maritbet girişmaritbet
Ytong, yıllık üretim hacmini 800 bin metreküpe çıkaracak!

Ytong, yıllık üretim hacmini 800 bin metreküpe çıkaracak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, hedeflerinin, şu an fabrikada yıllık 340 bin metreküp olan üretim hacmini, 800 bin metreküpe çıkarmak olduğunu söyledi

 

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, 2008 yılında kurulan Bilecik fabrikasının, dünyanın en büyük Ytong fabrikası olarak planlandığını belirterek, hedeflerinin, şu an fabrikada yıllık 340 bin metreküp olan üretim hacmini, 800 bin metreküpe çıkarmak olduğunu söyledi.
 
Hinginar, Türk Ytong'un 1963 yılında Alman Ytong ortaklığı ile kurulduğunu belirterek, “Şirketimiz, ilk fabrikasını 1965 yılında İstanbul Pendik'te işletmeye almış, bu tesisin ardından sırasıyla 1997 yılında Tekirağ-Saray, 1998 yılında Antalya ve Gaziantep, 2008 yılında da Bilecik fabrikalarımız hizmete açılmıştır” dedi. Hinginar, “Türkiye'deki toplam Ytong üretim kapasitesi 2 milyon metreküpe ulaşmış bulunmaktadır. Bu üretim hacmiyle, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı üreticileri arasında yer almaktayız” diye konuştu.
 
Ytong ürünleri hakkında bilgi de veren Hinginar, şunları kaydetti: “Isı yalıtımı, yangın güvenliği, hafiflik, kolay işlenebilirlik gibi özellikleri ve çevre dostu olması nedeniyle, sağlıklı ve modern yapılaşmaya yön veren çağdaş bir yapı malzemesidir. Ytong'un ısı yalıtımı konusuna verdiği önemle, kuruluştan günümüze ürünlerimizle, 10 milyar doları aşan enerji tasarrufu sağlamış bulunuyoruz.”
 
Yapılarda enerji verimliliği ve çevre dostu malzeme kullanımı konularında Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Hinginar, “Bu çalışmaların bir sonucu olarak, yakın zamanda yalıtım sektörüne yeni bir ürün sunduk, Ytong Isı Yalıtım Plağı. Kuru birim hacim ağırlığı 140 kg/m³ olan ve 0.05 W/mK ısı yalıtım değerine sahip olan Ytong Isı Yalıtım Plağı, yanmaz bir ürün olması nedeniyle ilk günden sektörün ilgisini çekmiştir” dedi. Hinginar, “Ayrıca difüzyona açık yapısı ile nefes alan sağlıklı cephelerin elde edilmesine de imkan vermektedir” ifadesini kullandı.
 
Ytong Isı Yalıtım Plağının, konutların dış cephe ısı yalıtımında kullanıldığında, yangın yönetmeliğine uygun ve emniyetli bir yalıtım sağladığını belirten Hinginar, şöyle devam etti: “Ayrıca yangın güvenliğinin son derece önemli olduğu otopark ve bodrum katlardaki tavanların ısı yalıtımında rakipsiz bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa'da 10 yıldır kendini ispatlamış olan bu yüksek teknoloji ürünü yapı malzemesini, modern donanıma sahip Bilecik fabrikamızda, tamamen yerli ve doğal hammaddeler ile üretmekteyiz. Bilecik fabrikamız, dünyanın en büyük Ytong fabrikası olarak planlanmış çok modern bir tesistir. 2008 yılında 130 bin metreküp kapasite ile üretime başlayan fabrikada, kademeli kapasite artış yatırımları ile bugün yıllık 340 bin metreküp üretim hacmine ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz 800 bin metreküp.”
 
Fethi Hinginar,  “Ytong olarak, ürünlerimizle, cepheden çatıya, bir yapının her noktasında sağlıklı ve güvenli çözümler üretmek için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı çevreyle uyum içinde planlıyor ve gerçekleştiriyoruz. Bu konuda 2011 yılında, ürettiğimiz malzemelerin çevre dostu olduğunu belgeleyen ve dünyaca kabul edilen bir beyanname olan Çevresel Ürün Deklarasyonu'na (Enviromental Product Declaration - EPD) Türkiye'de sahip olan ilk marka olduk” dedi. Hinginar, şunları söyledi:
 
“Ytong, yalıtımdan, enerji tasarrufuna, deprem güvenliğinden çevre çalışmalarına kadar pek çok alanda sektörüne öncülük eden, ileri görüşlü, yenilikçi bakış açısına sahip bir kuruluştur. 2013 yılında Türkiye'deki faaliyetimizin 50'inci yılını kutlayacağız. 50 yıldır Türkiye'de gazbetonun adı olmuş, jenerik bir marka ve lider bir kuruluş olarak, bugüne dek edindiğimiz tecrübeleri ve müşterilerimizin bize duyduğu güveni aynı potada eriterek yolumuza devam edeceğiz.”
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ytong Multipor, çatılardaki enerji kayıplarının önüne geçiyor!
  • 22.04.2022 11:06

Ytong Multipor, çatılardaki enerji kayıplarının önüne geçiyor!

Türk Ytong, yapıda ısı kayıplarının en fazla yaşandığı bölümlerin başında gelen ...

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor
  • 03.02.2022 11:28

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor

Dünyada hızla artan enerji maliyetleri sonrasında binalarda enerji tasarrufu içi ...

OSB'ler yeşil dönüşümle verimliliği artıracak
  • 25.12.2021 14:48

OSB'ler yeşil dönüşümle verimliliği artıracak

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, Dünya Gazetesi iş birliğiyle ...

Yüksek binalarda cephe yangınları 30 yılda 7 kat arttı
  • 13.09.2021 16:02

Yüksek binalarda cephe yangınları 30 yılda 7 kat arttı

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, binaların dış cephe kaplamalar ...

Ytong’dan fabrika yangınlarına koruyucu kalkan
  • 04.09.2021 17:38

Ytong’dan fabrika yangınlarına koruyucu kalkan

Fabrika yapılarının inşaatında kullanılan yanmaz Ytong Paneller yangınlara karşı ...

Ytong Gürültü Bariyeri ile evde daha sessiz bir yaşam!
  • 09.08.2021 10:01

Ytong Gürültü Bariyeri ile evde daha sessiz bir yaşam!

Dünyada ve Türkiye’de büyük şehirlerde yaşayan insanlar her geçen gün daha uzun ...