maritbet girişmaritbet
Türk Ytong ısı yalıtım plağına odaklandı!

Türk Ytong ısı yalıtım plağına odaklandı!

Depreme ve yangına dayanıklı, ısı yalıtımı sağlayan ytong (gazbeton) malzemesi üreten Türk Ytong, bu yıl inovasyon ürünü olan ‘Ytong Isı Yalıtım Plağı’na odaklandı

Depreme ve yangına dayanıklı, ısı yalıtımı sağlayan ytong (gazbeton) malzemesi üreten Türk Ytong, bu yıl inovasyon ürünü olan ‘Ytong Isı Yalıtım Plağı'na odaklandı.

Depreme ve yangına dayanıklı, ısı yalıtımı sağlayan ytong (gazbeton) malzemesi üreten Türk Ytong, bu yıl inovasyon ürünü olan ‘Ytong Isı Yalıtım Plağı'na odaklandı. Son dönemde inovasyon ürünleri olan ‘Ytong Isı Yalıtım Plağı' ile pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Türk Ytong Sanayi Genel Müdürü Gökhan Erel, “Yanmaz, hafif ve mineral yalıtım malzemesi olan Ytong Isı Yalıtım Plağı, sektörde beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördü. 2013 yılında bu ürünle ilgili üretim kapasitemizi ikiye katlıyoruz. Bu kapasiteyle yıllık 150 bin metrekare, alternatif yanmaz mantolama yalıtım yapacağız” şeklinde konuştu. Erel ayrıca, Türk Ytong olarak önümüzdeki dönemde yeni bir fabrika açmayı da planladıklarının sinyalini verdi.

Geçtiğimiz yılı Türk Ytong olarak hedefleri açısından verimli geçirdiklerini ifade eden Erel, inşaat sektörünün büyüme hızının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sektörde yüzde 60 pazar payıyla lider konumda olduklarını savunan Erel, “Şu an 2 milyon metreküp ytong malzemesi üretimi kapasitesine ulaştık. 2 milyon metreküp kapasite ile yılda 150-200 bin konut için malzeme üretebiliyoruz” dedi. 2008 yılından bu yana fabrikalarında kapasite artırıcı yatırımlar yaptıkları açıklamasında bulunan Erel, geçtiğimiz yıl da bu yatırımlara devam ettiklerini aktardı.

Türk Ytong'un 1963 yılında üretime başladıklarını anlatan Erel, ilk fabrikalarının 1965 yılında Pendik'te kurulduğunu, 1996'da Tekirdağ-Saray'da, 1998'de Antalya'da ve Gaziantep'te fabrikalar kurarak Türkiye'de yaygınlaştıklarını aktardı. Erel, 2008 yılında Bilecik'te modern fabrikalarının faaliyete başladığını bildirdi. Her yıl üretimi artırmak için yatırımlar yaptıklarını söyleyen Erel, geçtiğimiz yıl da bu anlamda yatırımları olduğunu ve fabrikalarında kapasite artışı gerçekleştirerek, Antalya fabrikalarında donatılı ytong plak üretimine başladıklarını bildirdi. Türk Ytong'un şirket kültüründe Ar-Ge'nin yer aldığına değinen Gökhan Erel, 50 yıl boyunca ortakları olan Alman Ytong ile birlikte verimli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Erel, “Malzemenin yalıtımda, yangın ve deprem güvenliğinde, işlenebilirliğinde maksimum seviyelere gelmiş durumdayız. Bunlarla birlikte geliştirdiğimiz yan ve yeni ürünlerle sektördeki lider konumumuzu güçlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

Türk Ytong olarak bu yıl kuruluşlarının 50'inci yılını kutladıklarını ve bunun için önemli projeler hazırladıklarını dile getiren Gökhan Erel, bu projelerden birinin de başvuruları başlayan, mimari fikir yarışması olduğunu duyurdu. TMMOB Mimarlar Odası ve İstanbul Büyükkent Şubesi işbirliği ile düzenledikleri bu yarışmada İstanbul'un kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Erel, Yapı Fuarı'na Türk Ytong'un 50'inci yılı onuruna, ‘Ytong Stant Tasarım Yarışması'nda birinci olan Mimar Engin Özden'in tasarımıyla katılacaklarını bildirdi. Isı yalıtımı sağlayan, depreme ve yangına karşı dayanıklı olan ytong malzemesinin Axel Eriksson adlı bir kimyager tarafından İsveç'te keşfedildiği bilgisini paylaşan Erel, “1926 yılında endüstriyel üretimine başlanan ytong malzemesi, 87 yıl süresince hızla yaygınlaştı ve tüm dünyada aynı güvenilir imajla tanındı. Bugün dünyanın 23 ülkesinde 52 ytong fabrikası var. Dünya çapında yılda 10 milyon metreküpten fazla ytong üretiliyor. Türkiye de ytong malzemesi üreten 23 ülke arasında yer alıyor” bilgisini verdi. Erel, ısı yalıtımının enerji tasarrufunda sürdürülebilir gelecek için büyük önem taşıdığı görüşünü paylaştı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor
  • 03.02.2022 11:28

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor

Dünyada hızla artan enerji maliyetleri sonrasında binalarda enerji tasarrufu içi ...

OSB'ler yeşil dönüşümle verimliliği artıracak
  • 25.12.2021 14:48

OSB'ler yeşil dönüşümle verimliliği artıracak

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, Dünya Gazetesi iş birliğiyle ...

Yüksek binalarda cephe yangınları 30 yılda 7 kat arttı
  • 13.09.2021 16:02

Yüksek binalarda cephe yangınları 30 yılda 7 kat arttı

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, binaların dış cephe kaplamalar ...

Ytong ailelerin sağlıklı evlerde yaşamasına öncü oluyor
  • 09.06.2021 10:11

Ytong ailelerin sağlıklı evlerde yaşamasına öncü oluyor

Çevre ve enerji dostu, nefes alan, hafif yapı malzemeleriyle Ytong, ülkemizde sa ...

Ytong Ev’den Marmara Bölgesi’ne özel Gürgen Evi
  • 10.03.2021 07:45

Ytong Ev’den Marmara Bölgesi’ne özel Gürgen Evi

Türk Ytong, koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen konut tüketicile ...

Ytong’tan depremle ilgili 8 önemli uyarı!
  • 05.03.2021 10:15

Ytong’tan depremle ilgili 8 önemli uyarı!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’nin deprem riski taşıy ...