maritbet girişmaritbet
ALICILARI CEZBEDİYOR

ALICILARI CEZBEDİYOR

Gayrimenkul piyasasında artan rekabet konut üreticilerini farklı arayışlara itiyor. Bu arayışların başında ise tüketicilerin alım gücünü kolaylaştırmayı amaçlayan kampanyalar geliyor.

Gayrimenkul sektöründe daha önce hiç olmadığı kadar farklı kampanyalar düzenleniyor. Yılbaşı çekilişinden benzin indirimine, konut bayramından bedelli askerlik parasını ödemeye kadar uzanan kampanyalar konut sahibi olmak için alıcılara birbirinden ilginç fırsatlar sunuyor.

Gayrimenkul piyasasında artan rekabet konut üreticilerini farklı arayışlara itiyor. Bu arayışların başında ise tüketicilerin alım gücünü kolaylaştırmayı amaçlayan kampanyalar geliyor. Genellikle peşinat ve vade üzerine kurgulanan kampanyaların yerini son zamanlarda çok daha ilginçleri almış durumda. Yaratıcılık sınırlarını zorlayan kampanyalarından en ilginçlerinden bazılarını yılbaşı çekilişinden benzin indirimine, konut bayramından bedelli askerlik parasını ödemeye kadar uzananlar oluşturuyor. Bu kampanyalar hiç kuşkusuz en çok konut almak isteyenlerin yüzünü güldürüyor…

Evini değiştirmek isteyenlere transfer teklifi

Gayrimenkul sektörünün önemli firmalarından Sinpaş GYO, yeni kampanyasıyla kentsel dönüşüm programına da destek vermek amacıyla nitelikli konut satın almak isteyenlere ‘transfer teklifi' sunuyor. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni ödeme planıyla ilgili şu örneği verdi: “Toplam fiyatı 250 bin lira olan bir ev satın alacaksınız. Bunun için 18 ay boyunca taksitler sabit 2 bin lira olacak. 6 ay sonra 20 bin lira, 1 yıl sonra yine 20 bin liralık ödeme yapılacak. Bakiye ise 18 ay sonra iki farklı şekilde ödenebilecek: İsteyen yüzde 1 vade farkı ile Sinpaş bünyesinde 72 ayda ödeyecek, isteyen eski evini Sinpaş çözüm ortağı Kentsel Hizmetler AŞ'ye ekspertiz değeri üzerinden satacak ve bu şekilde borcunu ödeyebilecek. Evin bedelinin peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 15 peşin ödeme indirimi yapılacak.”

30 günlük ‘konut bayramı başlattı

Gayrimenkul sektöründe düzenlenen ilginç kampanyaların birinin altına da Sur Yapı imza attı. Firmanın ‘Konut bayramı' olarak nitelendirdiği kampanya 19 Kasım – 19 Aralık 2011 tarihleri arasında satın alınacak 172 ev için geçerli olacak. Sur yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ‘Konut bayramı' süresince birbirinden avantajlı ödeme seçenekleri ile tüketicilerin nitelikli konut sahibi olmasını sağlayacaklarını belirterek, “Kampanya kapsamında yüzde 50 peşinata 72 ay sıfır faiz, yüzde 40 peşinata 60 ay sıfır faiz uygulamalarımız olacak. Yüzde 5 peşinatla yüzde 35 için sıfır faizli Sur Yapı kredisi, kalan tutar için de banka kredisine yüzde 12 indirim fırsatı uygulayacağız. Ayrıca, isteyenin ilk 12 ay kredi taksitini biz ödeyeceğiz ve tamamını peşin ödemelerde yüzde 12 indirim uygulayacağız” dedi. Sur Yapı'nın yeni kampanyası Çamlıca'daki Exen İstanbul ve Saancaktepe'deki Adapark projelerinde geçerli olacak.

Serdar İnan, bedelli parasını ödeyecek

Çılgın projeler ve kampanyalarla gündeme gelen İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın son kampanyası bedelli askerlikle ilgili oldu. Kampanyaya göre bedelli askerlik başvurusunda bulunarak İnanlar'dan ‘ev‘lenmeye gelenlere yüzde 6 peşin indirim yapılıyor. Bu peşin indirimden sonraki satış fiyatı 150 bin ile 300 bin lira olan alımlar için daire fiyatı üzerinden ikinci bir yüzde 10'luk bedelli askerlik indirimi uygulanıyor. Bu uygulanan yüzde 10'luk indirim bedeli, daire fiyatının yüzde 25'lik peşinatından düşülüyor. Eğer yüzde 6'lık peşinat indirimi yapıldıktan sonra daire fiyatı 300 bin liranın üzerindeyse bedelli askerliğin tamamı olan 30 bin lira yüzde 25'lik peşinattan düşülüyor. Yurtdışından hak kazananlar için 250 bin liranın üzerindeki alımlarda 25 bin liralık bedelli askerlik indirimi yapılıyor. Satış mutlaka bedelli askerlikten yararlanacak kişilere yapılırken, başvuru tarihi 31.12.2011 tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca yeni evlenecek olanlara ekstra 5 bin liralık indirim daha uygulanacak. Bunun için 90 gün içinde evlilik cüzdanını ibraz etmek yeterli olacak.

Ofis alana benzini yüzde 10 indirimle verecek

Finans, tütün, turizm ve gıda sektörlerinin yanı sıra Full ile akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Ar Şirketler Grubu'nun Beykent'te hayata geçirdiği 156 ofis ve 29 mağazadan oluşan Arluxia projesi satışa çıktı. Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, 100 ile 3 bin 500 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki ofislerden satın alanlara VIP kartlarıyla Full'den yüzde 10 indirimle benzin alma fırsatı sunacaklarını söyledi. Timuçin Yalı, yanında Full benzin istasyonu bulunan projedeki ofisleri metrekaresini metrekaresinin de 1.500 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktığını anlatarak, “Full'de uyguladığımız ‘kaliteli benzine ucuz fiyat' politikasını Arluxia'da da gerçekleştiriyoruz. Projede Mercedes E serisi araçlarla 25-30 TL'ye havaalanına ulaşım imkanı da sağlayacaklarını ifade eden Timuçin Yalı, Arluxia Home Office'nin ayrıcalıkları arasında fuar ve metrobüse ring seferler, acil durumlar için ilk yardım hizmeti, ücretsiz web tasarım, kişisel asistan hizmeti de olacağını söyledi.

Ev alanlara yılbaşı çekilişiyle cip kazanma şansı

Düzenlediği kampanyalarla dikkatleri üzerine çeken Yeşil GYO, İstanbul Beylikdüzü'ndeki Innovia projesinde 2012 yılbaşı özel çekilişi düzenledi. Firmadan yapılan açıklamaya göre 20 Ekim - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında projeden daire satın alan herkesin katılım hakkı kazanacağı yılbaşı çekilişi ile Yeşil GYO, Innovia'dan 1+1 ev, 2 adet cip, 5 adet ATV Motor, 6 adet LED TV ve 10 adet I Pad hediye edecek. Milli Piyango İdaresi'nin izni ile düzenlenen Innovia 2012 Yılbaşı Özel çekilişine katılmak için daire sahibi olanlar katılım kuponunu doldurmak yeterli. 31 Aralık 2011 akşamına kadar katılım mümkün olan kampanyanın çekilişi 07.01.2012 tarihinde noter huzurunda Innovia Satış Ofisi'nde yapılacak.

30 Kasım'a kadar lansman fiyatları geçerli

Dap Yapı'nın Dragos'ta inşa ettiği Dalga Kule'de 30 Kasım'a kadar uzatılan kampanyada stüdyo daireler 149 bin liradan, 1+1 daireler 199 bin liradan, 2+1 daireler ise 298 bin liradan satılıyor. Yüzde 30 peşinatla 36 aya kadar firma bünyesi kapsamında vadendiriliyor A Blok'ta 178 adet konut, B Blok'ta 176 adet konut ve 15 adet dükkan olmak üzere toplamda 369 üniteden oluşan projede, ilk kuledeki dairelerin yüzde 40'ının satılması üzerine B Blok da satışa çıktı. Büyüklükleri 45 ila 105 metrekare olarak değişen Single (stüdyo), Suit (1+1) ve Grand Suit (2+1)'ler kısa bir süre için lansman fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

Bayram kampanyası bitti ama fırsat bitmedi

Spradon vadi bayram özel kampanyasını kaçırmayan 100 kişi hayallerinin evine kavuşurken kaçıranlar için de cazip fiyatlı satışlar devam ediyor. Kuzu Grup, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge'de 160.000 m2'lik inşaat alanı ve 42.000 m2'lik de arsa alanı üzerinde geliştirdiği modern konut projesi Spradon Vadi ile dikkat çekiyor. Proje adını Bahçeşehir'in Ispartakule yerleşim bölgesinin antik dönemdeki adı Spradon'dan alıyor. Konforu ve özellikle de doğaya sahip çıkan konsepti ile ilgi çeken Spradon Vadi projesi 1037'si konut, 1 adet ticari üniteden oluşacak. 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı blokların yer alacağı projenin son teslim tarihi Ocak 2014. Projede 131 bin liradan başlayan fiyatlar 276 bin liraya kadar çıkıyor.

