maritbet girişmaritbet
Doğan Şirketler Grubu'ndan yalıtıma 20 milyon liralık yatırım!

Doğan Şirketler Grubu'ndan yalıtıma 20 milyon liralık yatırım!

Doğan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Doğan Yalıtım A.Ş, ısı yalıtım sektöründe 20 milyon liralık yatırım yaptı. Kapasite bakımından Türkiye'nin en büyük yatırımı olan tesis, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor. MaxBims markası ile bims blok ve asmolen üretilen tesiste aynı zamanda Maxdeco markası altında dekoratif betonarme ürünler de imal ediliyor

 

Firmanın Ankara'da bulunan kendine ait pomza yataklarından elde ettiği hammadde ile ürettiği bims bloklar, üstün ısı ve ses yalıtımı, yangına ve depreme dayanıklılık, özellikleriyle inşaat ve yapı sektöründe rağbet görüyor. Doğan Yalıtım AŞ. Genel Müdürü Tuğrul Özant, yaklaşık 20 milyon TL harcama ile kurulan Dekoratif Betonarme Ürünler ve Bims Blok üretim tesisinin, 53 bin metrekare açık ve 4 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu bulunduğunu söyledi. 
 
Yıllık 20 milyon adet bims blok, asmolen ve 10 milyon adet de koratif betonarme yapı elemanı üretileceğini aktardı. Tuğrul Özant, ülkemizde bims blok kullanımının, üstün teknik özellikleri nedeniyle giderek yaygınlaştığına değinerek, yapılan değerlendirmelere göre, 2010Tu yıllarda bims bloğun inşaat sektöründe yer alma oranının yüzde 30'lar civarına yükseldiğini anlattı. 
 
Bims blokların şu an kullanılan yapı malzemelerine oranla çok daha fazla avantajı olduğuna dikkat çeken Tuğrul Özant, bims blokların özelliklerini söyle sıraladı: "Bims bloklar, yalıtımı devamlı kılan ve nefes alabilen doğal ve yüksek ses izolasyon özelliğine sahip olan bir yapı malzemesi. Bimsblok ile örülen duvarlar ile yüksek frekansa maruz mekânlarda bile sessiz bir ortam oluşturuyor. Bims bloklar, tamamen ponza agregalı bir yapı elemanı olarak, diğer yapı elemanlarına göre üstün akustik özelliğe sahip. Pek çok Avrupa ülkesindeki konser, konferans salonlarında ve mabetlerinde bims ürünleri kullanıldığını görmek mümkün. Bims blok ponza madeninden imal edildiği için yüksek sıcaklıklara karşı mükemmel dayanım gösteriyor. Bu nedenle yangına karşı da en dayanıklı yapı malzemesi. Ayrıca, elektromanyetik dalgalara karşı tam bir yalıtım sağlayarak, insanlara stresten uzak doğal mekanlar oluşturuyor." 
 
Ülkemizde enerji verimliliği kavramının gün geçtikçe önem kazandığına dikkat çeken Tuğrul Özant, bu alanda yapılan bu büyük yatırımın Türkiye'nin enerji verimliliği ve yalıtım konularındaki atılımı için büyük bir destek sağlayacağına inandığını vurguladı. 
 
Ankara İlke Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...