maritbet girişmaritbet
Kılıçoğlu, alternatif çatı örtüleri ile gözünü pazar liderliğine dikti!

Kılıçoğlu, alternatif çatı örtüleri ile gözünü pazar liderliğine dikti!

Kılıçoğlu, son yıllarda geliştirdiği ve üretimine başladığı alternatif çatı örtüleriyle alanında Türkiye’de lider olmayı hedefliyor

 

Eskişehir'de 85 yıldır sürekli yenilenen ve genişleyen ürün çeşitliliği ve kullanıcılara sunduğu detay çözümleriyle hizmet sunan Kılıçoğlu, son yıllarda geliştirdiği ve üretimine başladığı alternatif çatı örtüleriyle alanında Türkiye'de lider olmayı hedefliyor.
 
Firmanın, yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretim kapasitesine sahip olduğunu anlatan Kılıçoğlu Genel Müdürü Barış Özaydemir, “Yeni tesislerle ve teknolojilerle günden güne büyüyen Kılıçoğlu, bugün Ortadoğu ve Balkanlar'ın tek çatı altında en büyük kiremit üretim tesisine sahip bulunuyor ve yapı sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Kılıçoğlu, Türkiye'nin bu alanda ilk tesisi olma özelliğini taşıyor” dedi.
 
Kılıçoğlu Kiremit olarak 85 yıllık deneyimlerini günün son teknolojisi ile birleştirerek yüksek kaliteli ürünler ürettiklerini belirten Özaydemir, güven veren marka imajı ile müşteri beklentilerinin en üst düzeyde karşılanmasının ve müşteriye güven sunulmasının ana amaçları olduğunun altını çizdi. Özaydemir, şöyle dedi: “Sektörün ilklerini oluşturmuş bir marka olarak rakiplerimize göre farklılığımızı ortaya koymak ve müşteri memnuniyetinin devamlılığını sağlamak için hep aynı dinamizmle çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz yaptığımız yatırımlarla ve teknolojilerle üreteceğimiz alternatif çatı örtüleriyle Türkiye çatı pazarının lideri olmak.”
 
Eskişehir'in kiremit ve tuğla üretiminde bir zamanlar Türkiye'nin üretim üssü olduğunu söyleyen Barış Özaydemir, günümüzde ise bir çok kiremit üreticisinin üretimlerini durdurduğunu kaydetti. Özaydemir, sektördeki gelişmeleri, “Eskişehir yıllar önce kil kiremit ve tuğla üretiminin başkenti konumundaydı. Yıllar içinde bu üreticilerin birçoğu yok olmak durumunda kaldı. Şimdi geriye dönüp baktığımızda birkaç üreticiden biri olarak biz kaldık. Kılıçoğlu olarak kiremit üretimi için çok elverişli olan bu topraklarda üretim kapasitemizi artırarak çalışmaya devam edebildiğimiz için gururluyuz. Giderek farklılaşan müşteri talepleri, inşaat malzemeleri sektörünü daha önce hiç olmadığı kadar segmente hale getirmiş durumda. Tüm bu farklı segmentlere ulaşmak ve müşterileri memnun etmek eskisine oranla çok daha zor olmaya başladı. Bunu başaran firmalar ayakta kalacak diye düşünüyorum. Üretim kapasiteleri irili ufaklı firmalardan büyük tesislere doğru kayacaktır, teknolojik seviye arttıkça da ihracat rakamları da gelişecektir” şeklinde değerlendirdi.
 
“Müşterilerden gelen taleple yeni ürünlere yöneliyoruz”
 
Yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretimi yanında müşterilerden gelen talepleri de değerlendirerek yeni ürünlere yöneldiklerini anlatan Barış Özaydemir, en yeni ürünleri olan kiremit irmiğiyle kaplanmış özel bir metal çatı kaplama malzemesi olan ‘Kiremit Levhası'nı bu yıl piyasaya sunduklarını açıkladı. Özaydemir,  “Kiremit Levhası ürünümüzü farklı kılan şey, geliştirdiğimiz kaplama teknolojisi. UV ve dona dayanım açısından benzerlerinden çok üstün özellikler gösteren ürünümüz hafif çatı segmenti için oldukça iddialı fiyatlarla piyasaya çıktı. Olumlu geri dönüşler alıyoruz, Ar-Ge departmanımız bu ürünle ilgili yeni alternatif çalışmalar yapıyor” dedi.
 
Kiremit Levhası'nın farklı eğimlere elverişli, yalıtımlı veya yalıtımsız kullanılabilen,su geçirmezlik özelliğine sahip, kiremit irmiği ile kaplanmış,UV ışınlarına ve her türlü dış iklim şartlarına dayanıklı inovatif bir ürün olduğundan bahseden Özaydemir, “Kiremit Levhası yanmaz bir üründür, dolu darbelerine ve rüzgar yüküne karşı mukavimdir. Üzerindeki kiremit irmiği doğal bir görüntü oluşturur ve estetik sağlar” ifadesini kullandı. Üründe, yan saçak ve mahya detayı için üretilmiş aksesuarların yanında levha montajı için kullanılacak vidaların da özel olarak üretildiğini belirten Özaydemir, Kiremit Levhası'nın istendiği takdirde altına yalıtım malzemesi konularak da çatıya monte edilebildiğini dile getirdi.
 
“Çatılarda yangın tehlikesini önlüyor”
 
Barış Özaydemir, yanmaz özelliğe sahip olan yeni ürünlerinin bu sebeple yangın yönetmeliğine de uygun olduğunu kaydetti. Özellikle son dönemde çatılarda çıkan yangınlar göz önüne alındığında Kiremit Levhası'nın bu özelliğinin daha da önemli bir hale geldiğini söyleyen Özaydemir, “Kiremit Levhası, bireysel konutların çatılarında son kat kaplama ürünü olarak, sundurma verandaların kaplamalarında, endüstriyel çatılar ve depolarda, çatıda son kat kaplama olarak, farklı tip çatılarda kullanılabilir özelliklere sahip” diye konuştu.
 
Kiremit Levhası'nın üzerini kiremit irmiği tabakası ile kapladıklarını anlatan Özaydemir, kiremit irmiğinin, kiremit kırığının özel metotlarla öğütülmesi sonucu elde edilen yüzde 100 geri dönüşüm ürünü olduğunun altını çizdi. Özaydemir, “Doğal kiremit irmiği, kiremidin uzun ömrünü, renk kararlılığını, dayanımını ve diğer tüm ayrıcalıklı özelliklerini yansıtır” dedi.
 
Yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de işaret eden Özaydemir, Kılıçoğlu tesislerinde enerji verimliğini artırmak amaçlı bir çok projenin de devam ettiğini, enerji yoğun bir sektör olmaları nedeniyle bu konuya çok önem verdiklerini anlattı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'
  • 22.11.2011 14:22

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz, Eskişehir'deki yapılar ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!
  • 30.01.2021 09:30

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!

Numbeo, en güvenli şehirler listesini açıkladı. Son 3 yılda yükselişine devam ed ...

Hakan Yılmaz ''2021'de konut fiyatları artacak''
  • 14.12.2020 13:46

Hakan Yılmaz ''2021'de konut fiyatları artacak''

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 2021 yılında konut fiyatların ...

Bien'den adı gibi zarif koleksiyon: "Swan"
  • 05.11.2020 12:01

Bien'den adı gibi zarif koleksiyon: "Swan"

Bien'in yeni koleksiyonu Swan ile göz alıcı mekanlar ve bütünsel çözümler sunulu ...

TOGG'da kullanılacak pillerin üretim yeri belli oldu!
  • 12.10.2020 16:20

TOGG'da kullanılacak pillerin üretim yeri belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir’de Lityum Pilot Üretim ...