maritbet girişmaritbet
Trakya Cam’ın Isıcam Konfor 60/43'ü Arkimeet'te mimarlarla buluştu!

Trakya Cam’ın Isıcam Konfor 60/43'ü Arkimeet'te mimarlarla buluştu!

Trakya Cam, Türkiye'deki en büyük mimarlık platformu ‘ARKIMEET 2013’e gümüş sponsor olarak katıldı

Trakya Cam,İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" başlığıyla düzenlenen platformda, başta yeni ürünü ‘TemperlenebilirSolar Low-E' kaplamalı camla üretilen ‘Isıcam Konfor 60/43 T' olmak üzere tüm son teknoloji ürünlerini mimarlarla buluşturdu.

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam,Türkiye'nin en büyük mimarlık platformu‘ ARKIMEET 2013'ün gümüş sponsorluğunu üstlendi. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük mimarlık platformu, dünyanın çeşitli ülkelerinin yanı sıra 81 ilden yüzlerce mimara ev sahipliği yaptı.

Trakya Cam, "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" başlığıyla düzenlenen platformda, kurduğu standtlabaşta yeni ürünü ‘Temperlenebilir Solar Low-E' kaplamalı camla üretilen ‘Isıcam Konfor 60/43 T' olmak üzere diğer ileri teknoloji ürünlerini tanıttı.

Mimari camlarda sürekli geliştirme ve inovasyon projeleriyle değişen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda üretim gerçekleştiren Trakya Cam, yeni ürünü ‘Isıcam Konfor 60/43 T' ile gün ışığını engellemeden yazın güneş ısısı girişini kontrol altına alıyor. Kışın da ısıyı içeride tutan ürün, konut ve işyerlerinin soğutma ve ısınma giderlerinde önemli tasarruf sağlıyor.

Ayrıca, temperlenebilme özelliğiyle emniyet ihtiyacını da karşılayan ‘Isıcam Konfor 60/43 T', tüketicinin cam kırılması durumunda karşı karşıya kalacağı riskleri de azaltıyor. 

Dünyanın altıncı, Avrupa'nın dördüncü büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam, yapı sektörüne yönelik ileri teknoloji ürünleriylemimaride büyük önem taşıyan; enerji tasarrufu, dekorasyon, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya devam ediyor.

Isıcam Konfor 60/43 Tçevre dostu bir bina yaratılmasına fırsat tanıyor

Trakya Cam'ın yüzde 60 yüksek ışık geçirgenliğiyle gün ışığından maksimum fayda sağlayan yeni ürünü güneş ısısı girişini yüzde 43 oranında azaltarak, yazın soğutma giderlerinden önemli oranda tasarruf sağlamış oluyor. Isıcam Konfor 60/43 T'nin hem dış, hem de iç yansıtma özelliği düşük olduğundan, mimari tasarımlarda gerek dıştan içe, gerekse de içten dışa bakışta şeffaf ve nötral görüntü sağlanıyor. Ayrıca, ısı kontrol özelliği sayesinde kışın iç mekândan ısı kaçışları da engelleniyor. 

Yıl boyu konforlu bir yaşam alanı sunan Trakya Cam'ın yeni ürünü, aynı zamanda ısıtma ve soğutma giderlerini düşüren ve karbondioksit emisyonunu azaltan çevre dostu bir bina yaratılmasına fırsat tanıyor. Trakya Cam'ın yeni ürünü rezidans ve kış bahçelerinin yanı sıra alışveriş merkezi, otel, okul, hastane, ofis gibi ticari binalarda kullanımına uygun olmasıyla dikkat çekiyor. 

Isıcam Konfor 60/43 T'nin bünyesinde yer alan Temperlenebilir Solar Low-E kaplamalı cam TRC Coolplus60/43 T, Trakya Cam'ın yüksek kaliteli düzcamı TRC Helioclear üzerine hat dışı kaplama teknolojisiyle ince bir metal oksit tabakanın uygulanmasıyla elde ediliyor. 

Kısaca Trakya Cam Sanayii A.Ş. hakkında:

Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş., Türkiye düzcam pazarının lideri ve bölgemiz düzcam pazarının öncü kuruluşudur. Bugün Türkiye'de Kırklareli, Mersin, Bursa, yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 8 farklı ülkede üretim yapan Trakya Cam, düzcamdaAvrupa'da 4'üncü, dünyada ise 6'ncı büyük üreticidir. 

Temel camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “enerji camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii A.Ş. inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.

Trakya Cam Sanayii A.Ş. hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu
  • 28.04.2026 14:33

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER'in 20'nci kez düzenlediği Ga ...

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı
  • 27.04.2026 11:03

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin ...

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü
  • 13.04.2026 17:34

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü

İklim krizine karşı atılan adımlar her geçen gün daha fazla önem kazanırken, Tür ...

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye
  • 13.04.2026 11:46

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, küresel gel ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5G Türkiye’nin önünde yepyeni bir sayfa açacak”
  • 31.03.2026 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5G Türkiye’nin önünde yepyeni bir sayfa açacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G ile İletişimde Güçlü Türkiye Töreni’nde yaptığı konuşm ...