maritbet girişmaritbet
Samsun'da inşaat ustalığı eğitimi alan kadınlar, erkek işine el attı!

Samsun'da inşaat ustalığı eğitimi alan kadınlar, erkek işine el attı!

Kadınları meslek sahibi yapmayı, aile ekonomilerine katkıda bulundurmayı, toplumun genel ihtiyacını karşılamayı ve işsizliği azaltmayı amaçlayan Kadın Usta Projesi, başladı. 15 kadın kursiyer, ince işçilik gerektiren branşlarda alacakları eğitimlerini tamamladıktan sonra referans inşaat firmaları bünyesinde iş başı yapacak

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen projeyle kadınlar, 'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' atasözünü tarihe gömdü. 15 kadın kursiyer, dekorasyon, boyama, kağıt yapıştırma, parke ve fayans döşeme gibi ince işçilik gerektiren branşlarda alacakları eğitimlerini tamamladıktan sonra referans inşaat firmaları bünyesinde iş başı yapacak. Girdikleri birçok sektörde ilk başta yadırganmalarına rağmen toplumda kabul görüp önemli başarılar elde eden kadınlar, inşaat sektörüne de el attı. Çiftçilik, postacılık, şoförlük, makinistlik, imalatçılık gibi birçok sektörde çalışarak takdir kazanan kadınlar, iş disiplini, performans ve sonuç bakımından erkeklere taş çıkartıyor. Şimdi de inşaatlarda ince işçiliklerin ustası olmaya hazırlanıyor. Projenin startını düzenlenen törenle Samsun Valisi Hüseyin Aksoy verdi. SİMPA Ticaret toplantı salonunda yapılan proje başlama törenine inşaat önlükleri ile gelen 15 kadın kursiyer, büyük topladı. Kararlı tutumları ile dikkat çeken kadınlar, inşaat ustalığını en iyi şekilde yapacakları sinyalini verdi. Eşiyle meslektaş olan inşaat tesisatçısı 3 çocuk annesi Emine Keskin, kursiyerler adına yaptığı konuşmada, "Eşim devlet memuru. Aynı zamanda iyi tesisatçıdır. Hayat şartları dolayısıyla izin günlerinde ek iş olsun ve eleman ihtiyacını karşılayayım diye tesisatçılığa başladım. İnşaatlarda çalışarak bu zamanlara geldik. Birlikte çalışarak destekçisi oldum. Tesisatçılıkla başlayıp daha sonra da seramik örmeyi öğrendim. Ustalık belgem olmadığı için bu kursa katılıyorum. Bu sayede de benim gibi bayan arkadaşlarım da usta olacak." dedi.
 
"BELKİ ERKEKLERİN DE İŞ KALİTESİNİ YÜKSELTMİŞ OLURUZ"
 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, inşaat ustası olmak isteyen kadınları cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)'de yapılacak kursun 3.5 ay süreceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Hanımların günlük yaşamlarında evlerinde yaptıkları işler, erkeklerin yaptığı işlerden daha zor. İşini iyi yapan iyi insandır. Her konuda yanınızdayız. Yapacakları seramik işi çok abartılmamalı. Güç bir değil. Aynı işi yapan adamların peşinde nasıl geziyoruz bilemezsiniz. Hem onlara da gözdağı olur. Bu sayede belki erkeklerin de iş kalitesini yükseltmiş oluruz." şeklinde konuştu. Projenin Türkiye'ye model olacağına inandığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, seramik döşemeciliğinin önemine dikkat çekti. STSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı ise "Kadınlar, yaradılışı nispetinde birçok erkek işini çok rahat yapabilir. Kadınlarda prensip, temizlik ve estetik olduğu için ince işçilik kadınlara çok uygun. Evde kadın usta olması, ev hanımı rahat hareket edebilmesi ve kolayca anlaşabilmesi açısında da avantajlı. O yüzden bu projenin örnek olacağını. kadınların da boya badana, fayans, duvar kağıdı döşeme gibi işleri yapabileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor
  • 20.07.2023 15:35

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili bilg ...

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı
  • 30.12.2022 10:06

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesince yapılan ve ilçelerden kent merkezine tek dolmuşl ...

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

Demonte ahşap evler ilgi görüyor
  • 25.04.2021 12:28

Demonte ahşap evler ilgi görüyor

Samsun'un Havza ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) "demonte ev" üreti ...