maritbet girişmaritbet
Erguvan Kent Çatalca'da 812 TL taksitle!

Erguvan Kent Çatalca'da 812 TL taksitle!

Erguvan Kent isimli yılın ilk projesini Çatalca'da yapan Kiptaş'ın toplantısına katılan İBB Başkanı Topbaş, Çatalca'ya metro benzeri modern tranvayın gideceği müjdesini verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kiptaş yılın ilk konut projesini açıkladı. Çatalca Belediyesi'nin talebi üzerine bölgeye 1500 konut inşa edecek olan Kiptaş, 600 konutun satışına da başladı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, nitelikli konut ihtiyacı olan Çatalca'ya 1500 konut üreteceklerini söyledi. Topbaş, İBB'nin yatırımlarından 9. sırada pay alan Çatalca'ya metro benzeri modern tranvayın gideceği müjdesini de verdi. Kendisinin başkanlığı zamanında belediye olarak 25 bini aşkın konut ürettiklerini, 11 bini aşkın konutun da inşa aşamasında olduğunu belirten Topbaş, Çatalca'ya yaptıkları yatırım tutarının da 277 milyon lirayı bulduğunu anlattı.


'Lüks' sitelere çattı
Erguven Kent'teki yapıları 'Çatalca'nın geleceği' olarak tanımlayan Topbaş, İstanbul'daki kimi konut sitelerine ise eleştiride bulundu. Bu tür sitelerin şehir planı içinde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Topbaş, "Sitelerin içinde eğlence, kültür, spor vs merkezler olmalı. Kimi sitelerde bir havuz, bir spor sahası koyarak sosyal alanları olduğunu iddia ediyorlar. O imkanlardan gençler belki 16 yaşına kadar yararlanır, sonra şehir merkezine yönelir. Oysa her ihtiyacı içinde barındıran, şehir merkezinin yükünü artırmayan projeler yapılmalı" dedi.


Kredide yüzde 25 limitine formül
BDDK'nın konutlarda kredinin yüzde 75'le sınırlandırılması kararı, Kiptaş'ın farklı bir finansman modeli denemesine neden oldu. Daha önce yüzde 10 peşinatlarla satış yapan Kiptaş, bu projede yüzde 10 peşinatı başta alırken, ilave yüzde 15'lik peşinatı ise konutun teslim edileceği 18 aylık zaman dilimine yaydı. Erguvan Kent'te 90 bin liradan başlayan fiyatlarla, 10 yıl vadede ayda 812 TL taksitlerle konut alınabiliyor. Faiz yüzde 0.33'den başlıyor. Projede 75 ile 125 metrekare arası konutların yanı sıra okul, sağlık merkezi, cami, eğlence ve alışveriş merkezleri bulunuyor.


İlk 3 satış Başkan'dan
İBB Başkanı Kadir Topbaş, projenin tanıtım toplantısı sonrasında satış masasının başına geçti ve ilk 3 konutun satışını bizzat gerçekleştirdi. İlk konutu 4 çocuklu bir aile satın aldı. Aileleri kutlayan Topbaş, "3'ü gitti, kaldı 597 konut" dedi.


Erguvan Kent iletişim bilgileri
Web: http://www.kiptas.com.tr/ 
Tel: 0212 510 98 98

  • Etiketler:

Yorum Yaz