maritbet girişmaritbet
İşte kaçırılmayacak kampanyalı konutlar!

İşte kaçırılmayacak kampanyalı konutlar!

Konutta bahar kampanyaları birbirinden farklı fırsatlar sunuyor. İlk defa şirketler, sadece peşim alımına değil, banka kredili uzun vadeli alımlarda da indirim yapmaya başladı

Yazın geleneksel sezon durgunluğunun yanısıra seçimler ve Ramazan gibi yeni nedenlerle durulması beklenen konut sektöründe, üreticiler önümüzdeki 2 ayı değerlendirmek için kampanyalarda gaza bastı. Kimi beyaz eşya satar gibi 'Şimdi al birkaç ay sonra öde" seçeneği sunarken, kimi peşinatı öteliyor, kimi bir ay boyunca yüzde 25'e varan indirimler yapıyor. Ancak bu bahar, kampanyalarının diğerlerinden önemli bir farkı var.
Kimi şirketler sadece peşin alımlara değil, banka kredili alımlarda da indirim uyguluyor.

Seçim sonrası durulabilir
Bazıları peşin alıma göre daha düşük oranda da olsa kredili alımlara indirim yaptığını ilan ederken, kulislerde ise ilanlarında belirtmeyen şirketlerin de müşterinin pazarlık gücüne göre vadeli satışta da indirim yaptığı dile getiriliyor. Ukra İnşaat CEO'su Kürşat Tuncel, kampanyalardaki hızlanmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Seçim ve sonrasında sektörü zor bir sezon bekliyor. Çünkü bir yanda banka kredilerinda artış başladı, seçim sonrası biraz daha artması bekleniyor. Bir yandan inşaat maliyetlerindeki artış firmaları zorlamaya başladı, bugüne kadar kendi kaynaklarımızla bu artışı finanse ederken, artık özellikle demirdeki gibi artışlar fiyatları artırma durumunda bırakıyor. Tüketicinin alım gücünü zorlayacak gelişmeler bunlar. Bu nedenle sektördeki firmalar önümüzdeki 2 ayı en iyi şekilde değerlendirmek için kampanyaları hızlandırdılar.
Atmosfer değişmeden uygun koşullarda ev almak isteyenleri çekmeye yönelik bu kampanyalar. Biz de önce Hane Plus'ta bir kampanya yaptık, iyi sonuçlar da aldık. 3 ay içinde 700 konut sattık.
Şimdi son projemiz Ukra City'de bir kampanya yapıyoruz, taksitleri öteliyoruz. Aynı hızı bu projeye de taşıyacağımıza inanıyoruz."


Kaçırılmayacak kampanyalar

- Modakent-Çekmeköy'de peşin veya kredili alımlarda yüzde 6 indirim uygulanıyor.
- Sinpaş Yapı'nın Sancaktepe'de hayata geçirdiği Kelebekia'da peşin ve kredili ödemelerde yüzde 10 indirim yapıyor. Projede ilk taksit ve peşinat 18 ay sonra ödenecek.

- Beylikdüzü'ndeki Ukra City'de evler şimdi alınıyor, ilk ödeme ağustosta yapılıyor. Yüzde 25'lik peşinat ise vade farkı olmaksızın 1 yılda tamamlanabiliyor. Peşin alımlara yüzde 10 indirim uygulanırken, ikinci evde ise toplam indirim yüzde 15'e ulaşıyor.
- Armada City Plus'ta yüzde 25'lik peşinat Ocak 2012'de ödeniyor. Çorlu'daki projenin 2. etabında üçlü ankastre set, 82 ekran LCD TV ile ev sinema sistemi hediye ediliyor.
- TOKİ de ise tapusunu hemen almak isteyenler 21 Nisan'dan itibaren banka borcunu erken ödeyerek kapattıklarında yüzde 20 indirimden yararlanabilecek. Kampanya 18 Mayıs'a kadar geçerli olacak.
- Propa İnşaat, Aura Deluxe Residence'da sıfır peşinatla 120 ay vade uyguluyor. Bu kampanyada yüzde 25 peşinat ağustosta ödeniyor.
- Başakşehir'de Tek Çelik İnşaat tarafından inşa edilen Misstanbul Evleri'nde yüzde 25 indirim yapıldı. 936 konuttan oluşan projede indirimli fiyatlar 240 bin TL'den başlıyor.
- Mar-Yapı, En Yapı ve Dost inşaat tarafından inşa edilen Güneşli Konutlar'da hiç peşinat ödemeden ev alınıyor, taksitler ise 12 ay sonra ödenmeye başlanıyor. Daire fiyatları 153 bin liradan başlıyor.
- Esenyurt'ta Agena Park'ta hiç peşinat ödemeden, 60 ay vadede sıfir faizle ev alınabiliyor. Konut bedelinin yüzde 15'i haziranda, yüzde 15'i de eylül ayında ödeniyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz