maritbet girişmaritbet
Kalekim Rockwool ve EPS ile büyüyor!

Kalekim Rockwool ve EPS ile büyüyor!

Büyüyen ısı yalıtımı sektörüyle birlikte 2010 yılında Rockwool ile işbirliği yaparak ürün gamına taş yününü ekleyen Kalekim, portföyüne EPS’nin de katılmasıyla bu iki ürünü Kale Mantolama Sistemleri markası altında pazara sunmaya başladı

Büyüyen ısı yalıtımı sektörüyle birlikte 2010 yılında Rockwool ile işbirliği yaparak ürün gamına taş yününü ekleyen Kalekim, portföyüne EPS'nin de katılmasıyla bu iki ürünü Kale Mantolama Sistemleri markası altında pazara sunmaya başladı. Kalekim'in son üç yıldır özellikle su ve ısı yalıtımını büyümelerinin merkezine koyduklarından bahseden Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, firma olarak faaliyet gösterdikleri iş kollarında yenilikçi çizgiden ayrılmadan ürün gamlarını sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişlettiklerini dile getirdi.

Yapı Fuarı'nda lansmanını yaptıkları ürünlerden söz eden Akbaş, “Seramik uygulamaları ürün grubunda C2FTE S2 sınıfı ekstra hızlı priz alan yapıştırma harcı olan Ultratech ve kullanıma hazır olması sebebiyle pratik ve temiz çalışma imkanı sunan akrilik esaslı sprey yapıştırıcı Praticer'in fuarda tanıtımını yaptık. Su yalıtım ürün grubunda UV dayanımlı, yaya trafiğine elverişli ve elektrik tüketiminde yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlayan akrilik esaslı su yalıtım ve kaplama malzemesi Elasticool ile temel su yalıtımında kullanılan, uygulamadan 16 saat sonra basınçlı suya maruz kalabilen, UV dayanımlı, ekstra esnek özellikte sürme esaslı su yalıtım malzemesi Ultralastic'in de lansmanı yapıldı. Ayrıca ilk kez 2013 Yapı Fuarı'nda lansmanı yapılan zemin sistemleri Tecnica markası altında Kalekim güvencesiyle pazara sunuldu” diye konuştu. Bunların yanı sıra, bu sene taşyünü levhası hafif yapıştırma ve sıva harcı olan Mantostone ürününü pazara sunduklarını bildiren Altuğ, bu ürünün yüzde 40 daha hafif ve daha düşük su emme özelliği ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıdığına dikkat çekti.

Kalekim'in, yurtiçinde İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat ve Erzurum tesislerinde üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirten Altuğ, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olan Kalekim Rusya fabrikası, Moskova Serpuhov bölgesinde 2008'den itibaren üretimini sürdürüyor.  Kalekim, yurtiçindeki yeni yatırımını Erzurum'da gerçekleştirdi. Erzurum'daki fabrikamız yakın bir zamanda faaliyete geçti. Mardin'deki tesisimizin inşası ise halen sürüyor. Firma olarak yatırımlarımızı uygun bir zamanlamayla hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

“Türkiye'de taş yününe garanti veren ilk firmayız”

Kale Mantolama Sistemleri'nde EPS ve taş yünü'ne 10 yıl ürün, uygulamaya iki yıl garanti sunarak binaların  koruma altına alındığını ifade eden Altuğ, “Bu sayede uygulama esnasındaki olası yangın, infilak, fırtına gibi hasarlar ve 3'üncü şahıslara verilecek zararlara karşı binaları koruyoruz. Türkiye'de ilk kez Kalekim'in verdiği bu garantide  ‘Uygulama süresine ilave olarak iki yıl kullanım' sürecini kapsayan sigorta ile ayrıca uygulama sonrası hatalı çizim, malzeme, montaj ve işçilik nedeniyle meydana gelecek hasarlara karşı da güvence sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörde alanında uzman eleman sayısının az olduğunu söyleyen Altuğ, “Kalekim olarak, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve ustalara yatırım yapmak amacıyla kurduğumuz Usta Kulübü ile sektöre katkılarda bulunuyoruz. Bugün üye sayısı 55 bine yaklaşan Usta Kulübü kapsamında Türkiye'nin çeşitli il ve ilçe merkezlerinde seminerler veriyoruz. Bu seminerlerde ustaları, ürün ve uygulamalar, Kalekim Usta Kulübü hizmetleri ve yenilikler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra dağıtılan hediyelerle de iş yapma olanaklarını geliştirmelerine artı değer katıyoruz” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!
  • 13.10.2022 16:43

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!

Kalekim, dinamik ürünler oluşturmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak veya var olan ...

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor
  • 07.06.2022 16:22

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yurt içi ve yurt dışı ...

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı
  • 22.04.2022 16:03

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılında ulaştığı ...

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti
  • 02.03.2022 15:54

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılı finansal so ...

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı
  • 14.02.2022 09:03

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı

Kalekim, inşaat malzemeleri sektöründeki portföyünü daha da güçlendirmek am ...

Kalekim, Tecnica 542 ile zeminlere direnç kazandırıyor
  • 08.01.2022 14:39

Kalekim, Tecnica 542 ile zeminlere direnç kazandırıyor

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, hayatı kolaylaştıran yenilikç ...