Beylikdüzü'nde ödemeler ev teslimiyle başlıyor

Demir İnşaat, Beylikdüzü'nün en merkezi lokasyonunda inşa ettiği prestijli konut ve yaşam projesi Ayışığı Vadi Evleri için yeni bir kampanya düzenledi. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 135 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan daireler için Vakıfbank'tan 60 aya kadar 0.70, 120 aya kadar 0.80 sabit oranlı konut kredisi kullanılabildiğini söyledi. Demir, kredide dosya masrafı ve komisyon da alınmadığını belirterek, “Kampanyanın bir başka seçeneği ise şu an kredi kullanmaya hazır olmayan tüketicileri yakından ilgilendiriyor. Çünkü projede yüzde 30 peşinat vererek, 20 ay sonra yani eve taşındıktan sonra kredi ödemesi başlıyor” dedi. Ayışığı Vadi Evleri'nin anahtar teslimi Mayıs 2013'te gerçekleşeceği için, site sakinleri 20 ay dolmadan evlerine yerleşiyor. Konut sahipleri geriye kalan bakiyeyi ise 20'inci ayın sonunda, yani evlerine taşındıktan sonra ödemeye başlıyorlar. İsteyen geriye kalan borcunu bir kere de ödüyor ve hesabını kapatıyor, isteyen kredi çekip uzun vadeli bir ödeme planı ile ev sahibi oluyor.

3 seçenekli ve sıfır faizli ödeme planı
İstanbul'un tam donanımlı rezidans projelerinden biri olan Aura Residence'ta, teslime çok az kala dairelerin yüzde 87'si satıldı. Kalan sınırlı sayıda konut ve ev-ofis için düzenlenen “3 seçenekli ve sıfır faizli ödeme planı” kampanyası ise yoğun ilgi üzerine Kasım ayı sonuna kadar uzatıldı. Nisan 2012'de sahiplerine teslim edilecek projede kalan sınırlı sayıdaki konut için uygulanan “3 seçenekli ve sıfır faizli ödeme planı”nın birinci seçeneğinde; satış bedelinin yüzde 10'u peşin ödeniyor, yüzde 20'lik kısmı için 3 ay vadeli senet alınıyor, yüzde 70'lik kısmı için 24 ay sıfır faizli kredi kullanılıyor. İkinci seçenekte; satış bedelinin yüzde 10'u peşin ödeniyor, yüzde 30'luk kısmı için 3 ay vadeli senet alınıyor, yüzde 60'lık kısmı 36 ay sıfır faizli kredi ile ödeniyor. Son seçenekte ise satış bedelinin yüzde 10'u peşin ödeniyor, yüzde 40'lık kısmı için 3 ay vadeli senet alınıyor, yüzde 50'lik kısmı 48 ay sıfır faizli kredi imkânı sunuluyor.

Taksit ödemesini bir yıl sonra başlatıyor

Selin Yapı'nın İstanbul Sancaktepe'de kendi arazisi üzerine kurduğu, rahat ve konforlu bir hayatın tüm öğelerini barındıran Rings İstanbul Projesi, konut sektörüne kazandırdığı yeniliklere ödeme kolaylığını da ekledi. Rings İstanbul'dan ev sahibi olmak isteyenler daire tutarının %25'ini peşin veriyor ve taksit ödemeye tam bir yıl sonra başlıyor. Rings İstanbul, toplamda bin 500 konut, Rings AVM ve Türkiye'nin en kapsamlı sosyal tesisi olan Rings Club ve “dikey alanda müstakil yaşam” konsepti ile ev almak isteyenlerin beğenisine sunuluyor. Kutu gibi evler yerine villa konforundaki geniş yaşam alanları ile müstakil yaşamın rahatlığını, zahmetli taraflarını da ortadan kaldırarak sunan Rings İstanbul, sizin için her şeyin büyüğünü düşünüyor…

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...