maritbet girişmaritbet
Dyo Boya, silinebilir boyalar pazarı büyütecek

Dyo Boya, silinebilir boyalar pazarı büyütecek

Yaşar Boya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Dyo Boya İstanbul’da düzenlenen Paintİstanbul Fuari’nda yeni ürünü olan Hibrid boyasını tanıttı.

 

 
Yaşar Boya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Dyo Boya İstanbul'da düzenlenen Paintİstanbul Fuari'nda yeni ürünü olan Hibrid boyasını tanıttı.

Boya sektöründe rekabetin silinebilir ürünlere kaydığını belirten Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran, “Dünyada ilk kez böyle bir boya piyasaya çıkarılıyor. Silinebilir özelliği ile dikkat çekecek” dedi. Sektörün bu yıl yüzde 23 civarında büyüme gerçekleştirdiğini belirten Oran, Dyo'nun ise yüzde 40 seviyesinde büyüdüğünü söyledi. 2010 sonunda 400 milyon lira satış cirosuna ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Oran, “Bu da bizim pazardaki hakimiyetimizin de arttığını gösteriyor” dedi.

AR-GE'ye 10 milyon TL
AR-GE yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyleyen Oran, şunları söyledi: “Yıllık satış ciromuzun yüzde 2.5'ini ar-ge yatırımlarına ayırıyoruz. Hibrid boya fikri yaklaşık dokuz ay önce gündemimize geldi. Biz de üzerinde çalışarak hayata geçirdik. Metrekare anlamında tüketicilere bir çok avantaj sağlıyor. Yeni ürünümüzün adını henüz koymadık. Tüketicilerimize soracağız. Anket şeklinde bir uygulama yapabiliriz. Seçilen ismi bulan kişiye ise iki kişilik bir yurtdışı tatili hediye edeceğiz. Ürün 2011'in başından itibaren satışa sunulacak.”

Krizden sonraki boşluğu gördük
DYO  Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran, sektörün devamlı büyüme gösterdiğini belirterek, “Bizim piyasaya göre daha fazla büyüme göstermemizin sebebini, krizden sonraki boşluğu çok iyi değerlendirmemize bağlıyorum. Dyo olarak bu senenin iyi geçeceğini 2009 aralıktan itibaren biliyorduk. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde gerçekleştirdik ve karlılık elde ettik” diye konuştu.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz