maritbet girişmaritbet
Enerji verimliliği ve ısı yalıtımı araştırma sonuçları açıklanıyor

Enerji verimliliği ve ısı yalıtımı araştırma sonuçları açıklanıyor

Filli Boya yalıtım Capatect ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile Enerji Verimliliği ve Isı yalıtımı Tüketici Algı Araştırması sonuçları 20 Kasım’da açıklanıyor

Yalıtım sektörünün lideri Filli Boya Yalıtım'ın desteği ile Türkiye'de “Sürdürülebilir İş” modellerine geçiş için öncü olma hedefi doğrultusunda bir bilgi merkezi olarak çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen araştırma, tüketicinin enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı ilişkisini nasıl algıladığını ölçümlüyor. 

“Enerji Verimliliği ve Binalarda Isı Yalıtımı Tüketici Algı Araştırması”sonuçları ile Türkiye'de tüketicinin enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımı ilişkisini nasıl algıladığı, nasıl davrandığı ve beklentilerinin neler olduğu 20 Kasım tarihinde yapılacak basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılıyor. 

Araştırma kapsamında, daire satın almada belirleyici en önemli etken nedir, tüketicinin ısı yalıtımı yaptırmamasının en büyük engeli nedir, Türkiye'de tüketicilere göre konutlarda tüketiciler için en yüksek enerji maliyet kalemleri nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken; tüketicinin ısı yalıtımı – tasarruf ilişkisini nasıl değerlendirdiği, ısı yalıtımı yaptırma oranı – sosyo ekonomik durum ilişkisi de ölçümleniyor.

Türkiye genelinde 16 il ve 7 bölgede gerçekleştirilen araştırma Capatect'in desteği ile, Türkiye'de “Sürdürülebilir İş” modellerine geçiş için öncü olma hedefi doğrultusunda bir bilgi merkezi olarak çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirildi. Araştırma sonuçları 20 Kasımda yapılacak basın toplantısı ile açıklanıyor.

Capatect Hakkında

Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, kurulduğu 1988 yılından beri inşaat malzemeleri sektörünün lideri olan Betek A.Ş., tarafından 2003 yılında Türkiye pazarına sunulmuştur. Capatect Isı Yalıtım Sistemi, Capatect markasının sahip olduğu 40 yıllık ürün ve uygulama tecrübesini, üstün ısı yalıtım performansına sahip Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Levhası ile birleştiren bir sistemdir. Filli Boya Yalıtım Grubu, yüksek teknolojiye sahip modern üretim tesislerinde AB standartlarında üretim yapmakta, çevre, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları ve projeleriyle daha iyi bir dünya için çalışmaya devam etmektedir. Capatect, bugüne kadar yaptığı AR-GE yatırımlarıyla ve şirket genelinde düzenlediği eğitimlerle; çevre bilincinin oluşturulmasını ve sürekliliğinin sağlanmasını en önemli prensip olarak belirlemiştir. 

Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilir iş  modellerinin yerleşimini hızlandırmada öncü olmak misyonu ile, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile; araştırmalar, konferanslar, seminerler, work-shoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmekte ve Sürdürülebilir İş alanında birçok ilke  imza atmaktadır. Türkiye'nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olan  Yeşil İş  ile  5. yılında olan Akademi, Sürdürülebilir Markalar platformu ile markaların sürdürülebilirlik eksenindeki dönüşümlerine öncülük etmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...

Bakan Dönmez: "Kamu binalarında geçen yıl yüzde 15 enerji verimliliği hedefi belirledik"
  • 13.04.2021 11:19

Bakan Dönmez: "Kamu binalarında geçen yıl yüzde 15 enerji verimliliği hedefi belirledik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de son 4 yılda enerji ver ...

İMSAD REEL SEKTÖR BEKLENTİLERİ
  • 20.01.2012 16:38

İMSAD REEL SEKTÖR BEKLENTİLERİ

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri İMSAD’ın düzenlediği toplantıda buluştu. ...

Enerji verimliliğinde anahtar belediyelerde!
  • 20.05.2021 16:31

Enerji verimliliğinde anahtar belediyelerde!

Tükettiğimiz enerjinin yüzde 30’u binalarda kullanılıyor. Sadece binalarda kulla ...

Kärcher Cam Temizleme Makinesi ile eviniz bayrama hazır!
  • 13.05.2021 08:15

Kärcher Cam Temizleme Makinesi ile eviniz bayrama hazır!

Kärcher, evinizin her köşesinde gerçek anlamda hijyen sağlamanıza yardımcı olaca ...

Türkiye'deki kamu binalarında enerji potansiyeli yüksek!
  • 06.05.2021 09:47

Türkiye'deki kamu binalarında enerji potansiyeli yüksek!

Dünya Bankası, Türkiye'deki 175 bin kamu binasının enerji verimliliği için öneml ...