maritbet girişmaritbet
İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm için kaliteli malzeme şart

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm için kaliteli malzeme şart

Pakpen’in sponsorları arasında bulunan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 14 Kasım 2013 tarihinde Antalya Harrington Park Resort Otel’de gerçekleştirildi

Yapı sektöründe alt yapı ve bina içi tesisat boruları, PVC profil ve yalıtım olmak üzere 3 farklı ürün gamını birlikte üretebilen Pakpen'in sponsorları arasında yer aldığı “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 14 Kasım 2013 tarihinde Antalya Harrington Park Resort Otel'de gerçekleştirildi. 

Zirveye konuşmacı olarak katılan ve yapı malzemelerinde kalitenin önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, ‘Kentsel dönüşümde kalite bir beklenti değil, zorunluluk olmalıdır' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan  ‘Kentsel Dönüşüm Seferberliği' sürecinin sektör profesyonelleri ve kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılması için bu kez Antalya'da düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin en aktif destekçilerinden biri olan Pakpen, kullanılacak malzemede aranacak ilk koşulun kalite olması gerektiğini farklı platformlarda anlatmaya devam ediyor. Kuruluşundan bugüne en temel prensibi ‘malzemede ve üretimde kalite' olan Pakpen, özellikle Kentsel Dönüşüm Seferberliği'nde malzemenin doğru seçilmesiyle bir kez daha böyle bir sürecin yaşanmayacağının altını çizdi. 

Yeni yapılanmalarda kaliteli malzeme kullanımı büyük bir fırsat 

Yapı sektörünün büyümesinde önemli bir role sahip olan Pakpen, Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm zirvesinin en aktif destekçilerinden biri. Daha önce İstanbul, Ankara ,İzmir ve Adana'da düzenlenen zirvenin aynı zamanda konuşmacıları arasında yer alan Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza Bir yapıda birbirinden farklı 104 çeşit inşaat malzemesi kullanılıyor. Yaşanan depremler sonrası gündeme gelen inşaat yapı yönetmelikleri ve yapı denetimi günümüzde kısmen de olsa inşaatlarda sağlanmaya başlanmıştır. Fakat kullanılan inşaat malzemelerinde de aynı denetim mekanizmasının sağlanması çok önemlidir. Kentsel dönüşüm sürecinde önümüzdeki 20 yılda yıkılıp yeniden yapılması planlanan 7 milyon binada kullanılacak inşaat malzemelerinde “kalite” olgusu çok büyük bir fırsat olarak önümüzde durmaktadır. Yapı malzemelerinde kalite; hammadde, uygun üretim ve ekipman, ürünün performansı, piyasa gözetimi ve nitelikli insan gücü gibi tüm unsurlarda belirlli kalite standartlarının sağlanması ile mümkün. Pakpen olarak tüm bu bileşenleri büyük bir ciddiyetle ele alıyor ve üretimde ve uygulamada kaliteden vazgeçmiyoruz.  Avrupa Birliği tarafından istenilen tüm sertifikalara ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş laboratuvarlara sahibiz.'  dedi. 

Mesleki yeterlilik ciddiye alınmalı

Yapı malzemelerinde uygulama kalitesinin artması için mesleki yeterlilik konusunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Tuza, “Yeni kanunlar çerçevesinde artık şantiyelerde “Mesleki Yeterlilik” belgesi olmayan ustalar çalıştırılmayacak. Bu konuda biz Pakpen olarak tüm mavi yaka çalışanlarımızı ve bayilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite işbirliği ile eğitiyor ve sertifikalandırıyoruz.” diye konuştu.  

En ucuz ve temiz enerji; tasarruf edilendir 

Kentsel dönüşüm sürecinin bina yalıtımı ve enerji tasarrufu için de iyi bir fırsat olduğunu aktaran TUZA ‘Türkiye'nin ithal ettiği enerjinin %40'ı konutlarda tüketilmektedir ve cari açığının %67'si enerji ithalatından kaynaklanıyor. Doğru yalıtım malzemesi seçimi ile doğru yapılan uygulamalar ülkemizin gelecek dönemde enerji ithalatı oranını düşürerek cari açığın artmasını engelleyecektir' dedi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DSİ, Erzurum'a 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdı
  • 27.02.2021 09:31

DSİ, Erzurum'a 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Erzurum'a son 1 ...

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 44 arttı
  • 01.12.2018 12:03

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 44 arttı

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ayl ...

25. Altın Çekül için başvurular başladı
  • 16.09.2017 11:50

25. Altın Çekül için başvurular başladı

Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği, 25. Altın Çekül; “Yapı Ürün Ödülü” ve “Fi ...

'2017 geçen yıla göre daha iyi geçecek'
  • 28.02.2017 11:26

'2017 geçen yıla göre daha iyi geçecek'

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Şefik Tüzün, referandum son ...

'İhracat pazarlarımızı artırmamız lazım'
  • 20.02.2017 11:33

'İhracat pazarlarımızı artırmamız lazım'

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdv ...

Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor
  • 27.12.2016 08:38

Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor

Sektörün güncel uygulama ve yeni genelgelerle sürekli gelişim gösteren yapı sekt ...