maritbet girişmaritbet
ProPlan, yurtiçi ve yurtdışında proje yönetim hizmetlerine devam edecek!

ProPlan, yurtiçi ve yurtdışında proje yönetim hizmetlerine devam edecek!

Akasya Göl ve Koru etapları, Aqua Florya AVM, Hilton Gardenlnn İstanbul Golden Horn, Levent Loft Bahçe, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı...

"Yarına dair mükemmel planlar hazırlamak ve bu planları kusursuz bir şekilde hayata geçirmek..." 40 yılı aşan profesyonel yöneticilik tecrübesi ve birikimiyle 2005 yılında kurulan ProPlan, işte bu ideal doğrultusunda, kurulduğu günden bugüne onlarca projeyi gökyüzüyle birleşen yüksek binalara, ekonomiye hareket katan fabrikalara, hayranlık uyandıran tesislere dönüştürdü. 
 
İnşaat Yüksek Mühendisi ve ProPlan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özber, şirketinin verdiği hizmetleri ve yeni projelerini İş ve Yaşam'a anlattı... 
 
Önce ProPlan Proje Yönetimi'nin kuruluş sürecinden bahseder misiniz? Şimdiye kadar hangi bölgelerde çalışmalarınız oldu? 
ProPlan Proje Yönetimi. 40 yıllık iş tecrübesini temel alarak, inşaat sektöründe profesyonel anlamda yatırımcılara 2005 yılından itibaren aktif olarak hizmet veren bir firmadır. Günümüzde 200'ü aşkın personele ulaşmış ve sektörde sahip olduğu tecrübeye dayalı olarak sağlam temeller üzerine inşa edilen bilgi ve yönetim sistemiyle ProPlan, hizmet verdiği projelerde hayal ve tasarımın, nasıl hayata geçirilebilen projeler haline dönüştüğüne örnek olmuştur. Firmamız kuruluş tarihinden itibaren yurtiçi ağırlıklı olmak üzere özellikle Ortadoğu bölgesi, Rusya, Azerbaycan ülkelerinde ve Avrupa'da birçok farklı projede çeşitli kapsamlarda hizmet vermiştir. 
 
Hangi aşamalarda, ne tür hizmetler veriyorsunuz? 
Hizmet sürecimiz, hayata geçirilecek projenin yapım öncesi değerlemesinden itibaren başlar. Ardından da işveren tarafından talep edilen hizmet kapsamı belirleyici olmak üzere proje geliştirme, fizibilite, yapım, kontrol ve teslim süreci şeklinde devam eder. Amacımız, işverenin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan projenin. söz konusu ihtiyaçların karşılandığına dair gerekli kontrollerin yapılması ve projenin istenen bütçe, kalite ve zaman üçgeni içinde tamamlanmasını sağlamaktır. 
 
Tasarım yönetimi, ihale yönetimi, sözleşme ve ek talep yönetimi, yapım yönetimi, zaman yönetimi, bütçe yönetimi ve planlama hizmetleri başta olmak üzere yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası verdiğimiz hizmetlerle havalimanlarından fabrikalara, yüksek yapılardan sosyal yaşam alanlarına kadar birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Projelerin gelişimini, tasarımını, planlamasını, yapımını, işletmesini ve değerlendirmesini yönetiyoruz. Bu sayede projenin son aşamasına kadar aktif bir kontrol sağlıyoruz. 
 
Gerçekleştirdiğiniz projelere örnek verebilir misiniz? 
Bugüne kadar birçok prestijli konut projesi için yönetim ve kontrol hizmeti verdik. İstanbul Acıbadem'de 200 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Akasya projesinin Göl ve Koru etaplarını buna örnek verebilirim. 152 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Aqua Florya AVM (Alışveriş Merkezi) için de hizmet verdik. 214 odalı Hilton Gardenlnn İstanbul Golden Horn projesi ise LEED (yeşil bina) sertifikasıyla en gelişmiş çevresel verimlilik özelliklerine sahip. Levent Loft Bahçe (rezidans) ve Bakü'deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı da hizmet verdiğimiz diğer prestijli projeler arasında... 
 
