maritbet girişmaritbet
Eryap taşyünü ile yüzde 40 büyüyerek 500 milyon lirayı erken bulacak!

Eryap taşyünü ile yüzde 40 büyüyerek 500 milyon lirayı erken bulacak!

Sakarya'da taşyünü üretimine başlayan ve PVC kapı ve pencere sistemleri üretiminde kapasite artışına giden Eryap, yılsonuna kadar yüzde 40 büyüme oranına ulaşmayı planlıyor. Yurtdışında üretime sıcak bakan şirket ayrıca, Türkiye'nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almayı hedefliyor

Dış cephe kaplama ve yalıtım malzemeleri üreticisi Eryap, 120 milyon TL'lik Sakarya taşyünü tesis yatırımının yüzde 60'ını tamamladı. Şirket, 60 bin metrekare olarak planlanan tesisin bir kısmını devreye sokarak üretime de başladı. Geçtiğimiz yıllarda 2015 için 2.5 milyon metreküp üretim hedefi koyan Eryap, yeni tesis ile bu rakama 2014 sonunda ulaşacağını öngörüyor.

Gaziantep'te kurulu modern tesislerinde ilk defa polimer cephe kaplaması üretimine başlayarak American Siding markasını sektöre kazandıran Eryap, bugün İstanbul ve Sakarya ile birlikte 160 bin metrekareye yakın tesislerinde dış cephe kaplama, polimer kapı-pencere sistemleri ile ısı, ses, yangın gibi yalıtım malzemelerinin üretimi yapıyor. İhracat payını ikiye katlayacak Eryap, American Siding'in yanı sıra BonusPAN, Focus Membran, BonusMAX, Winer, Focus Shingle ve markalarıyla inşaat firmalarına hizmet veriyor. Son olarak Sakarya'da Wooler markalı taşyünü üretimine başlayan Eryap, bu ürün için Türkiye'de bulunan bazalt kayaları bin 500 derecede eritiyor. 

Taşyünü özellikleri ve kullanımı itibariyle ısı, ses ve yangın izolasyonu sağlıyor. Üçüncü kuşağın aktif olduğu şirkettin CEO'su Emrullah Eruslu, "2015 için 500 milyon TL ciro, 2.5 milyon metreküp üretim ve yüzde 20 pazar payı hedefi koymuştuk. Yıl sonuna kadar taşyünü üretim tesisimiz tamamen devreye girecek. 2015 kapasite hedefini 2014 sonunda yakalarız" dedi. 

2015'te 750 çalışana ulaşma hedefinde

Eryap ayrıca, Türkiye'nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almayı hedefliyor. Cirolarının şu anda 150 milyon liraya yaklaştığını ifade eden Eruslu, yıl sonuna kadar ciroda yüzde 40 büyüme beklediklerini söyledi. Halen 350 çalışanı bulunan Eryap, bu rakamı gelecek yıl 450'ye, 2015'te ise 750'ye çıkarmayı planlıyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu ihraç eden şirketin, cirosunun yüzde 12'sini ihracat geliri oluşturuyor. Eryap, ihracatın toplam üretimdeki payını yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyor. Özellikle Winer markalı kapı ve pencere sistemlerinde üretimin yüzde 65'ini ihraç eden Eryap, özellikle bu markada kapasite artışına gitmeyi planlıyor. 

'Yurtdışında üretim düşünebiliriz' 

Yurtdışında üretim yapmaya yönelik açıklamalarda da bulunan Emrullah Eruslu şöyle konuştu: "Yurtdışında ortaklık, üretim amaçlı işbirliği olabilir. Çok fazla ülkede marka tescilimiz var. Plastik grubu faaliyetlerinde yakın coğrafyada, muhtemelen Kuzey Afrika'da, eski Sovyet Cumhuriyetlerinde üretim düşünebiliriz. Gelişmeye aday ülkelerde yatırım ve bürokratik işlemler çok kolay olmuyor. Bu nedenle güçlü ortaklarla üretim yapmak istiyoruz." 

Eruslu, faaliyette bulunduğu alanlar dışında yeni bir sektöre girmek konusunda ise "Eruslu Grup'un masasında yeni yatırım düşünceleri her zaman vardır ama Eryap olarak bu konuda uzmanlaşmak istiyoruz" dedi. 

Aysel YÜCEL/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor
  • 19.09.2023 11:16

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor

Sakarya'da afetlerde geçici barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik kolay kur ...

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”
  • 08.06.2022 09:01

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “İZODER olarak uzun zamandır ısı yalıtımıyla ene ...

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”
  • 03.03.2022 15:58

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”

İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, '1-7 Mart Deprem Haftası' dola ...

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”
  • 11.01.2022 09:23

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haf ...