maritbet girişmaritbet
Metrogarden’da son indirim fırsatı!

Metrogarden’da son indirim fırsatı!

SUR Yapı Çekmeköy'deki ilk projesi 'Metrogarden'ı görücüye çıkardı

Sur Yapı Metrogarden, İstanbul'un yeni gözdesi Çekmeköy'de inşa ediliyor. Proje ulaşım olarak cok kolay. Her iki köprüye uzaklığı yaklaşık 16, Kozyatağı'na 12, Kadıköy'e 21 kilometre uzaklıkta. Levent ve Maslak'a yaklaşık 15-20 dakikada ulasılabiliyor. 72 dönüm üzerine 250 milyon dolara mal olan proje, 7-13 katlı 5 blok, 336 daire ve bir alışveriş merkezinden oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire konseptlerinin bulunduğu, Metrogarden'da daire fiyatları 204 bin ile 1 milyon lira arasında değişiyor. 2013 yılında teslim edilecek olan dairelerin yüzde 20'sinin 1 hafta içinde satıldığını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gelen yoğun talepten memnun olduklarını, seçim dolayısıyla insanlarda bir tedirginlik olmadığını ve 3 ay içinde tüm daireleri satmayı hedeflediklerini söyledi. Daireleri yarına kadar lansman olması nedeniyle yüzde 10 indirimli sattıklarını söyleyen Elmas, 1 haftada 80 daire satıldığını söyledi.

1+1 daireler 204-315 bin lira

Elmas "Adapark, Mahalle İstanbul, Dora Park, Greenium, Villa Sera, Selvice Evleri, Exen İstanbul ve ofis projeleriyle yakaladığımız başarılar ve karşılaştığımız talep bizi heyecanlandırıyor" diye konuştu.
Elmas, daire fiyatları ile ilgili şu bilgileri verdi: "1+1 dairelerimiz 55-76 metrekare arası ve 204 bin ile 315 bin lira arası değişiyor. 2+1 dairelerimiz 85-124 metrekare arası ve fiyatları 315 bin ile 478 bin lira arası değişiyor. 3+1 dairelerimiz 142-171 metrekare arasında olup 506 bin ile 675 bin lira arasında değişiyor. En büyük dairemiz 4+1 olan 209-287 metrekare arasında ve fiyatları 770 ile 1 milyon lira arası değişiyor."

Yanından metro geçecek Çekmeköy'de, Şile ile Ümraniye yollarının kesişme noktasında inşa edilecek Metrogarden, Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı üzerinde ve metro istasyonunun hemen yanında bulunuyor. Yaklaşık 25 dakikada Üsküdar'a ulaşılabilecek hat, Marmaray'la Atatürk Havalimam'na bağlanacak. Metro inşaatının başladığını, bitim süresinin 3 yılı bulacağını tahmin ettiklerini söyleyen Elmas, proje bitimiyle birlikte 1 yıl içinde metronun hizmete girebileceğini ve bunun lokasyon açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı. Projenin Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine yaklaşık 16, Kozyatağı'na 12, Kadıköy'e 21 km mesafede olduğunu ve Levent ve Maslak'a yaklaşık 15-20 dakikada ulaşılabildiğini söyleyen Elmas, projede bulunan AVM hakkında şu bilgileri verdi: "Metrogarden 54 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek. İşletmesini mal sahibi ile birlikte yapacağız. Bu AVM'de 100'ün üzerinde mağaza, market ve teknomarket bulunacak. Konutlardan tamamen bağımsız işleyecek AVM, blokların görüşüne engel olmayacak."

Kasımda halka açılacağız

Halka arz çalışmalanın devam ettiğini söyleyen Elmas, ağustos ayında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kuruluşunu gerçekleştireceklerini söyledi. Bunun için portföylerinin yeterli olduğunu ve 2011 yılında 1.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratacaklarını söyleyen Altan Elmas, şöyle konuştu: "Büyümek ve gelişmek için halka arz şart. Ağustos ayında GYO kuruluşunu gerçekleştirip ekim-kasım gibi halka açılacağız. Halka açılma oranı ilk etapta yüzde 25-35 olabilir, yüzde 49'a kadar gitmeyi düşünmüyoruz.
Halka arzı iki kademede yaparız diye düşünüyorum. Çünkü projeler bir yere geldikten sonra ikinci bir halka arz daha iyi rakam toplayabiliyor."

Web: www.metrogarden.com.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz