maritbet girişmaritbet
Lüks konutun sembolü Türk mermeri olacak!

Lüks konutun sembolü Türk mermeri olacak!

Yüzyıllardır zenginliğin sembolü olarak gösterilen mermer, gayrimenkul sektörünün markalı konut projelerine yönelmesiyle birlikte başrol oynamaya başladı

 

Kentsel dönüşüm ve Mütekabiliyet Yasası'yla hareketli günler geçiren gayrimenkul sektöründe giderek artan markalı konut talebi, lüks detayları da beraberinde getiriyor. Yüzyıllardır zenginliğin sembolü olan mermer de konut projelerinde kullanılmaya başlayan unsurların başını çekiyor.
 
Yurtiçi ve yurtdışında birçok markalı konut projesine Türkiye'den mermer temin ettiklerini dile getiren Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, inşaat sektöründeki projelerin lüks konuta yoğunlaşmasıyla mermer talebinin arttığını dile getirdi.
 
Son yıllarda konut projelerinin standart tasarımlar dışında lüks malzemeye odaklandığını belirten Çetinkaya, “Konut projelerinde artık markalı ürünler kullanılmaya başlandı. Banyoda mutfaklarda lüks malzemelere yer veriliyor” dedi.
 
‘Mermer işin makyajı'
İstanbul'da metrekare fiyatlarının lüks projelerde 10 bin doları bulduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Eğer ‘Lüks konut yaptım' diyorsanız, böyle bir projede mermer kullanmak zorundasınız. Çünkü mermer çağımızda da lüksün sembolüdür ve yıllar boyunca sembol olmaya devam edecektir” diye konuştu.
 
Yeni projelerle birlikte giriş holleri, mutfak zemini gibi mekânlarda mermer kullanımının artacağını söyleyen Çetinkaya, Maçka Residence örneğini vererek, “Mesela bu projede banyoların, duşa kabinlerin etrafında desen ikizleme yaptık. Zeminlerde, tezgâhlarda ciddi oranda kullanım oldu” dedi. Mermer kullanımının artmasıyla malzeme çeşitliliğinin ve kalitenin artacağını vurgulayan Çetinkaya, “Mermer işin makyajıdır” diye belirtti.
 
Uygulama da yapıyor
Maçka Residence'ta mermer uygulamasını da kendilerinin yaptığını anlatan Çetinkaya, şunları söyledi: “Biz ihracat ağırlıklı bir firmaydık. İç piyasadaki fabrikalara blok satma ve hammadde desteği yapıyorduk. Ayrıca ihracat fazlası malzemeyi projelere mermer veren depoculara satıyorduk. Son iki senedir ise bunlara ek olarak bir üçüncü grup oluşturmaya başladık. O da A plus tarzı projelerde uygulamalı montaj işiyle birlikte, taş tedariki sağlamak şeklinde gelişti.”
 
Araplar hedefte
Rüstem Çetinkaya, yeni projeler için yoğun bir dönemde olduklarını ifade ederek, “Henüz anlaşma aşamasında olduğumuz için isim veremiyoruz. Ama mesela Sapanca'da bir inşaat çalışması var ve Araplara satılması planlanıyor. Toplamda 28 villa ama bizden çok fazla mermer talep ediliyor” dedi.
 
‘Sektörle doğru orantılı ilerliyoruz'
Temmer Mermer Şirket Ortağı ve Genel Müdür Ahmet Küçük de, dünyada 12 milyar metreküp mermer rezervi olduğunu söyleyerek, “Bunun 5 milyar metreküpü Türkiye'de bulunuyor. Zaten Türkiye'de mermer sektörünün parlamasının sebebi de mermer potansiyelimiz. Dünyada ise en çok İtalya, İspanya, Türkiye, Yunanistan, İran, Suriye ve Mısır'da var” dedi.
2023'e kadar her yıl için farklı hedeflerinin olduğunu belirten Küçük, “Hangi renkler pazarda talep görürse, hangi taş talep görürse orada ocak yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Çünkü inşaat sektörünün talepleriyle doğru orantılı hareket etmemiz gerekiyor. Örneğin Çin inşaatta yavaşlamaya geçince ve ucuz malzeme talep edince biz de pahalı taşlar yerine daha uygun fiyatlı taşların çıktığı ocaklara yöneldik” diye konuştu.
 
Armani ile 2. proje
Maçka Residence'taki mermer uygulamasının Armani tarafından çok beğenildiğini dile getiren Rüstem Çetinkaya, şunları dile getirdi: “Maçka projesi bize Hindistan'taki projeyi getirdi. Çünkü o da Armani projesi. Buraya taş bakmaya geldiklerinde, Afyon ocağımızdan çıkan bir taşı çok beğendiler. Bu mermeri Maçka Residence'a verdiğimizi söyleyince iyice ilgi gösterdiler. Uygulamayı görmek istediler. Proje o zaman henüz tamamlanmamıştı. Maçka'ya gidip projeyi gezdirdik. Beğendiler ve taşı
proje için seçtiler.”
 
Putin'in evinde kullanıldı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kışlık villasına mermer tedarik eden Temmer Mermer, daha önce de Derya Tuna ve Kalkavan ailesine mermer temin etti. Firma şimdi ise Azerbeycan'da yapılması planlanan Haydar Aliyev Kültür merkezinde kullanılmak üzere ürün hazırlıyor. Ürünler projenin dış cephe kaplamasında kullanılacak.
 
Hülya Çaylak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...