Biraz da devam eden projelerinizden bahseder misiniz? 
Yine Akasya projesi bünyesinde inşa edilen Kent etabı için hizmet veriyoruz. Bu proje 450 bin metrekare alana sahip ve bünyesinde AVM, ofis, konut, viyadük, yol, tünel, okul gibi üniteler yer alıyor. Shangri-La otel projesinin yanı sıra Dumankaya Modern, Savoy, Kaya Kule, Ispartakule gibi konut projelerinde varız. Ayrıca merkez ofisteki teknik kadromuzla yürüttüğümüz farklı projelerimiz de mevcut. 
 
Sizce proje yönetim anlayışının sektöre ne tür faydaları var? 
İşverenin beklentisi, ortaya en kısa sürede ve en karlı biçimde sağlam, sürdürülebilir değerler koymaktır. Gerçekleştirilecek proje kendi içinde ayrı bir uzmanlık gerektirebilir. Bu bir havaalanı, yüksek bir bina veya bir su alma yapısı olabilir. Çok özel mimari detaylara sahip bir proje de olabilir. Bu tür projelerde süre, bütçe ve yapım metodu çok sağlam temellere ihtiyaç duyacaktır. En ufak bir hata bile telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir. 
 
Yatırımcı veya finansman sağlayıcı kurumların her yapı türüyle ilgili uzman kadro bulundurması mümkün değildir. Bu da riski dağıtmak adına proje yönetim firmasıyla çalışmanın ne kadar kazançlı olduğunu gösteriyor. Bu anlayış ve farkındalık ülkemizde de giderek gelişiyor. İşte ProPlan Proje Yönetim olarak bu gelişmedeki payımızın gururunu taşıyoruz. 
 
ProPlan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özber ProPlan olarak 2012'yi nasıl geçirdiniz? 2013 ve sonrası için neler hedefliyorsunuz? 
Bu yıl şimdiye kadar başta havalimanı, otel, konut, karma yapı ve iş merkezi olmak üzere 1.7 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına sahip 16 proje için yönetim hizmeti verdik. 2013 yılında hem yurtiçi hem de uluslararası pazarda verdiğimiz proje yönetim hizmetinde bir adım öndeki konumumuzu güçlendirmeyi ve yine uluslararası alanda kontrolörlük ve müşavirlik adına güçlü bir Türkiye algısını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 
 
Gökhan Özber kimdir? 
1967 yılında İTÜ'den İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 40 yılı aşan iş yaşamı boyunca ulusal ve uluslararası alanda yüzlerce mühendis, mimar ve binlerce çalışanın yer aldığı önemli ve çok büyük projelerde üst düzey sorumluluklar aldı, parmakla gösterilen projelere imza attı. Bu ulusal ve uluslararası projeleri, kaliteyi en ön planda tutarak, sözleşme süresinden 8-10 ay hatta 1 yıl erken bitirme başarısını gösterdi. Gökhan Özber, meslek hayatının yaklaşık üçte birini altyapı, üçte ikisini de üstyapı projelerinde geçirdi. 
 
Profesyonel yöneticiliğinin son 15 yılında özellikle havalimanı projelerinde doğrudan aldığı sorumlulukları başarıyla yerine getirerek dikkat çekti. 2005 yılında ise halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ProPlan Proje Yönetimi ve Danışmanlık A.Ş'nin kuruluşunda ortak olarak yer aldı. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erkan Özber 'Azerbaycan'da da şubemiz var'
  • 14.03.2014 11:42

Erkan Özber 'Azerbaycan'da da şubemiz var'

Proplan Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özber, MIPIM 2014 Fuarı'nda emlaktasondakik ...

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!
  • 27.11.2012 13:50

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!

Türkiye'nin 4 büyük inşaat markası tarafından 140 milyon dolara inşa edilen ve 2 ...

Tgbatelier tasarımlı ürünler Aqua Florya'da görücüye çıktı
  • 21.06.2021 15:58

Tgbatelier tasarımlı ürünler Aqua Florya'da görücüye çıktı

Tgbatelier tasarımlı ürünlerde Aqua Florya AVM'deki ‘Brandsandmore Alışveriş, Mo ...

Galatasaraylı basketbolcular Aqua Florya AVM'de!
  • 09.11.2020 10:30

Galatasaraylı basketbolcular Aqua Florya AVM'de!

Galatasaray basketbol takımı oyuncuları, geçtiğimiz günlerde Aqua Florya AVM'de ...

Galatasaraylı Marcao, Aqua Florya AVM'de!
  • 19.10.2020 11:07

Galatasaraylı Marcao, Aqua Florya AVM'de!

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Marcao Pan Teixeria Aqua Florya AVM'de görüntü ...