maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Atakent 3’te 263 bin TL!

Avrupa Konutları Atakent 3’te 263 bin TL!

Avrupa Konutları Atakent 3 erken teslim geleneğini bu projede de bozmadan, 2 bin 300 konutu planlanan tarihten 6 ay önce Temmuz ayında teslim etmeye hazırlanıyor

Avrupa Konutları Atakent 3 erken teslim geleneğini bu projede de bozmadan, 2 bin 300 konutu planlanan tarihten 6 ay önce temmuz ayında teslim etmeye hazırlanıyor. İnşaat sektörünün iddialı oyuncularından Avrupa Konutları, Atakent serisinin üçüncüsünü de hayata geçirerek teslimlere hazırlanıyor.

Proje, bir Avrupa Konutları klasiği olarak teslimat için belirlenen tarihten 6 ay önce Temmuz 2012'de sahiplerine teslim edilecek. 2 bin 300 ailenin yaşamına başlayacağı Atakent 3'te, satış sonrası hizmetlere de oldukça önem veriliyor. Konut sahiplerine 18 ay boyunca elektrik tesisatından boyaya kadar her türlü konuda destek verecek olan projenin aidatları da metrekare başına yaklaşık 1 TL olarak belirlendi.

1 + 1'den 4+1'e kadar konut tiplerinin bulunduğu projenin yüzde 80'i satıldı.

Atakent 3'te fiyatlar 263 bin TL'den başlıyor, 709 bin TL'ye kadar çıkıyor. Farklı ödeme seçeneklerinin de bulunduğu projeden ev almak isteyenler yüzde 30 peşinat vererek, geri kalan kısmı 31 Ekim 2012'de başlayacak taksitlerle 120 aya kadar vadelendirebiliyor.

Faiz oranları ise 60 aya kadar yüzde 0.80 , 61120 ay arasında yüzde 0.90 olarak belirlendi.

YANI BAŞINDA 43 BİN DÖNÜMLÜK KORU VAR Atakent 3'te 4 adet açık yüzme havuzunun I yanı sıra, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları, Clup House bünyesindeki kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesisler bulunuyor. Projenin, 162 bin metrekarelik kısmı peyzaja, 17 bin metrekarelik kısmı göletler ve havuzlara ayrılmış. Bahçeler, göletler ve şelalerden oluşan site içi peyzajın yanı sıra projenin hemen yanında 43 bin dönümlük bir korunun da yer aldığı Atakent 3 mavi ve yeşilin bütün tonlarını bir araya getiriyor. Mimarisinde modernizeyle geleneği buluşturan Atakent3'te Sultan II. Abdülhamid döneminde Kayseri'de inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi'nin bir benzeri de inşa ediliyor. Ayrıca projenin içinde kreş ve anaokulu yanındaki korunun içinde ise Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir ilköğretim okulu bulunuyor. Yaklaşık 3 bin500 adet açık ve kapalı otopark alanı ile araba park etmek sorunu ortadan kalkarken ve 7/24güvenlik ve kamera sistemleri ise yaşamı kolaylaştıran diğer unsurlar olarak göze çarpıyor.

Yelda Akgün/HT Emlak

Mimar Esin Tümer Avrupa Konutları Atakent 3'ü yorumluyor!

Avrupa Konutları Atakent3 arazisinin en büyük şansı 43 dönümlük koru ile yan yana olması. Mikro klima anlamında parselin tamamlayıcısı niteliğinde olan koru Atakent3'te yeni yapılan17.000metrekare alandaki göletler ve su yolları ile doğal yaşamı destekliyor.193.00 metrekare alan üzerinde24 bloktan oluşan 2.300 konut tamamlanmış. Parselin ticari kullanım alanlarında özel hastane tam teşekküllü olarak bitiriliyor. Kapalı ve açık yüzme havuzları sauna fitness buhar odalarını içeren sağlık ve spor kulübü tenis kortu ve çok amaçlı spor sahası sadece siteye hizmet veren market ve kafeterya çocuk oyun alanları kreş her daireye yeterli kapalı açık otoparklar daire içlerinin tüm ihtiyaçlarını kesintisiz karşılayan jeneratörler ile yaşam başlamak üzere.

MEYDANLI GİRİŞ

24 konut blokunun yükseldiği Atakent 3 giriş meydanı ile iki gruba ayrılmış.13 blok kendi avlusunu kalan11 blok bağımsız kendi avlusunu oluşturacak biçimde çeperlere yerleştirilmiş. İki farklı yerleşke suni bir gölle ayrılmış.Göl kafe ile şenlenmiş. Her grubun iç avlusunda aynı imkânlar sunuluyor. Göletler açık yüzme havuzları yürüme yolları ve yeşil bitki örtüsü. Her iki iç avlu da trafiğe kapalı. Avlu çeperine sıralanan blokların hepsinde yeşile ve suya bakan cepheler kurgulanmış. Bunun dışında her iki parsele de hizmet verecek sosyal tesis market ve dış oyun alanları gölet gibi merkeze çekilmeye çalışılmış.Konut adedi kadar kapalı garaj ve 1.000 adet de açık otopark imkânı var. En kritik konu özel hastane blokunun sirkülasyondaki yeri. Hastane 13 ve 11bloktan oluşan iç avlulu iki parselin kesişme noktasında.Ancak giriş çıkışlar ve iç fonksiyonlar tamamen dışa dönük. Ana arterden girişini alan hastanenin yoğun peyzaj ve konut mahremiyetini zedelemesi yerleşim şemasındaki başarıdan dolayı mümkün değil.

Bölgedeki ihtiyaç düşünüldüğünde hastanenin varlığı ve Atakent 3'esağlayacağı katma değer önemli.Blokların en alçağı 15 en yükseği 19 katlı. İç avlular şehrin ve bölgenin trafik gürültüsünden izole. Kendi iç yaşamını kurgulayan mimari yaklaşım hastane ile de kamusal ilişkisini kuruyor. Konut sayısı kadar kapalı otopark hacmi yanı sıra 1.000 adet açık otopark alanı avlu hayatını zedelemeden kurgulanmış. Kent meydanı göletleri meydandaki simgesel saat kulesi ile Atakent3 kendi iç dinamikleri ile yaşayabilecek bir kent parçası.

KULLANIŞLI METREKARELER

Atakent 3'ün en önemli özelliklerinden biri 1+1'lerdekikullanım farkı. Bölgeyi iyi tanımak ve önerilen yaşamı ihtiyaca göre şekillendirmek önemli. 1 +1'ler metrekare olarak pek çok projede rastlayabileceğiniz 2+1 alanına eşit. Önemli olan metrekareyi büyütmek değil elbette kullanışlı alanlar sunabilmek. Giriş saklama ünitelerinden çamaşır dolabına her ihtiyacı karşılayan bu daireler çok talep görmüş.

NASIL BİR EV?

Tüm daire tiplerinde salon oda hacimleri ve mutfaklar kullanışlı metrekarelerde alternatifli çözümlere olanak sağlayacak biçimde. Kat yükseklikleri 2.70 ile 2.80 metre arasında değişiyor. Antre ve koridorlardaki dolapların iç bölmeleri ütü tahtası çamaşırlık gibi pek çok fonksiyona cevap verecek ayrıntı da düşünülmüş.Islak mekânlardaki zemin ve duvar seramikleri birinci sınıf.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Konutları Atakent 4 hızla ilerliyor
  • 17.11.2015 17:32

Avrupa Konutları Atakent 4 hızla ilerliyor

Gayrimenkul sektörünün lokomotif firması Artaş İnşaat, Atakent'te 3 etaplı olara ...

Avrupa Konutları Atakent 3’ün örnek dairesi geziliyor!
  • 22.08.2012 16:47

Avrupa Konutları Atakent 3’ün örnek dairesi geziliyor!

Artaş İnşaat’ın yoğun ilgi gören projesi Avrupa Konutları Atakent 3 içerisinde 2 ...

Serhan Çetinsaya Avrupa Konutları Atakent 3’ü anlatıyor!
  • 13.08.2012 16:08

Serhan Çetinsaya Avrupa Konutları Atakent 3’ü anlatıyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Halkalı’da inşa edilen Avrup ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent 3'ü anlattı!
  • 09.07.2012 17:32

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent 3'ü anlattı!

Süleyman Çetinsaya, Halkalı'da inşa ettikleri Avrupa Konutları Atakent 3 projesi ...

Süleyman Çetinsaya Artaş İnşaat projelerini anlattı!
  • 18.06.2012 22:28

Süleyman Çetinsaya Artaş İnşaat projelerini anlattı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent ...

Varol Tezmen Avrupa Konutları Atakent 3’ü anlattı!
  • 13.06.2012 16:13

Varol Tezmen Avrupa Konutları Atakent 3’ü anlattı!

Avrupa Konutları Satış ev Pazarlama Direkötür Varol Tezmen, Avrupa Konutları Ata ...