maritbet girişmaritbet
Konutta ikinci indirim dalgası! İşte indirimler!

Konutta ikinci indirim dalgası! İşte indirimler!

Konutta yılın ilk çeyrepindewki indirimler yaygınlaşıyor. Yüzde 20'yi aşan indirimler var Uzmanlar "İkinci dalga başladı" dedi

Yeni konut projelerinde yılın ilk çeyreğinde gözlenen indirimler, ikinci çeyrekte hızlandı. Önceleri ağırlıklı yüzde 10'lar seviyesinde gerçekleşen indirim oranları da, nisanın ikinci yarısından itibaren yüzde 20'ler seviyesine yükseldi.
Yaz durgunluğuna hazırlanıyor Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, eskiden beri şirketlerin kimi müşterilerine liste fiyatları üzerinden yüzde 10'a yalan jest indirimleri yapabildiğini, ancak bu dönemde herkese uygulanan ve yüksek oranlı iskontolann gündeme geldiğini söyledi. Bunun seçim sonrasında yaşanması beklenen yaz mevsimi ve Ramazan ayının mevsimsel durgunluğundan kaynaklandığım anlatan Soner, "Kampanyaların hızlanması, indirim oranlarının artması, ikinci indirim dalgasının başladığım düşündürüyor" dedi.
 

Kim daha fazla indirecek yarışı Kampanyaların alıa için fırsatlar yarattığına dikkat çeken Soner "Şimdi yarış kim daha fazla indirim yaparak satışlarını hızlandıracak şeklinde gelişiyor. Müşterilere ödemeleri erteleme gibi imkanlar da sunuluyor. Ancak tüketici üzerinde her zaman en fazla etkiyi indirimler yapar. Çünkü gelecekte beklediği primi daha alırken sağladığım düşünerek seçimde bulunur" diye konuştu. En iddialı kampanyaların başında Özyurtlar'ın 4 projesinde yüzde 10 ile yüzde 21 arasındaki mdirimleri geliyor. Özyurtlar Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, her ne kadar kampanyayı şirketin 21'inci yılı onuruna yaptıklarını ifade etse de, mdirimlerin satışları hızlandıracağına inanıyor.

Kredilerde de avantajlar var

Yılın ilk aylarından itibaren başlayan promosyon kampanyalarında şirketler ilk defa sadece nakit alımlara değil, aynı zamanda banka kredisiyle yapılan alımlara da indirim yapmaya başlamışlardı.
İkinci dalgada bu tür vadeli satışlarında indirim kapsamına girdiği gözleniyor.

Emlak danışmanı Hilmi Işıkören, piyasada alımların yüzde 80'inden fazlasının krediyle yapıldığını, bu nedenle müşterinin banka kredili alımlara da indirim talebinin olduğunu kimi bu talebi gözardı etmediğini söyledi.


En düşük iskonto yüzde 10
Zengin Bahçe Kemerburgaz: 330 bin liradan başlıyor, yüzde 25 indirim

NTowers Esenyurt: İndirim oranı yüzde 21. Konut fiyatı 44 bin liradan başlıyor.

Flrdevs Evleri: Beylikdüzü: Fiyatı 120 bin TL Peşine yüzde 10 indirim artı yüzde 10 ek indirim.
Firuze Konakları Kağıthane: Fiyatı 185 bin liradan başlıyor, indirim Ulus Propa: 575 bin liradan başlıyor, indirim yüzde 17.
Garage Evleri Zekeriyaköy: Fiyatlar 352 bin dolardan başlıyor. İndirim

Adapark Sancaktepe: Fiyatlar 183 bin liradan başlıyor. İndirim oranı yüzde 12. Banka kredilisine de indirim var.
Aura Kartal: Fiyatlar 139 bin liradan başlıyor, indirim oranı yüzde 12

Sarı Evler Sarıgazi: Fiyatlar 19A bin 900 TL'den başlıyor, a Yüzde 10 indirim var. v Alto CasaBeykent Yüzde 10 indirim var. Fiyatlar 160 bin liradan başlıyor.
Selective Kartal: Fiyatlar 155 bin liradan başlıyor, indirim oranı yüzd Gardencity 3. NTepe ve NMerkez: Yüzde 10 indirim yapılıyor.

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

  • Etiketler:

Yorum Yaz