maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül, Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri açılışına katıldı!

Abdullah Gül, Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ATO Congresium'da düzenlenen ''Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri''nin açılışında konuklara hitap etti

 

''Kadim Kent Kayseri'' etkinliği Cumhurbaşkanı Gül: ''Ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimize hizmet ederiz'' -''Yeni metropollerin çoğalıyor olmasını görmek beni gururlandırıyor ve mutlu ediyor. İşte bunlardan birisi de Kayseri'' -''Edirne'den ta Kars'a kadar Trabzon'dan ta Hatay'a kadar nereye giderseniz gidin büyük bir dinamizmin, çok büyük bir potansiyelin harekete geçtiğini, şehirlerin yenileştiğini, herkesin büyük bir yarış, hamle içinde olduğunu görmek gerçekten gelecekle ilgili ümidimizi çok daha fazla artırıyor ve geleceğe olan inancımızı çok daha güçlü hale getiriyor'' 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimize hizmet ederiz'' dedi. 
 
Başkent Ankara'da Kayseri'yi tanıtma vesilesi ile bir araya gelindiğini ifade eden Gül, ''Böyle bir buluşmada ben de aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet, büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinize ayrı ayrı sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum'' diye konuştu. 
 
Gül, kendisinden önce söz alanlardan Kayseri'nin çok güzel vasıflarının bir kez daha dinlenildiğinin altını çizerek, ''Şimdi artık benim Kayseri ve Kayserililerle ilgili yeni şeyler söylemem herhalde gereksiz kalır. Ama beni sevindiren şey şu; Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimize benzeyen büyük şehirlerin nüfus olarak, potansiyel olarak yeni metropollerin çoğalıyor olmasını görmek beni en çok gururlandırıyor ve beni en çok mutlu ediyor. İşte bunlardan birisi de Kayseri'' ifadesini kullandı. 
 
Kayseri'nin tarihinin ortada olduğunu ve ''kadim şehir'' olarak sunulduğuna işaret eden Gül, ''Ticaret olarak temayüz etmiş, vasıfları hep gelişmiş, daha sonra sanayi ile kendisini ispatlamış, sonra eğitimde çok büyük hamleler yapmış, bugün 4 üniversitesi olan büyük bir şehir. Şimdi de turizm ile çok büyük bir hamle yapıyor. Bütün bunlar bizi gururlandırıyor. Bir Anadolu şehrinde bu vasıfları, bu gelişmeleri görmek şüphesiz ki bir Kayserili olarak beni ayrıca çok mutlu ediyor, çok gururlandırıyor'' dedi. 
     Gül, bir Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'nin birçok şehrinde bu tip büyük dinamizm görmenin ayrı bir güç ve gurur kaynağı olduğuna vurgu yaparak, ''Edirne'den ta Kars'a kadar Trabzon'dan ta Hatay'a kadar nereye giderseniz gidin büyük bir dinamizmin, çok büyük bir potansiyelin harekete geçtiğini, şehirlerin yenileştiğini, herkesin büyük bir yarış, hamle içinde olduğunu görmek gerçekten gelecekle ilgili ümidimizi çok daha fazla artırıyor ve geleceğe olan inancımızı çok daha güçlü hale getiriyor'' değerlendirmesinde bulundu. 
     Erciyes'i görmenin, bütün Kayserililer gibi kendisini her zaman heyecanlandırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, karayoluyla Kayseri'ye gittikleri dönemde şehre yaklaştıkça ''Bakalım Erciyes nasıl gözükecek-'' diye meraklandıklarını ifade etti. Gül, ''Gittiğimizde de seyretmeye doymayız. Nasıl İstanbul'da boğazı seyrederlerse bizim için de öyle. Böyle bir güzelliği var'' dedi. 
     Erciyes'i turizm merkezi haline getirecek proje sayesinde dağın yaşanabilir bir yer haline geleceğini söyleyen Gül, projenin tamamlanması konusunda büyük yol alındığını kaydetti. Gül, ''İnanıyorum ki sadece Kayseri, Orta Anadolu ve Türkiye için değil bütün Avrupa ve bütün dünya için ilgi çeken ve çok dikkat çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak Kayseri'' ifadesini kullandı. 
     
-''Alışkanlıklar değişiyor, yeni standartlar geliyor''- 
     
Metropol illerin çoğalmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu iller yeni standartlar getiriyor. Eski alışkanlıklarımız değişiyor. İnşaattan, şehirlerin görünümünden, sosyal hayattan, eğitim düzeyinden yüksek standartlar koyuyoruz. Kendi alışık olduğumuz standartlardan vazgeçiyoruz. Bunu ne kadar zorlarsak, ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimize hizmet ederiz'' diye konuştu. 
 
Anadolu'daki kentlerin arasında böyle bir yarış olduğunu gördüğünü söyleyen Gül, Kayseri'yi bu anlamda ''örnek şehir''lerden biri olarak tanımladı. ''Giderek çok daha fazla şehrimizin içeride ve dışarıda ilgi çekeceğine inanıyorum'' diyen Gül, siyasetçilerin, yerel yöneticilerin ve işadamlarının kente büyük hizmet ettiğini belirtti. 
 
Hizmetleri için herkese şükran ve teşekkürlerini ileten Gül, dört gün sürecek etkinliğin Kayseri'nin tanıtılması açısından iyi bir fırsat olacağını vurguladı. 
     
-Stantları gezdi- 
     
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından stantları gezdi. Gül, klasik arabaların sergilendiği stantta kırmızı renkli Chevrolet Camaro marka aracın direksiyonuna oturdu. Gül'ün yanındaki koltuğa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, arka koltuğa da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş oturdu. Gül ve beraberindekiler bir süre klasik araba ile ilgili sohbet etti. 
 
Gül, stantları gezerken, kendisini bekleyen özel bir ilköğretim okulunun öğrencileri ile bir süre sohbet edip fotoğraf çektirdikten sonra, Erciyes Dağı'nda kurulacak turizm merkezinin maketinin bulunduğu stanta geçti. Gül, stantta bulunan telekferiğe binerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den proje ile ilgili bilgi aldı. Gül, kendisini dışarıda bekleyen TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'u yanına davet etti. Yakut'un teleferiğe binmesinin ardından teleferiğin üzerine suni kar yağdırıldı. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, EKO İklim Zirvesi'ne video konferans ile katıldı
  • 30.03.2022 16:24

Bakan Kurum, EKO İklim Zirvesi'ne video konferans ile katıldı

Bakan Kurum, ATO Congresium'da düzenlenen EKO İKLİM Zirvesi'ne video konferans y ...

Ankara'ya dev projeler geliyor
  • 06.01.2016 14:08

Ankara'ya dev projeler geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen AnkaraBüyükşehir Belediye ...

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!
  • 21.04.2015 19:06

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevinin bitmesine rağmen yaklaşık 8 aydır kald ...

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!
  • 07.04.2015 11:17

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Abdullah Gül’ün de mezunları arasında bulunduğu, ...

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…
  • 25.02.2015 15:38

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çol ...

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!
  • 13.02.2015 11:17

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Huber Köşkü'nden sonra Ka ...