maritbet girişmaritbet
Satın almalar hariç 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız

Satın almalar hariç 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, 2010-2012 yılları arasında, muhtemel şirket satın almalar hariç 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirtti

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, 2010-2012 yılları arasında, muhtemel şirket satın almalar hariç 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirtti. Karamercan, önümüzdeki dönemde faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda satın almaların gündeme gelebileceğini söyledi.

Stratejileri doğrultusundaki yatırım alanlarını ve yatırım fırsatlarını sistematik olarak değerlendirdiklerini ifade eden Karamercan, faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda satın almaların gündeme gelebileceğini vurguladı. Satın almaların zamanlamaları hakkında net olabilmenin mümkün olmadığını belirten Karamercan, buna karşın yapı ürünleri grubunda çeşitli görüşmeler sürdürdüklerini söyledi. Karamercan, "Global pazarlarda yerleşik ve tanınmış markaları bünyemize katarak küresel ağımızı güçlendirmeye yönelik yatırımlara hız verdiğimiz yapı ürünleri grubumuz, çok markalı, çok üretim merkezli ve çok pazarlı bir yapıya dönüştü. Son yıllarda hız kazanan şirket satın almaları ve ortaklıklarımıza yenilerini eklemek üzere de çeşitli görüşmeler sürdürüyoruz." dedi.
 
Karamercan, sağlık grubunun da yurtiçinin yanı sıra yurtdışında çeşitli yatırım planları olduğunu ifade etti. Sağlık alanında girilecek yeni alanların yenilikçi ve ileriye yönelik büyüme potansiyeli olan işler olmasını hedeflediklerini söyleyen Karamercan, Eczacıbaşı-Baxter ile içinde bulundukları alanları büyütmek istediklerini anlattı. Eczacıbaşı-Monrol ile yurtdışında yatırım planladığını vurgulayan Karamercan, "Bu çerçevede, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Dubai, Bükreş, Kahire, Sofya ve Varşova'da Eczacıbaşı-Monrol tesislerini faaliyete geçirmeyi ve söz konusu ülkelerin lider üreticisi konumunda olmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
 
Konut sektörüyle de yakından ilgilendiklerine dikkat çeken Karamercan, grubun Zekeriyaköy'de hayata geçirilecek projesinin büyüklüğünün yaklaşık 500 milyon lira olacağını açıkladı. Karamercan, Kartal'daki projeyle ilgili olarak imarla ilgili çalışmaların son aşamalarına gelindiğini belirtti. Gayrimenkul geliştirme alanında Galataport Projesi'ni önemli bir iş olarak gördüklerini ifade eden Karamercan, "Galataport, çok önemli bir proje. Galataport Projesi'ni gayrimenkul geliştirme alanımızda önemli bir iş olarak görüyoruz ve Akfen Holding ile birlikte ihale sürecine büyük önem veriyoruz." dedi. Eczacıbaşı ve Akfen Holding, Galataport Projesi'yle ilgili açılan ihaleye ortak teklif vermek üzere mutabakat zaptı imzalamıştı.
 
Yenilenebilir enerji konusunu da yakından izlediklerini ifade eden Karamercan, özellikle rüzgâr enerjisi üretimindeki karmaşanın düzeltilmesi durumunda yatırım imkânlarını değerlendirmek istediklerini vurguladı. Grubun yatırım bankacılığı alanına girme konusundaki isteğini de değerlendiren Karamercan, bu alanın grubun içinde bulunduğu finans sektöründeki etkinliğini artırmaya yönelik bir girişim olduğunu ifade etti.
 
Kaynak: Zaman
  • Etiketler:

Yorum Yaz