maritbet girişmaritbet
DOW’ın Solar Shingle’ı ‘en iyi 50 buluş’ içinde

DOW’ın Solar Shingle’ı ‘en iyi 50 buluş’ içinde

Dow, güneş enerjisinden elektrik üreten ve su yalıtımı sağlayan solar çatı shingle’ı ile uluslararası iki ödülün sahibi oldu

 

Enerji maliyetlerinin her geçen gün arttığı ve faturaların cep yaktığı günümüzde tasarruf sağlayan ürün ve teknolojiler gittikçe önem kazanıyor. Bu konuda bir ilke imza atan Dow, güneş enerjisinden elektrik üreten ve su yalıtımı sağlayan solar çatı shingle'ı ile uluslararası iki ödülün sahibi oldu. “2009'un en iyi 50 buluşu” içine giren ürün, “Gelişen Teknolojide Ekolojik Mükemmeliyet” dalında Globe 2010 ödülünü de aldı. Dünyada bir ilk olacak bu inovatif ürün, yeşil ekonomiye de büyük katkı sağlayacak.
 
Dow'ın, solar panel olarak geliştirdiği bu çatı shingle'ları mevcut bitümlü shingle'ların yerine kullanılabiliyor. Bu yenilikçi ürün, piyasadaki mevcut solar panellere oranla yüzde 10 ile yüzde 15 daha ucuz ve daha hızlı uygulanabiliyor. Hem su yalıtımı sağlayan hem de elektrik üreten sistemin bir arada olduğu bu ürün sayesinde, elektrik üretimi için ayrı bir panele gerek kalmıyor. Ayrıca bina sakinleri üretilen elektriğin fazlasını şebekeye satabiliyor.
 
Sahip olduğu ilkler sayesinde DOW POWERHOUSE Solar Shingle, Time Magazin'in seçtiği “2009'un en iyi 50 buluşu” içinde yer aldı. Bir diğer ödül ise Kuzey Amerika'nın en geniş kapsamlı ve uzun soluklu etkinliklerinden biri olan ve çevreci işletmelere yönelik konferans ve ticaret fuarları düzenleyen Globe'dan geldi. Bu çevreci ve inovatif ürün, “Gelişen Teknolojide Ekolojik Mükemmeliyet” dalında Globe 2010 ödülünü almaya hak kazandı.
 
Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, Solar Shingle'ın deneme üretimlerinin 2010'da yapılacağını, 2011'de ise seri üretime geçileceğini açıkladı. Topçu, üretimi ABD'de yapılacak ürünün Amerika pazarı başta olmak üzere, Avrupa, Pasifik ve diğer bölgelerde de satışa sunulacağını belirtti. Bu inovatif ürün, dizaynı sayesinde geleneksel çatı shingle'ı ile güneş enerjisi üreten shingle çatılara aynı anda kolayca uygulanabiliyor. Mevcut sistemlerden farklı ve özel bir uygulama bilgisi gerektirmemesi ürünün kurulum fiyatını da azaltıyor.
 
Kimyanın gücünü, akıllı çözümleri, yenilikleri, işlevsel uygulamaları ve deneyimiyle birleştiren Dow, enerji ve iklim değişikliğinden suya, beslenmeden sağlığa, barınmadan altyapıya kadar dünyanın en önemli sorunlarını çözmeyi amaçlayan ürünler üretiyor. Dow Bina Çözümleri'ne 0216 571 16 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
  • Etiketler:

Yorum Yaz