maritbet girişmaritbet
‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi’ isimli kitap tanıtıldı

‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi’ isimli kitap tanıtıldı

Bursa’nın kültürel mirasını gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan ‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi’ adlı eser, kamuoyuna tanıtıldı

Bursa'nın değerlerini geleceğe taşırken, kentin soyut mirasını da anlatan çok sayıda esere imza atan Büyükşehir Belediyesi, ‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi' adlı eseri kent belgeliğine kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa belgeliğine kazandırdığı yeni eser olan ‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi'nin tanıtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Uludağ Üniversitesi'nden akademisyenler ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katılımıyla Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönemde Bursa'ya somut ve soyut çok sayıda eserler kazandırıldığını ve kentin köklü tarihi mirasının öne çıkarıldığını söyledi. Başkan Altepe, Bursa'nın, tüm değerleriyle ve kentin gelişimine yönelik faaliyetleriyle her alanda lider ve öncü bir kent olduğunu söyleyerek, yeni eserle ilgili bilgiler verdi.

“Bursa'nın tarihine ayna tutuldu”

Bursa'nın 8500 yıllık tarihine ayna tutan bir eseri daha Bursa belgeliğine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altepe, eseri kaleme alan Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Bursa Araştırmaları Merkezi, Bursa Kültür A.Ş. ve esere katkı koyan herkesi emeklerinden dolayı tebrik etti.

Bursa'nın her köşesinde ayrı bir tarihin yattığını ve kentin pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan Altepe, “Bursa'da göreve geldiğimiz günden bu yana, hem soyut hem de somut anlamda kentte kaybolmaya yüz tutmuş değerleri gün yüzüne çıkarma gayretindeyiz. Bursa'nın hemen her bölgesinde var olan ve birkaç yıl öncesine kadar harabe haldeyken restorasyonla yenilenen eserler, herkesin dikkatini çekiyor. Tarihi değerlerimiz, yeniden işlevlendiriliyor. Sadece mimari alanda değil, sosyal ve kültürel mirasımızı da yaptığımız çalışmalarla kayıt altına alıyor geleceğe taşıyoruz” diye konuştu.

A'dan Z'ye Bursa

Başkan Altepe, Bursa'nın birikimini her zaman vatandaşlarla paylaştıklarını da anlatarak, “Değerli hocamız Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu tarafından hazırlanan ‘8500 Yıllık Uygarlığın İzinden Bursa Tarihi' kitabı, Akçalar'da yapılan ve 8500 yıl öncesine uzanan bulgulara rastlanan Arkeopark'tan bugüne kadar Bursa'nın geçirdiği tüm evreleri öğretici bir şekilde sunuyor. Eser, Bursa'ya hayat veren Uludağ ile başlayıp şehrimizin şampiyonu ve markası Bursaspor ile bitiyor” şeklinde konuştu. 

Başkan Altepe, kitabın Bursa'nın kuruluşundan fethine, kültür merkezi konumundan üretim ve ticaret merkezi özelliklerine, doğal afetlerden salgın hastalıklara, göçmenlerden savaş yıllarına, zengin tarihi mirasından turizm potansiyeline kadar birçok konuda, görsel desteklerle birlikte Bursa tarihinin özünü sunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu da Bursa'nın sadece bir Osmanlı şehri olmadığını belirterek, “Bursa, hem Cumhuriyet'in geleceğe bakan modern bir kenti, hem de tarihi kucaklayan derin geçmişi ve eserleri olan bir kent. Bu kitabı hazırlarken Bursa'yı tüm güzellikleriyle, her yönüyle ele almak istedim” diyerek, eserin hazırlık sürecini anlattı. Oğuzoğlu, Başkan Altepe'ye de kendilerine eserin hazırlığıyla ilgili verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Toplantının sonunda Başkan Altepe ve Oğuzoğlu, katılımcılar için kitap imzaladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...