maritbet girişmaritbet
7 metrelik ağaçların üzerine ev yaptı

7 metrelik ağaçların üzerine ev yaptı

Rize'de bir kişi yerden yedi metre yükseklikteki kızıl ağaçların üzerine 30 metrekarelik tahta ev yaptı

Rize'de bir kişi yerden yedi metre yükseklikteki kızıl ağaçların üzerine 30 metrekarelik tahta ev yaptı.

Rize Yağlıtaş Mahallesi'nde yaşayan 30 yaşındaki Yusuf Kuleli, kendisine ait arazisinde bulunan ağaçları kışlık odun yapmak için kesti. Arazide kalan 4 kızılağacı farklı bir şekilde değerlendirmek isteyen Kuleli, ağaçların üzerine tahtalarla ev yapmayı planladı. Arazisindeki ağaçları kullanarak işe koyulan Kuleli, ağaçların üzerine, yerden yedi metre yükseklikte, 30 metrekarelik bir ev ve bu eve ulaşımı sağlamak için 30 metre uzunluğunda tahtadan köprü yaptı.

Kuleli, "Arazimdeki ağaçları kışlık odun olarak kesiyordum. Arazide 4 ağacı gözüme kestirdim. Bu 4 kızıl ağaçların üzerine tahtadan ev yapmayı planladım ve arazimdeki ağaçları kullanarak 2,5 aylık bir sürede yerden 7 metre yükseklikte, 30 metrekare olarak bu evi tamamladım. Eve ulaşımı sağlamak için de 30 metrelik bir tahta köprü inşa ettim." dedi.

Tahta evin kendisine 3 bin liraya mal olduğunu ifade eden Kuleli, "Evde biraz daha eksikler var. Tamamen kullanılır hale geldiğinde vaktimin büyük kısmını burada geçireceğim." şeklinde konuştu. Kuleli, görenlerin eve büyük ilgi gösterdiğini ve evde kalmak istediklerini belirterek, ilerleyen zamanlarda misafir ağırlamak için evi daha da büyüteceğini de sözlerine ekledi.

Sabah

Yorum Yaz