maritbet girişmaritbet
Adana Büyükşehir Belediyesi'nden golf arabasıyla mezarlık ziyareti hizmeti!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden golf arabasıyla mezarlık ziyareti hizmeti!

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda tekerlekli sandalye ve golf arabasıyla engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların mezarlık ziyareti yapmasını sağlıyor

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda tekerlekli sandalye ve golf arabasıyla engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların mezarlık ziyareti yapmasını sağlıyor. 
     
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satın aldıkları golf aracı ve tekerlekli sandalyelerle Kurban Bayramı süresince engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların, yakınlarının mezarlarına kolayca ulaşabilmelerini sağladıklarını söyledi. 
     
Beş yolcu kapasiteli golf araçlarının mezarlık içerisinde taşıma yaptığını kaydeden Aldırmaz, bu hizmetle vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırdıklarını belirtti. 
     
Deneyimli sürücülerin kullandığı golf araçlarıyla engelli, hasta ve yaşlı vatandaşları yakınlarının mezarı başına götürdüklerini dile getiren Aldırmaz, ''Vatandaşlarımızı golf arabasıyla yakınlarının kabirlerine taşıyor, dualarını ettikten sonra tekrar mezarlık girişine getiriyoruz. Tekerlekli sandalyelerin başında da görevlilerimiz bulunuyor. Tekerlekli sandalye almak isteyen vatandaşlarımız, kimliklerini teslim ederek bu sandalyeler ile ziyaretlerini yapıyor'' diye konuştu. 
     
-Yaşlılara tabure- 
     
Öte yandan yaşlı vatandaşların mezar başında ayakta durmaması için tabure dağıttıklarını da anlatan Aldırmaz, şunları kaydetti: 
     
''Bu hizmeti önemsiyoruz çünkü, herkesin yakınının mezarı var. Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarımız da yakınlarının kabrini ziyaret etmek istiyor. Golf arabaları ve tekerlekli sandalyeyle vatandaşlarımız yakınlarının kabirlerini ziyaret edebiliyor. En büyük amacımız hemşehrilerimize hizmet etmek. Bunun yanında defin sırasında da güneşe ve yağmura karşı şemsiye kuruyoruz. Vatandaşlarımızın mezarlık hizmetlerini en kolay şekilde yapabilecekleri bir ortam oluşturuyoruz.'' 
     
Asri mezarlıkta, golf arabasıyla babasına mezarlık ziyareti yaptıran Ahmet Baştagül de, bayramlarda yaşlı ve hasta yakınlarını rahatlıkla mezarlığa getirdiklerini belirterek, belediyenin bu hizmetinin kendilerini çok memnun ettiğini kaydetti. 
     
Yakınlarının kabirlerinin mezarlığın diğer ucunda olduğunu ifade eden Baştagül, babasının daha önce mezarlık ziyareti yapamadığını, bu taşıma sistemi sayesinde 80 yaşındaki babasını mezarlık ziyaretine getirdiklerini kaydetti. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Batı Otogarı ihaleye çıkıyor
  • 26.03.2018 15:15

Adana Batı Otogarı ihaleye çıkıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığınca batı otogarı/terminal tesisi ve ticari ü ...

Adana Seyhan’da satılık arsalar!
  • 13.01.2018 10:40

Adana Seyhan’da satılık arsalar!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 arsayı toplam 8 milyon 945 bin lira bedelle satış ...

Hakkı Yıldız, “Kentsel dönüşüm sosyal dokuyu etkiler”
  • 26.02.2015 15:40

Hakkı Yıldız, “Kentsel dönüşüm sosyal dokuyu etkiler”

Rönesans GY ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği, Adana’da kentsel dönüş ...

Rönesans GY Adana'ya yatırım yapmaya devam edecek
  • 26.02.2015 15:03

Rönesans GY Adana'ya yatırım yapmaya devam edecek

Rönesans GY ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Modern Şehir ...

Adana'daki Şakir Paşa Konağı restore edildi!
  • 17.12.2014 15:46

Adana'daki Şakir Paşa Konağı restore edildi!

Adana'daki tarihi Şakir Paşa Konağı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ÇKA işbirliğ ...