevbahar Botanik, 9 bloktan oluşuyo ...