maritbet girişmaritbet
İtalya'da PVC fiyatları gerileme kaydedecek

İtalya'da PVC fiyatları gerileme kaydedecek

İtalya'nın PVC piyasasında, kasım ayı için ilk teklifler ve satış hedefleri düşüşlerle telaffuz ediliyor

Fiyatlardaki düşüşe sebep olarak durgun talep ve etilen kontratının düşük seviyeden yapılması gösteriliyor. Ekim ayı işlemlerini 20 euro/tonluk indirimlerle tamamlayan Orta Avrupalı bir üretici, ilk kasım spot fiyatını 15 euro/tonluk bir düşüşle açıkladı.

ChemOrbis'in haberine göre üreticiden bir kaynak, "Şimdiden yeni fiyatlarımızdan kasım ayı için ufak bir miktar satış yapabildik. Birçok alıcı halihazırda var olan stoklarıyla çalıştığından, ekim ayında talep çok iyi değildi, ancak kasım ayı için daha cardı bir alım ilgisi görmeyi bekliyoruz" yorumunu yaptı. Orta Avrupalı bir üreticinin mallarım teklif eden bir distribütör, kasım ayı satış hedeflerini 10 euro/tonluk düşüşlerle açıkladı. 
Distribütör, "Kasım ayı için çok daha iyi bir alım ilgisi görmekteyiz, zira işleyiciler gelecek ay daha cazip fiyatların geleceğine inanıyor" şeklinde bir yorumda bulundu.
 
Etilen kontratları yapılmadan önce, kasım ayı için alış hedeflerini 50 euro/tonluk düşüşlerle açıklayan bir PVC kompaund üreticisi, "Geçen ay talep iyi değildi ve fiyatlar ekim ayının ikinci yarısında düşüş eğilimli seyretti. Fiyatların kasım ayında düşmeye devam edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. Bir boru üreticisi de kasım için fiyatların gerileyeceğini öngördü ancak düşüş eğiliminin önemli ölçüde olmasını beklemediklerini ifade etti. İşleyici, "Geçen ay çok alım yapmadık, zira mevcut stoklarımızla çalışabildik. İnşaat sektörü için düşük sezon yaklaştığından nihai ürünlerimize yönelik talep yavaşladı," dedi. Gıda ambalajı sektöründeki bir işleyici, fiyatlarının önümüzdeki iki ayda yaklaşık 80 euro/ton düşeceği yönünde bir tahminde bulundu. 

Dünya

Yorum Yaz