maritbet girişmaritbet
Kemerix beton donatısı yapıları daha da sağlamlaştırıyor!

Kemerix beton donatısı yapıları daha da sağlamlaştırıyor!

Modern yapıların daha sağlam olması için çelik beton donatısı 'Kemerix'i üreten Kemerli Metal, yapılan inşaatlarda maliyet, zaman, mukavemet ve kullanım kolaylığı gibi birçok avantaj sağladı

Türkiye'de çelik beton donatısı alanında iki üreticiden biri olan Kemerli Metal, ürettiği Kemerix marka ürünle fabrika inşaatlarından, saha zeminlerine, otoparklardan, tünellere, köprü ve viyadüklerden, barajlara, hatta kurşun geçirmez atış poligonları yapımına kadar her alanda uygulanabilen bir hizmet sağladı. 

Altyapı inşasında alışılmış yöntem olarak bilinen çelik hasır ile zeminin oluşturulmasının dışına çıkarak çelik beton donatısı Kemerix ile maliyet, zaman, mukavemet, kullanım kolaylığı gibi birçok avantaj sağlayan firma, katma değerli bu ürünün üretimine 2009 yılında başladı. Ürünle her geçen gün müşteri portföyünü artırdıklarını ifade eden Kemerli Metal Çelik Mobilya Malzemeleri Makine Sanayi Şirketi sahibi Arif Budak, yeni ürünleri Kemerix'in sağladığı avantajlar, kullanım alanları ve yeni yatırımları hakkında KOBİDEN okurları için bilgi verdi. 

Kemerix'i üretme fikri nasıl gelişti? 

Köylerde kerpiç evlerin inşasında daha sağlam olsun diye çamurun içine saman katılırdı. Biz de modern yapılara daha sağlam olsun diye harcına Kemerix katın diyoruz. Aslında geçmişten beri var olan bir uygulamanın daha teknolojik halini sunuyoruz. Özsermaye ile kurulan fabrikamızda bu yıl yatırımlara giderek kapasite artışı sağlamayı planlıyoruz. 

Özel ürününüz kullanıcıya ne tür avantajlar sağlıyor? 

Ürünümüz beton uygulaması başlamadan önce torbalar halinde betona ilave ediliyor. Beton çelik donatısı kullanılan beton içerisine homojen dağılma özelliğine sahip olduğundan, hem çatlaksız daha sağlam bir yapı ortaya çıkıyor, hem de çelik hasır kullanımına göre daha az vakit alıyor. Ayrıca 'Kemerix' katkılı beton donanlarında, uygulama alanlarında döşeme kalınlıkları azaltılabiliyor. Çift sıra çelik hasır ilaveli betona göre de yaklaşık yüzde 20 daha ekonomik olduğundan, kullanıcıya kar sağlıyor. Kullanım alanında zeminin esneme kabiliyetini artırarak, zeminde oluşabilecek oturmalara karşı çok daha kuvvetli direnç sağlama özelliğiyle saha zeminlerinde, yol, asfalt gibi alanlarda tercih ediliyor, zeminin enerji yutma kapasitesini artırarak yapıyı daha uzun ömürlü hale getiriyor. Ürünümüz özellikle ağır sanayiye sahip hassasiyet içerikli fabrika ve üretim tesislerinde de yüzey tozumalarına karşın da etkin yüzey oluşturarak bu alanda da rahatlıkla kullanılabiliyor. 

Ürünün kullanım alanından da bahseder misiniz? 

Kemerix'in 0,90 mmx60 mm, 0,75 mm x 60 mm, 0,75 mm x 30 mm gibi farklı boyutlarda çeşitleri var. Çelik beton donatısı ürünümüz fabrika, depo, spor alanları, akaryakıt istasyonları, havaalanı pistleri, otopark zeminleri, yükleme ve boşaltma alanları, beton yollar, liman, tershane, çok amaçlı soğuk hava depolan, tünel inşaat sistemleri, barajlar, demiryolu ve köprü gibi yapıların inşasında ve onarımlarında yoğun şekilde kullanılıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ama saydığımız alanların çoğunun ortak noktası ağır ve değişken trafik yüklerine maruz kalmaları. Bunların yanı sıra askeri alanda atış poligonları, askeri mevziler, karakol inşaatları gibi alanlarda da çalışmalarımız var. Kurşun geçirmeme özelliğine sahip olan Kemerix'li donatılar, bu tarz özel alanlar içinde tercih sebebi oluyor. 

Biraz da firmanız hakkında bilgi verir misiniz? 

Kayseri OSB'de 7 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 23 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Şu anda 55 çalışanımız var. Bu rakamı bir ay içerisinde 60 çalışana çıkarmayı hedefliyoruz. İnşaat sektörüne yönelik beton donatısı için çelik tel olan Kemerix'in üretimine 2009 yılında başladık. Onun öncesinde 2008'den beri mobilya sektörüne yönelik 'Form' markalı zımba teli üretiyoruz. Zımba telinde yıllık yaklaşık 4 bin 200 ton üretim kapasitemiz var. Kayseri, Gaziantep, Eskişehir, İzmir, İnegöl, Ankara, Samsun, Bursa, Adana, Hatay gibi illerde temsilciliklerimiz var. Bunları da zaman içerisinde bayiliklere dönüştürme düşüncemiz devam ediyor. Talep doğrultusunda beton donatısı ürünümüzü fason da üretebiliyoruz. Hem mobilya, hem de inşaat sektörüne yönelik üretim sağlayan firmamızda 2013 yılında da yönetim anlayışımızı müşteri memnuniyeti ve ürün kalitemizi hep üst seviyelere yükseltmesi yönünde şekillendiriyoruz. Başarımızın arkasında yatan neden, ürün kalitesi kadar takım çalışması yaptığımız başarılı bir ekibin olması. Firma olarak işimizi önemsediğimiz gibi çalışanlarımızı da önemseyerek tamamen kalifiye ve profesyonel ekibimizle yola devam ediyoruz. Bu anlayışımızı da sürdürmeyi planlıyoruz. 

Firmanızın hedeflerinden bahseder misiniz? 

Firmamızın en önemli hedefi ürünümüzü daha bilinir hale getirerek pazar payımızı artırmak. Büyüme hedeflerimiz de sürüyor. Bu yıl da yüzde 20 oranında bir büyüme düşünüyoruz. Asıl amacımız Kemerix gibi yerli bir üretimi ihracata açarak tüm dünyaya tanıtıp marka haline gelmek. İlk aşamada İran, Irak ve Rusya, Azerbeycan gibi ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz. Ardından Avrupa ülkelerine açılmayı planlıyoruz. 

Kapasite artışı için 2 yıl içinde 500 bin euroluk makine yatırımı yapılacak 

Firma olarak geçen yıl hedeflerimizin üzerine çıkarak Kemerix'de üretim miktarı ve ciro anlamında yüzde 30'luk bir büyüme kaydettik. Biz piyasadaki talepler doğrultusunda yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. İlk aşamada ek tesis yatırımına gideceğiz. Tamamı yerli olan makine parkurumuza 2 yıl içerisinde kapasite artışı için ithal makine getirtiyoruz. Bu yatırımımız yaklaşık 500 bin euro gibi bir bütçeye sahip. Yatırımımızın faaliyete geçmesiyle kapasitemizi iki katına çıkararak yıllık yaklaşık bin 800 ton üretime ulaşacağız. Şu anda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) destek almak için de bir proje hazırlıyoruz. Bu yatırımlarımızla maliyetlerimizde de ciddi anlamda düşüş olacak. İstihdama da katkı sağlayacağız.

Hatice KEVEN/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı
  • 02.05.2024 15:38

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı

8. kez düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı'na 31 ülkeden 2 bin üzerinde sektör temsil ...

Hatay Master Planı'nı tanıtıldı!
  • 02.05.2024 15:30

Hatay Master Planı'nı tanıtıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...