maritbet girişmaritbet
Çamlıca’nın ‘Exen’inde modern ‘Sur’lar yapıyor!

Çamlıca’nın ‘Exen’inde modern ‘Sur’lar yapıyor!

Gayrimenkul sektöründe ofis projelerinin ardından konutta da çok önemli projelerin altına imza atan ve sektörde 20. yılını kutlayan Sur Yapı, 10. markalı projesinde oldukça iddialı olan Exen İstanbul’u hayata geçiriyor

 

Anadolu yakasının en büyük projelerinden biri olan Exen İstanbul, Çamlıca eteklerinde yükseliyor. 27'nci kattaki donanımlı spor tesisiyle İstanbul manzarası sunan Exen İstanbul'da daireler arasındaki mesafe 120 metreye kadar çıkabiliyor

Gayrimenkul sektöründe ofis projelerinin ardından konutta da çok önemli projelerin altına imza atan ve sektörde 20. yılını kutlayan Sur Yapı, 10. markalı projesinde oldukça iddialı olan Exen İstanbul'u hayata geçiriyor. İstanbul'un en yüksek tepesinin eteklerinde yapılan proje bulunduğu rakımla birlikte 300 metre yüksekliğe ulaşabiliyor. Bu da projeye panoramik bir İstanbul manzarası sunuyor. Zaten Exen‘in en belirgin özelliği de bu noktada ortaya çıkıyor. Proje bir tarafta dikey yükselirken, diğer tarafta ise yatay şekilde uzuyor. Bu iki unsurun birbirini etkilemeyecek şekilde harmanlaması ise projenin içinde dolaştığımızda net bir şekilde anlaşılıyor.

Exen İstanbul'un yatay mimari yapısı bahçeli ev konseptine yakın bir şekilde tasarlanmış. Tüm dairelere geniş kat bahçeleri verilirken, bloklar da güneşe göre konumlandırılmış. İstanbul'un merkezi lokasyonlarından birinde olmasına rağmen proje içinde geniş yaşam alanları sunması Exen İstanbul'un neden değerli bir proje olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Çünkü proje rezidans, konut ve AVM'siyle karma fonksiyonlu tasarlanırken, 155 bin metrekarelik arsada yaklaşık 1000 konuta yer verilmesi projeyi az yoğunluklu kılıyor. Blokların ortasında bulunan devasa avlu da daireler arasındaki mesafeyi 120 metreye kadar çıkarıyor. Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas da bu noktaya vurgu yaparak şehrin içinde bu kadar geniş alanları olan projenin çok az olduğunu belirtiyor.

Teslimlere hazırlanıyor

Etap etap planlanan projenin bir başka özelliği de 155 bin metrekarelik arsanın yolun iki yakasında bulunması. Bu durum da Exen'i içinden otoban geçen proje haline getiriyor. İlk planda konut ve rezidans bloğunun bulunduğu alanda inşaat başlarken, yolun diğer tarafında ise ofis ve AVM yer alacak. İki unsur birbirine hem yolun altında hem de yolun üst tarafından bağlanacak. Projenin toplamının kaba inşaatı bitmek üzere. İlk etaptaki konutlar yaz ortasında bitecek. Tamamı ise 2013 Mayıs ayında bitmiş olacak. Yani 22 ayda konutlar tamamlanmış olacak ki Altan Elmas da bu noktada konutları erken teslim etmekten ziyade hatasız ve zamanında teslim ederek sonradan telafi edilemeyen hataların önüne geçtiklerinin de altını çiziyor.

Projede büyük bir AVM de yapılacak. Onun inşaatı ise yeni başlayacak. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan AVM'de 120 mağaza olacak. 40 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan AVM bölgeye de hitap edecek.

Prim yapmaya devam ediyor

Projede ilk etabın yüzde 95'i alıcısını bulurken, ikinci etabın yüzde 65'i, üçüncü etabın ise yüzde 35'i satıldı. Genelde projeden A ve A plus gelir grubundakiler daire alıyor. Altan Elmas'ın ‘Türkiye projesi' olarak nitelendirdiği Exen'in yüzde 20'sini diğer şehirlerden gelenler almış. Katıldığı bir yarışmada da Türkiye'nin en başarılı emlak yatırımı seçilen projede konutlar metrekaresi 5 bin liradan satışa çıkmış. Şu andaki fiyat ise 6 bin lirayı geçmiş durumda. Beklenti ise proje tüm fonksiyonlarıyla tamamlandığında 10 bin lira seviyesine ulaşması. Bu tablo projenin bundan sonra da büyük bir prim yapma potansiyeli bulunduğunu gösteriyor.

Exen istanbul'da genelde üst gelir grubundan orta yaş üzeri konut satın aldığı için kredi kullanımı da düşüş oluyor. Exen'de dairelerin ortalama fiyatı 750 bin lira. Buna rağmen nakit almak isteyenler ya da bir bölümünü peşin verip kalanını kısa vadede ödemek isteyenler oluyor.

Satış ofisine özel tasarım

Exen İstanbul'un satış ofisi bile projenin nasıl olacağıyla ilgili ön izlenim veriyor. Çünkü birçok detayın düşünüldüğü satış ofisinin hem dış görüntüsü hem de iç tasarımı iyi kurgulanmış. Tasarımı Tago Mimarlık tarafından özel olarak yapılan ofisin kabuğunda ahşap kaplama kullanılmış. Satış ofisine gittiğinizde çocuk oyun alanları, servis alanları ve örnek dairelerle sizi keyifli bir ortam bekliyor olacak. Ofis 2 bin 800 metrekare büyüklüğünde ve şimdiye kadar 6 bin 220 kişi ziyaret etmiş. Ofiste çalışan sayısı ise 15. 

