maritbet girişmaritbet
Yalıtımda icat yaptı, sınırda tesis kuracak

Yalıtımda icat yaptı, sınırda tesis kuracak

Çin rekabeti nedeniyle tekstili arka plana iten Şefik Çalık, 3 yıl önce girdiği yalıtım sektöründeki icadıyla 7 ayrı bölgede üretim yapmaya hazırlanıyor. Kadife görünümlü ürünün en büyük müşterisi Ortadoğu ülkeleri

 
 


Tekstil ve süt ürünlerinde faaliyet gösteren Şefik Çalık, 3 yıl önce 5 milyon dolar yatırımla girdiği yalıtım sektöründe bir icada imza attı. Walldeco isimli ürünle dünyada ilk defa kadife görünümlü, ısı ve ses yalıtımına yarayan straforun patent tescilini yaptı.
 
Çalık Strafor Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çalık, bu malzemeyi odanın tek bir duvarında bile kullanmanın mümkün olduğunu, bundan sonraki hedeflerinin ise çatıda benzer bir ürünü geliştirmek olduğunu açıkladı. 3 ayrı model ve 7 ayrı deseni bulunan Walldeco'nun metrekare fiyatı 30 dolar. 100 metrekare bir mekanın tüm yalıtımı 3 bin dolara yapılabiliyor. Alçı, boya veya duvar kağıdı masraflarını ortadan kaldırıyor, yüzde 60 ısı tasarrufu sağlayarak kendini 1 yılda amorti ediyor.
 
7 bölgede 7 tesis
Şefik Çalık, Bayrampaşa'daki tesiste günlük 400 metrekare üretim yapabildiklerini, bunu bin metrekareye çıkartacaklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Katar, Dubai gibi ülkelerden yüklü siparişler geliyor. Kapasitemiz yeterli olmadığı için şimdilik reddetmek durumunda kalıyoruz. Bu nedenle 7 bölgede 7 tesis kurma gibi bir planımız var. Bu tesislerin önemli bir bölümü sınır bölgelerinde olacak."  Çalık aslen tekstil sektöründe faaliyet gösterdiklerini, ama Çin ile fiyat rekabeti yapılamadığı için tekstil ve örmeyi ikinci plana ittiklerini belirterek "Tekstilde 10 milyon dolarlık ihracatımız var ama tekstili büyütme  niyetimiz yok" dedi.
Kaynak: Bugün
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz