maritbet girişmaritbet
Polisan, bu yıl yüzde 10 ciro artışı hedefliyor!

Polisan, bu yıl yüzde 10 ciro artışı hedefliyor!

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, geçtiğimiz yıllarda boya sektörü alanında erteledikleri planları 2013 yılı içinde hayata geçirmeyi planladıklarını ve yüzde 10 ciro artışı hedeflediklerini söyledi

Tutkal ve boya sanayiinin önde gelen kuruluşlarından olan Polisan Holding, geçen yılı 400 milyon dolar ciro ile kapattı. İhracat rakamlarının, boya iştiraklerinin cirosunun yüzde 5'i kadar olduğunu belirten Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, "Hazır boya ithalatımız yok, ancak boya hammaddelerinin ithalat oranına gelince sektöre paralel ithal girdiler mevcut. Dilovası'ndaki fabrikamızın yıllık 180 bin ton üretim kapasitesi var" şeklinde bilgi verdi. Hollanda, Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelere boya ihraç ettiklerini belirten Erol Mizrahi, "Boya marka gücü ile satılan bir ürün. Ancak maliyetler değerlendirildiğinde her ülkede marka yatırımı yapabilmek kolay değil. Biz Polisan olarak Türkiye'de markamızı tanıtabilmek adına milyonlarca dolar yatırım yapıyoruz. Ancak bunu çalıştığımız diğer ülkelerde yapma şansımız maalesef yok. Dolayısıyla biz de genelde lojistik anlamda en az finansal yük getirecek ülkeleri hedeflemekteyiz" dedi. 

Polisan olarak 2013 yılına iyimser baktıklarını ifade eden Mizrahi, önümüzdeki iki yıl boyunca Türkiye'de yaşanabilecek bir kriz beklemediklerini söyledi. Mizrahi, yabancı sermayenin de Türkiye'ye ilgisinin artarak devam ettiğine değinerek, "Türkiye'de özellikle inşaat sektöründe büyüme bekliyoruz. Özellikle deprem konutlarının getirmiş olduğu aktivite ile sadece boya ve kimya sektöründe değil, birçok sektörde olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Geçtiğimiz yıllarda boya sektörü alanında yapmayı ertelediğimiz planlarımızı, 2013 yılı içinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl yüzde 10 ciro artışı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Kocaeli-Gebze (Kimya) Organize Sanayi Bölgesi'nde l42 bin metrekarelik arazi satın aldıklarını hatırlatan Erol Mizrahi, "2018 yılında boya üretim tesislerimizi, satın aldığımız bu arazide kurulacak yeni tesislere taşımayı planlıyoruz. Ayrıca mevcut şirketlerimizde kapasitelerin büyütülmesi, iyileştirme ve geliştirme yatırımları önceliğimizi oluşturacaktır. Toplamda 150 milyon dolarlık yatırım planımız var. Bu yatırımlar boya, kimya, liman (Poliport) ve tarım şirketlerimize yönelik olacaktır" açıklamasını yaptı. 

"Alman tedbirleri doğru buluyoruz" 

Mizrahi, 2012 yılında yaşanan ağır iklim koşulları ve hükümetin cari açığı dizginlemek için aldığı bir takım tedbirlerle ekonomiyi soğutma çabalarının tüm piyasaları etkilediği gibi boya sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Sektörde yüzde 15'lik bir daralma yaşandığını kaydeden Mizrahi, sözlerini "Kentsel dönüşüm süreci ve binalara getirilen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu göz önüne aldığımızda toplamda 13 milyar TL'lik bir pazar potansiyeli bulunuyor." şöyle sürdürdü: "Sektörde yaşanan daralmaya rağmen alınan tedbirleri yerinde buluyoruz. Zira geçmişte zamanında alınmayan tedbirlerin bedelleri ağır olurdu. Gerektiği noktada fren, ihtiyaç noktasında gaza basılması bizim açımızdan olumludur. Bu sayede cari açığın kontrol altında tutulduğunu düşünüyoruz. Sektörün ertelenen taleplerinin canlanması ile yaşanan kayıplar telafi edilir ve arzu edilen sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeler yaşanır." Erol Mizrahi, boya sektöründe bir büyüme yaşanmamasına rağmen, Avrupa'da ekonomik kriz nedeniyle pazarın daraldığını ve Türkiye'nin, Avrupa'da altıncı sıradan dördüncü sıraya yükseldiğini bildirdi. Polisan'ın ise önceki yılın büyüme oranına ulaştığını ifade eden Mizrahi, "Bunu sektördeki pazar büyümesi gerçekleşmediği için Polisan'ın pazar payının büyüdüğü şeklinde değerlendiriyoruz" dedi. 

"Kentsel dönüşüm pazar için büyük potansiyel"

Sektörün gündeminde yer alan kentsel dönüşüm sürecinin pazar için büyük potansiyel oluşturduğunu dile getiren Mizrahi, "Kentsel dönüşüm süreci ve binalara getirilen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu göz önüne aldığımızda yalıtımda 8 milyar TL, boyada ise 5 milyar TL olmak üzere toplamda 13 milyar TL'lik bir pazar potansiyeli bulunuyor" diye konuştu. 

Dünya

Yorum Yaz