3 tip örnek daire var

Exen İstanbul'daki örnek daireler de ince ince tasarlanmış. Buraya gelenler konutlar bittiğinde nasıl bir evin kendilerini bekleyeceğini rahatlıkla görebiliyor. Projede toplamda 48 çeşit daire var. Ama örnek evler için 2+1, 3+1 ve 4+1 tipleri seçilmiş. A'dan Z'ye bitmiş bir şekilde teslim edilecek konutlarda kullanılacak malzemelerin aynısı örnek dairelere de koyulmuş. Ankastreler, banyo ve mutfak dolaplarıyla birlikte konutlar anahtar teslim veriliyor.

Alıcının güvenini kazandık

Kendisi de bir mimar olan ve tüm detaylara dikkat eden Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas, Sur Yapı markasına büyük bir güven duyulduğunu belirterek, şimdiye kadar yaptıkları projelerin de bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Altan Elmas, hiçbir projede ruhsat almadan satışa çıkmadıklarının altını çizerek, “İnşaatta güven çok önemli hale geldi. Biz bunu alıcılara verdik ama bazıları hesapsız bir şekilde bu işe soyunuyor. Sonunda da iş aksıyor. Vatandaş hesabını bilen ve güvenilir firmalardan konut almalı” dedi.

Hayalleri gerçekleştiriyoruz

Altan Elmas, Exen İstanbul'un Türkiye'nin en iddialı projelerinin arasında yer aldığını ifade ederek, “İşin gerçeği bu projeye başlarken birçok kişide soru işareti vardı ama geldiğimiz noktada ortada iyi bir esere var” görüşünü dile getirdi. Sur Yapı gibi firmaların önce hayal ettiğini, sonra insanları buna inandırdığını ve en sonunda da bu hayali gerçekleştirdiğini ifade eden Elmas, “Bizi en fazla mutlu eden şey ise projelerimizden daire alanların kazanmış olmaları. İşin sonunda onlar da kazanıyor biz de, birlikte kazanıyoruz ve bu bizi mutlu ediyor” diye konuştu. 

 

27'inci katta spor yapmak

Exen İstanbul'un dikey yaşam alanlarında lobi, vale, concierge, resepsiyon hizmetleri bulunacak.  Kafe ve restoranları, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, kreşi ve marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceğimini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin hizmetinde olacak. 27'nci kattaki donanımlı spor tesisinde, manzaranın yanı sıra yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası yer alacak. Ev otomasyon sistemi sayesinde trafik, hava durumu gibi bilgilere ve güvenlik kamerası görüntülerine tek panelden ulaşılabilecek.

Nasıl gidilir?

Exen İstanbul Anadolu yakasında Altunizade ile Tepeüstün'e giden bağlantı yolunun ortasındaki Tantavi'de yer alıyor. Çamlıca eteklerinde bölgeye hakim konumda yer alan projeye gitmek için Altunizade'den TEM bağlantı yoluna saptıktan sonra ikinci tünelden sonra yeni açılan direk giriş yolu bulunuyor. Bu yollar da Sur Yapı tarafından yapılırken, bölgedeki birçok konut da bu ulaşım kolaylığından istifade etmeye başladı. Proje konumundan dolayı hem 1 hem de ikinci köprüye direk ulaşılabilir konumda bulunuyor. Projenin ilgin yönlerinden biri de yol kenarında olması nedeniyle inşaattaki ilerlemenin çok rahat takip edilmesi. Eğer siz de Exen'den daire aldıysanız bağlantı yolundan geçerken inşaatın seyrini rahat rahat izleyebilirsiniz.

Hangi daire kaç lira?

Tipi        Fiyat*

1+1        431.000

2+1        602.000

3+1        906.000

4+1        1.132.000

*Başlangıç fiyatı

 

YAKIN PLAN

Yapımcı firma: Sur Yapı

Projenin yeri: Çamlıca-Tantavi

Konut sayısı: 1038

Arazi büyüklüğü: 155.000 m2

Konut tipleri: 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1

Konut büyüklükleri: 36-355 m2

Metrekare fiyatı: 6-7 bin TL

Mimarı: Bünyamin Derman

İnşaat başlama tarihi: 2010 Eylül

Teslim tarihi: 2013 Mayıs

Mağaza sayısı: 120

 

Yavuz Karaman-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

Exen İstanbul inşaatında son durum!
  • 14.11.2012 15:04

Exen İstanbul inşaatında son durum!

Sur Yapı Exen İstanbul, 1.038 konuttan meydana geliyor. Projede yaşam Aralık 201 ...

Turkia Havacılık, sıcak hava balonları için yenilik
  • 04.05.2021 15:02

Turkia Havacılık, sıcak hava balonları için yenilik

Turkia Havacılık şirketinin geliştirdiği LNG’li yakma üniteleri ithal yakma ünit ...

Sur Yapı’dan “Yarı Yarıya” kampanyası
  • 04.02.2021 10:36

Sur Yapı’dan “Yarı Yarıya” kampanyası

Gayrimenkul sektörünün en geniş portföye sahip firması Sur Yapı, hem ev ihtiyacı ...

Sur Yapı'dan "Mis Gibi Hayat" kampanyası!
  • 16.10.2020 10:32

Sur Yapı'dan "Mis Gibi Hayat" kampanyası!

Sektöre örnek projeleriyle adından söz ettiren Sur Yapı, ‘Mis Gibi Hayat’ adında ...

Sur Yapı, 2018’in büyük fırsat kampanyasını başlattı
  • 22.03.2018 12:19

Sur Yapı, 2018’in büyük fırsat kampanyasını başlattı

Sur Yapı, İstanbul ve Bursa’nın Premium lokasyonlarında ev almak isteyenlere 201 ...