maritbet girişmaritbet
Onduline yürümeye dayanıklı çatı yaptı!

Onduline yürümeye dayanıklı çatı yaptı!

Tüm dünyada pazarlanmak üzere çatı kaplama malzemesi olarak Türk mühendisler tarafından geliştirilen Andromeda, çatıda yeni bir dönem başlatacak

 

Tüm dünyada pazarlanmak üzere çatı kaplama malzemesi olarak Türk mühendisler tarafından geliştirilen Andromeda, çatıda yeni bir dönem başlatacak.

Onduline Avrasya CEO'su Burhan Karahan, yeni dönemde neler yapacaklarını bayileriyle paylaşmak amacıyla Rusya'nın St.Petersburg şehrinde bir toplantı düzenledi. Şirket, toplantı sonrasında farklı ülkelerden gelen bayilere yeni çatı kaplama malzemesi Andromeda'nın da tanıtımını yaptı. Yeni ürünün üretilmesine haziran ayında başlayacaklarını kaydeden Karahan, “Bu ürün için çalışmalara 2006 yılında başladık. Yeni ürünün sınanması gerekiyordu. Sapanca'da fabrika yakınlarında bir yerde denemesini yaptık. Türkiye'de insanlarımız çatıların üzerine çıkmayı seviyor. Örneğin Doğu Anadolu'da kar küremek istiyor. Bu, çatı kaplama malzemesinin hasar görmesine sebep oluyor. Biz de bizim insanımızın bu taleplerini dikkate alarak daha dayanıklı bu malzemeyi yaptık. Bu yeni ürünün üzerine basılabilecek. Üzerinde mukavemet sağlayan oluklar olacak. Yangın yönetmeliğine de uygun bir ürün.” dedi.

Karahan, Onduline Avrasya'nın Onduline Grup içinde birçok ürünün ilk geliştirildiği bir merkez konumunda olduğuna da dikkat çekti. “Firmamız dünyada çatı alanında yapılan birçok yeniliği takip ederek son yıllarda adını önce ‘yeşil çatılar', daha sonra da elektrik üreten (fotovoltaik çatı sistemleri) alanında yaptığı atılımlarla duyurmaya devam etmektedir. Kurulduğu yıllardan itibaren çatı kaplama, çatı ve temel yalıtımı konularında geliştirdiği ürün ve sistemlerle kısa zamanda pazarda lider konumuna gelen Onduline Avrasya, geçen yıllar içinde sadece Türkiye değil Ortadoğu ve Kafkaslar da dahil olmak üzere 25 ülkeyi de faaliyet alanına dahil ederek Onduline Grup içinde bir şirket olma konumundan bölge konumuna gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Şirket, Orta Asya ülkelerinden sonra Ermenistan ve Irak pazarında da büyümek istiyor. CEO Burhan Karahan, yakından takip ettikleri bir başka pazarın Suriye olduğunu belirterek, Arap ülkeleri ve İran pazarında ise gerileme yaşandığını aktardı. Türkiye'de ise kentsel dönüşüm projelerini yakından takip ettiklerine dikkat çeken Karahan, “Bu amaçla Onduline Avrasya sayıları şimdilik az da olsa kentsel dönüşüm yapılan yerlere yönelik özel bir ekip kurdu.” dedi. Karahan, kentsel dönüşüm çalışmalarının satışlara büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti. Karahan'a göre sektörün önü bu konuda çok açık. Halen iç piyasa cirosu 70 milyon Euro olan şirketin Avrasya bölgesi dahil olduğunda cirosu 100 milyon Euro'ya çıkıyor. Karahan, hedeflerinin birkaç yılda cirolarını 200 milyon Euro'ya çıkarmak olduğunu söyledi. 25 ülkeye ihracat yapan şirketin pazarları arasına Pakistan da katıldı.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Onduline'dan güvenli, şeffaf çatı kaplama sistemi: Onduclair
  • 07.06.2021 11:23

Onduline'dan güvenli, şeffaf çatı kaplama sistemi: Onduclair

Onduclair Çatı Sistemleri, ışık geçirgenliği ve şeffaf yapısıyla güneşin zararlı ...

Onduline, Biltmore’u ustalara tanıttı
  • 08.01.2014 11:37

Onduline, Biltmore’u ustalara tanıttı

Yeni şingıl çatı kaplama malzemesi Biltmore, çatı ustaları ve Onduline Satış&Paz ...

Onduline çatıları depreme hazırlıyor!
  • 14.08.2013 17:29

Onduline çatıları depreme hazırlıyor!

Türkiye’de 20 milyonluk konut stokunun önemli bölümünün çatısı depremle yüzleşme ...

36. Yapı Fuarı İstanbul, 1150 firmanın katılımıyla başladı!
  • 25.04.2013 08:19

36. Yapı Fuarı İstanbul, 1150 firmanın katılımıyla başladı!

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 36. Yapı Fuarı İstanbul, Tüy ...

Onduline 36. Yapı Fuarı’nda yeni ürünleriyle şov yaptı!
  • 24.04.2013 15:35

Onduline 36. Yapı Fuarı’nda yeni ürünleriyle şov yaptı!

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avras ...

Onduline Avrasya, Andromeda'yı Yapı Fuarı’nda tanıtacak!
  • 22.04.2013 13:05

Onduline Avrasya, Andromeda'yı Yapı Fuarı’nda tanıtacak!

Onduline Avrasya, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünyada ilk kez ür ...